Karadeniz'de fındık tezgaha 15 liradan indi

Karadeniz 13.07.2019 - 13:57, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2662+ kez okundu.
 

Karadeniz'de fındık tezgaha 15 liradan indi

KARADENİZ'de ağustos ayında başlayacak olan fındık hasadına kısa bir süre kala, bazı üreticiler topladıkları çotanaklı kabuklu yaş fındıkları kilosu 15 liradan, Karadeniz Sahil Yolu üzerinde kurdukları tezgahlarda satmaya başladı. Ordu ve Giresun'da bu yıl fındık hasadının ağustos ayının ilk haftasında başlaması bekleniyor. Hasad döneminin hazırlıkları sürerken, bazı üreticilerde topladıkları çotanaklı yaş kabuklu fındıkları Giresun ve Ordu’da Karadeniz Sahil Yolu üzerinde kurdukları tezgahlarda satmaya başladı.   Üretici Kürşat Ekiz, fındığı 15 liradan sattığını belirterek, "Henüz çotanak halinde, patozlanmadı, yaş fındık. Kendi bahçemden toplayıp getirdim. Fındığın maliyeti çok yüksek, fiyatın bir an önce açıklanması lazım. En az 20 lira olması lazım. Aşağısı kurtarmaz. Bahçeden toplayıp tezgaha getirdiğimiz fındığı Karadeniz Sahil Yolu’ndan geçen yerli ve yabancı turistler satın alıyor. Fındığı merak edenler genelde rağbet gösteriyor. Buradaki fındığı genelde hediyelik alıyorlar" dedi. Fındık üreticisi Savaş Öztürk ise çotanaklı yeni mahsul yaş fındığın kilogramının 15 liradan, patozlanmış kabuklu eski fındığın kilogramını da 25 liradan sattıklarını söyledi. 

KARADENİZ'de ağustos ayında başlayacak olan fındık hasadına kısa bir süre kala, bazı üreticiler topladıkları çotanaklı kabuklu yaş fındıkları kilosu 15 liradan, Karadeniz Sahil Yolu üzerinde kurdukları tezgahlarda satmaya başladı. Ordu ve Giresun'da bu yıl fındık hasadının ağustos ayının ilk haftasında başlaması bekleniyor. Hasad döneminin hazırlıkları sürerken, bazı üreticilerde topladıkları çotanaklı yaş kabuklu fındıkları Giresun ve Ordu’da Karadeniz Sahil Yolu üzerinde kurdukları tezgahlarda satmaya başladı.

 

Üretici Kürşat Ekiz, fındığı 15 liradan sattığını belirterek, "Henüz çotanak halinde, patozlanmadı, yaş fındık. Kendi bahçemden toplayıp getirdim. Fındığın maliyeti çok yüksek, fiyatın bir an önce açıklanması lazım. En az 20 lira olması lazım. Aşağısı kurtarmaz. Bahçeden toplayıp tezgaha getirdiğimiz fındığı Karadeniz Sahil Yolu’ndan geçen yerli ve yabancı turistler satın alıyor. Fındığı merak edenler genelde rağbet gösteriyor. Buradaki fındığı genelde hediyelik alıyorlar" dedi. Fındık üreticisi Savaş Öztürk ise çotanaklı yeni mahsul yaş fındığın kilogramının 15 liradan, patozlanmış kabuklu eski fındığın kilogramını da 25 liradan sattıklarını söyledi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi