Karadeniz'de bayramla birlikte turizm hareketliliği başlayacak

Kültür 26.05.2019 - 09:58, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2247+ kez okundu.
 

Karadeniz'de bayramla birlikte turizm hareketliliği başlayacak

TÜRKİYE Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Bölge Başkanı Volkan Kantarcı, "Ramazan Bayramı ile turizmde hareketlilik başlayacak" dedi. Turizm sezonun daha tam başlamadığını ve otellerin doluluk oranının düşük olduğunu belirten Başkan Kantarcı, Ramazan Bayramı ile turizmde hareketliliğin başlayacağını kaydetti.   Kantarcı “Hem kültür turizmi, hem de iç pazar anlamında otobüslü gruplar bayramda peş peşe gelmeye başlayacaklar. 23 Haziran seçim haftasında bir düşüş yaşanacak. Bu düşüş yüzde 50’lilerin üzerinde ama yapılacak bir şey yok. Birçok tur şirketi yarıdan fazlasını iptal etti” dedi. Seçim haftasında yerli turistin sayısının azalacağını fakat bayram haftası yabancı turist sayının artacağını belirten Başkan Kantarcı “Ortadoğu’dan, Körfez’den gelen Arapların sayısı genel itibarıyla artmaya başlayacak. En yoğun zamanlar haziran’ın sonu temmuz ve ağustos aylarında yaşanacak” ifadelerine yer verdi.   Gelen turist sayısı rakamların sene sonunda belli olacağını ve mutlaka bir artış yaşanacağını kaydeden Kantarcı “Önemli olan gelecek turistin sayısındaki artıştan ziyade bırakacakları paranın artmış olması. Ekonomik anlamda kişi başı harcamalarda düşüş yaşanacak gibi gözlemleniyor. Ekonomik olarak orta ve alt sınıf dediğimiz turistler biraz daha fazla gelmeye başladı. Bu da kişi başı harcamalara daha az yansıyor. Buna paralel olarak da otel ve konaklama tesislerimizde 2 yıldır bir düşüş var. Bu da arz taleple ilgili bir durum, çünkü çok paraları verecek bir portföy yok” dedi.  

TÜRKİYE Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Bölge Başkanı Volkan Kantarcı, "Ramazan Bayramı ile turizmde hareketlilik başlayacak" dedi. Turizm sezonun daha tam başlamadığını ve otellerin doluluk oranının düşük olduğunu belirten Başkan Kantarcı, Ramazan Bayramı ile turizmde hareketliliğin başlayacağını kaydetti.

 

Kantarcı “Hem kültür turizmi, hem de iç pazar anlamında otobüslü gruplar bayramda peş peşe gelmeye başlayacaklar. 23 Haziran seçim haftasında bir düşüş yaşanacak. Bu düşüş yüzde 50’lilerin üzerinde ama yapılacak bir şey yok. Birçok tur şirketi yarıdan fazlasını iptal etti” dedi. Seçim haftasında yerli turistin sayısının azalacağını fakat bayram haftası yabancı turist sayının artacağını belirten Başkan Kantarcı “Ortadoğu’dan, Körfez’den gelen Arapların sayısı genel itibarıyla artmaya başlayacak. En yoğun zamanlar haziran’ın sonu temmuz ve ağustos aylarında yaşanacak” ifadelerine yer verdi.

 

Gelen turist sayısı rakamların sene sonunda belli olacağını ve mutlaka bir artış yaşanacağını kaydeden Kantarcı “Önemli olan gelecek turistin sayısındaki artıştan ziyade bırakacakları paranın artmış olması. Ekonomik anlamda kişi başı harcamalarda düşüş yaşanacak gibi gözlemleniyor. Ekonomik olarak orta ve alt sınıf dediğimiz turistler biraz daha fazla gelmeye başladı. Bu da kişi başı harcamalara daha az yansıyor. Buna paralel olarak da otel ve konaklama tesislerimizde 2 yıldır bir düşüş var. Bu da arz taleple ilgili bir durum, çünkü çok paraları verecek bir portföy yok” dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi