Kamuoyunun yaptığımız hizmetleri takdir etmesini isteriz.

Rize 19.02.2020 - 09:15, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1687+ kez okundu.
 

Kamuoyunun yaptığımız hizmetleri takdir etmesini isteriz.

Rize’de Gazetecilerle kahvaltılı bir toplantıda bir araya gelen Milletvekili Muhammet Avcı ‘kamuoyunun yaptığımız hizmetleri takdir etmesini isteriz. Hiç mi güzel iş yapmıyoruz’dedi. Kamuoyunda yapılan eleştirilere cevap mahiyetinde Gazetecilere açıklamada bulan Milletvekili Muhammet Avcı’biz hükümet olarak bütün imkânlarımızla hizmet için çalışıyoruz. Bugün Türkiye’deki 100 mega projenin 3 ünü Rize’de yapıyoruz. Şehir Hastanesi ve Lojistik merkez yatırım programına alındı. Dolgu alanında deniz üstünde yapılmaya başlanan Havalimanımız inşallah 2020 yılı sonunda tamamlanacak ve uçakla 2020 sonunda buraya inmiş olacağız. Eleştiri olmalı muhakkak ama hiç mi bir şey yapmadık. Sağlıktan turizme birçok alanda çalışma başlattık. Hastane yeri netleşmedi Şehir hastanemiz 2020 yatırım programında yer aldı. Yapılacak alan konusu henüz kesinleşmedi. Deniz veya 2 başka alan var. Düzköy olabilir veya Salarha bölgesi olabilir. Sağlık Bakanlığı yetkilileri bir kez daha gelip arazilerde incelemede bulunacak. Lojistik merkez İyidere Lojistik merkez konusu da netleşti. Bu yılki yatırım programına aldırdık. Lojistik merkezin ÇED konusunda sıkıntısı vardı bu konuyu çözdük. Bu yıl içinde ihaleye çıkılacak. Yap İşlet devret şeklinde yapmak isteriz eğer olmazsa devlet imkânlarıyla yapılır. Turizm konusu Turizm Bakanımızla bölgemizi gezdik. İkizdere’de Sivrikaya, Petran, Meles ve Ovit konusunda bozulmamış doğal güzellikler var. Ovit dağında kısmen bazı çalışmalar başladı. Projeler hazırlanıyor. Ayderde önceliğimiz otopark sıkıntısını çözmek, burada 1.700 araçlık otopark çalışması devam ediyor. Bu konuda önemli çalışmamız var. Burada kentsel dönüşümde son aşamadayız.2.etapta otellerin taşınması olacak. 3.etapta kaplıcanın rehabilite edilmesi olacak. Kaplıca çok eski ve ihtiyaca cevap veremiyor.600 ortaklı Ayder A.Ş. de ortaklar mağdur edilmeden çözüm bulacağız.                                Kamulaştırma ve Sanayi Sitesi taşınması Rize merkezde TOKİ desteğiyle kentsel dönüşüm başlatıyoruz. Yağlıtaş ve Salarha bölgesinde önemli gelişmeler sağlandı. Hiç kimsenin mağdur olmasını istemeyiz. TOKİ Başkanı yakında gelecek ve çalışmalara başlayacağız. Kentsel dönüşüm önemli bir zaruret olmuştur. En az  mağduriyetlerle konuyu çözeceğimize inanıyorum. Vatandaşla görüşerek kararlar almak istiyoruz. Şehir içinde kalan Sanayi Sitesinin taşınması için çalışıyoruz. Çiftekavakta yeni yapılacak sanayi sitesine kimseyi mağdur etmeden taşınmak gerekir. Şehir içinde sanayi olmaz. Türkiye’de hiçbir yerde şehir içinde sanayi çarşısı kalmamıştır. Güney çevre yolunu Pehlivantaşı’ndan Kendirliye ve oradan İkizdere Karayoluna ulaştırmak için proje çalışması var. İkizdere yoluna bağlandığında önemli bir arter olacak’ dedi.     

Rize’de Gazetecilerle kahvaltılı bir toplantıda bir araya gelen Milletvekili Muhammet Avcı ‘kamuoyunun yaptığımız hizmetleri takdir etmesini isteriz. Hiç mi güzel iş yapmıyoruz’dedi.


Kamuoyunda yapılan eleştirilere cevap mahiyetinde Gazetecilere açıklamada bulan Milletvekili Muhammet Avcı’biz hükümet olarak bütün imkânlarımızla hizmet için çalışıyoruz. Bugün Türkiye’deki 100 mega projenin 3 ünü Rize’de yapıyoruz. Şehir Hastanesi ve Lojistik merkez yatırım programına alındı. Dolgu alanında deniz üstünde yapılmaya başlanan Havalimanımız inşallah 2020 yılı sonunda tamamlanacak ve uçakla 2020 sonunda buraya inmiş olacağız. Eleştiri olmalı muhakkak ama hiç mi bir şey yapmadık. Sağlıktan turizme birçok alanda çalışma başlattık.


Hastane yeri netleşmedi


Şehir hastanemiz 2020 yatırım programında yer aldı. Yapılacak alan konusu henüz kesinleşmedi. Deniz veya 2 başka alan var. Düzköy olabilir veya Salarha bölgesi olabilir. Sağlık Bakanlığı yetkilileri bir kez daha gelip arazilerde incelemede bulunacak.


Lojistik merkez


İyidere Lojistik merkez konusu da netleşti. Bu yılki yatırım programına aldırdık. Lojistik merkezin ÇED konusunda sıkıntısı vardı bu konuyu çözdük. Bu yıl içinde ihaleye çıkılacak. Yap İşlet devret şeklinde yapmak isteriz eğer olmazsa devlet imkânlarıyla yapılır.


Turizm konusu


Turizm Bakanımızla bölgemizi gezdik. İkizdere’de Sivrikaya, Petran, Meles ve Ovit konusunda bozulmamış doğal güzellikler var. Ovit dağında kısmen bazı çalışmalar başladı. Projeler hazırlanıyor. Ayderde önceliğimiz otopark sıkıntısını çözmek, burada 1.700 araçlık otopark çalışması devam ediyor. Bu konuda önemli çalışmamız var. Burada kentsel dönüşümde son aşamadayız.2.etapta otellerin taşınması olacak. 3.etapta kaplıcanın rehabilite edilmesi olacak. Kaplıca çok eski ve ihtiyaca cevap veremiyor.600 ortaklı Ayder A.Ş. de ortaklar mağdur edilmeden çözüm bulacağız.

                              
Kamulaştırma ve Sanayi Sitesi taşınması


Rize merkezde TOKİ desteğiyle kentsel dönüşüm başlatıyoruz. Yağlıtaş ve Salarha bölgesinde önemli gelişmeler sağlandı. Hiç kimsenin mağdur olmasını istemeyiz. TOKİ Başkanı yakında gelecek ve çalışmalara başlayacağız. Kentsel dönüşüm önemli bir zaruret olmuştur. En az  mağduriyetlerle konuyu çözeceğimize inanıyorum. Vatandaşla görüşerek kararlar almak istiyoruz.


Şehir içinde kalan Sanayi Sitesinin taşınması için çalışıyoruz. Çiftekavakta yeni yapılacak sanayi sitesine kimseyi mağdur etmeden taşınmak gerekir. Şehir içinde sanayi olmaz. Türkiye’de hiçbir yerde şehir içinde sanayi çarşısı kalmamıştır.


Güney çevre yolunu Pehlivantaşı’ndan Kendirliye ve oradan İkizdere Karayoluna ulaştırmak için proje çalışması var. İkizdere yoluna bağlandığında önemli bir arter olacak’ dedi.

    

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi