Karadeniz’in stratejik limanı için proje hazırlanıyor

Karadeniz 24.07.2019 - 15:27, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2267+ kez okundu.
 

Karadeniz’in stratejik limanı için proje hazırlanıyor

ORDU Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ünye Port Konteyner Limanı’nın projesiyle ilgili “Ünye Port, Karadeniz’in belki de Türkiye’nin en önemli limanlarından birisi olacak. Akdeniz’in bütün ürünleri Ege’yi dolaşmadan doğrudan Ünye denizinden çıkacak. Buradan Rusya’ya, Ukrayna’ya, Romanya’ya gidecek” dedi. Ordu'nun denizden daha çok yararlanması ve ekonomik-sosyal, turizm ve istihdama yönelik yatırımlara açılması için çalışma başlatan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ünye Port Konteyner Limanı’nın projesinin hazırlanması ve kredi görüşmeleri öncesi limanı inceledi. Ünye Port’a büyük önem verdiklerini kaydeden Güler, Ünye Konteynır Limanı’nın çok önemli ve stratejik bir alanda bulunduğunu vurguladı. Güler, “Ünye Port, Karadeniz’in belki de Türkiye’nin en önemli limanlarından birisi olacak. Bu liman Akdeniz-Karadeniz Yolu’nun çıkış noktası. Akdeniz’in bütün ürünleri Ege’yi dolaşmadan doğrudan Ünye denizinden çıkacak. Buradan Rusya’ya, Ukrayna’ya, Romanya’ya gidecek. Diğer taraftan Karadeniz’in bütün malları Mersin’den Akdeniz’e inecek. İki uçtan birinde Ordu diğerinde Mersin olacak” diye konuştu.   'GÜZEL BİR SONUÇ ALACAĞIZ' Limanın proje aşamasında olduğunu da aktran Güler, “Ünye Port halen proje aşamasında. Uzmanlardan teknik ve finansman olarak çok geniş kapsamlı brifing aldık. İnşallah hayırlısıyla güzel bir sonuç alacağımızı düşünüyoruz. Şu anda yerinde tespit yapıyoruz. En uç noktadayız. Fenerin olduğu kayalık bölgedeyiz. Buradan sonrada ikinci kolu uzatılacak. O zaman Türkiye çok önemli bir limana kavuşacak. Bu da Ünye’nin, Ordu’nun, Karadeniz’in hatta Türkiye’nin ekonomik kalkınmasına büyük bir avantaj sağlayacak” dedi.   

ORDU Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ünye Port Konteyner Limanı’nın projesiyle ilgili “Ünye Port, Karadeniz’in belki de Türkiye’nin en önemli limanlarından birisi olacak. Akdeniz’in bütün ürünleri Ege’yi dolaşmadan doğrudan Ünye denizinden çıkacak. Buradan Rusya’ya, Ukrayna’ya, Romanya’ya gidecek” dedi. Ordu'nun denizden daha çok yararlanması ve ekonomik-sosyal, turizm ve istihdama yönelik yatırımlara açılması için çalışma başlatan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ünye Port Konteyner Limanı’nın projesinin hazırlanması ve kredi görüşmeleri öncesi limanı inceledi. Ünye Port’a büyük önem verdiklerini kaydeden Güler, Ünye Konteynır Limanı’nın çok önemli ve stratejik bir alanda bulunduğunu vurguladı. Güler, “Ünye Port, Karadeniz’in belki de Türkiye’nin en önemli limanlarından birisi olacak. Bu liman Akdeniz-Karadeniz Yolu’nun çıkış noktası. Akdeniz’in bütün ürünleri Ege’yi dolaşmadan doğrudan Ünye denizinden çıkacak. Buradan Rusya’ya, Ukrayna’ya, Romanya’ya gidecek. Diğer taraftan Karadeniz’in bütün malları Mersin’den Akdeniz’e inecek. İki uçtan birinde Ordu diğerinde Mersin olacak” diye konuştu.

 

'GÜZEL BİR SONUÇ ALACAĞIZ' Limanın proje aşamasında olduğunu da aktran Güler, “Ünye Port halen proje aşamasında. Uzmanlardan teknik ve finansman olarak çok geniş kapsamlı brifing aldık. İnşallah hayırlısıyla güzel bir sonuç alacağımızı düşünüyoruz. Şu anda yerinde tespit yapıyoruz. En uç noktadayız. Fenerin olduğu kayalık bölgedeyiz. Buradan sonrada ikinci kolu uzatılacak. O zaman Türkiye çok önemli bir limana kavuşacak. Bu da Ünye’nin, Ordu’nun, Karadeniz’in hatta Türkiye’nin ekonomik kalkınmasına büyük bir avantaj sağlayacak” dedi.   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi