Kanal Tokat'a

Karadeniz 09.11.2019 - 16:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2685+ kez okundu.
 

Kanal Tokat'a

Uluslararası Şehircilik ve Çevre Fuarında, ‘Kanal Tokat Projesi’nden dolayı Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’na, “Çevre Dostu Şehir” ödülü verildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Su-Tek Bilim Kurulu, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Su ve Teknolojileri Derneği tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Uluslararası Şehircilik ve Çevre Fuarında Kanal Tokat Projesi’nden dolayı Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’na, “Çevre Dostu Şehir” ödülü verildi.   Su kaynaklarının sürdürülebilir bir şekilde kullanılması, su tasarrufunun sağlanması, atık suların arıtımının ve geri dönüşümünün son teknoloji ve gelişmelerini aynı platformda bir araya getiren Şehircilik ve Çevre Fuarında 6’ncı Su ve Çevre Konferansı Ödülleri kapsamında Türkiye'nin önemli bilim insanları tarafından oluşan Su-Tek Bilim Kurulunca Kanal Tokat Projesinden dolayı Başkan Eroğlu ödül almaya layık görüldü. Düzenlenen programda ödülü Başkan Eroğlu adına Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Kelemci aldı. Tokat Belediye Meclis çalışmaları nedeniyle ödül törenine katılamayan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Su ve Çevre Konferansında Tokat’ın adının sıkça söz edilmesinden duyduğu mutluluğunu belirtti. Başkan Eroğlu; “2014 yılında göreve geldiğimizde önceliğimizi çevre konusuna ayırdık. Tokat’ı gelecek nesillere daha temiz bırakmak, insanımızın daha huzurlu yaşaması için önce çevre konusunda duyarlılık oluşturmayı hedefledik. Bugün geldiğimiz noktada attığımız adımların ne kadar doğru olduğunu bir kez daha gördük. Su-Tek bilim kurulunun değerli üyeleri tarafından bu ödüle layık görülmemizden dolayı mutluluk duyuyoruz. Cumhurbaşkanımızdan aldığımız çevre politikalarını bizler de kendi şehrimizde bir bir hayata geçirdik. Vizyon projelerimiz arasında yer alan ve yaklaşık 16 Milyon (TL)`ye mal olan Kanal Tokat Projesi ile Yeşilırmak’ın korunması, canlı hayatının düzenli bir şekilde devam ettirilmesi için ırmak yatağında ıslah çalışmalarımızı yaptık. Osmanlı kayıkları ve ışık gösterilerinin de dâhil olduğu projemizde, çevre illerden şehrimize gelen misafirlerin de uğrak noktası oldu. Çevre illerden ve ilçelerden gelen misafirlerimiz ışıklı su gösterisi eşliğinde, bir yandan semaverde çay keyfi yaparken bir yandan da Osmanlı gondolları ile 1250 yılında yapılan Hıdırlık köprüsünün altından geçerek Yeşilırmak’ta gezinme imkânı buluyorlar. Bizler bu ödülü Tokat halkımızla birlikte kazandık. Bu ödülü ben Tokat halkına armağan ediyorum, bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi. 

Uluslararası Şehircilik ve Çevre Fuarında, ‘Kanal Tokat Projesi’nden dolayı Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’na, “Çevre Dostu Şehir” ödülü verildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Su-Tek Bilim Kurulu, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Su ve Teknolojileri Derneği tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Uluslararası Şehircilik ve Çevre Fuarında Kanal Tokat Projesi’nden dolayı Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’na, “Çevre Dostu Şehir” ödülü verildi.

 

Su kaynaklarının sürdürülebilir bir şekilde kullanılması, su tasarrufunun sağlanması, atık suların arıtımının ve geri dönüşümünün son teknoloji ve gelişmelerini aynı platformda bir araya getiren Şehircilik ve Çevre Fuarında 6’ncı Su ve Çevre Konferansı Ödülleri kapsamında Türkiye'nin önemli bilim insanları tarafından oluşan Su-Tek Bilim Kurulunca Kanal Tokat Projesinden dolayı Başkan Eroğlu ödül almaya layık görüldü. Düzenlenen programda ödülü Başkan Eroğlu adına Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Kelemci aldı. Tokat Belediye Meclis çalışmaları nedeniyle ödül törenine katılamayan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Su ve Çevre Konferansında Tokat’ın adının sıkça söz edilmesinden duyduğu mutluluğunu belirtti. Başkan Eroğlu; “2014 yılında göreve geldiğimizde önceliğimizi çevre konusuna ayırdık. Tokat’ı gelecek nesillere daha temiz bırakmak, insanımızın daha huzurlu yaşaması için önce çevre konusunda duyarlılık oluşturmayı hedefledik. Bugün geldiğimiz noktada attığımız adımların ne kadar doğru olduğunu bir kez daha gördük. Su-Tek bilim kurulunun değerli üyeleri tarafından bu ödüle layık görülmemizden dolayı mutluluk duyuyoruz. Cumhurbaşkanımızdan aldığımız çevre politikalarını bizler de kendi şehrimizde bir bir hayata geçirdik. Vizyon projelerimiz arasında yer alan ve yaklaşık 16 Milyon (TL)`ye mal olan Kanal Tokat Projesi ile Yeşilırmak’ın korunması, canlı hayatının düzenli bir şekilde devam ettirilmesi için ırmak yatağında ıslah çalışmalarımızı yaptık. Osmanlı kayıkları ve ışık gösterilerinin de dâhil olduğu projemizde, çevre illerden şehrimize gelen misafirlerin de uğrak noktası oldu. Çevre illerden ve ilçelerden gelen misafirlerimiz ışıklı su gösterisi eşliğinde, bir yandan semaverde çay keyfi yaparken bir yandan da Osmanlı gondolları ile 1250 yılında yapılan Hıdırlık köprüsünün altından geçerek Yeşilırmak’ta gezinme imkânı buluyorlar. Bizler bu ödülü Tokat halkımızla birlikte kazandık. Bu ödülü ben Tokat halkına armağan ediyorum, bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi