KIRIK OLMADAN OVİT İŞE YARAMAZ. DOĞUNUN EN MUTLU İNSANI

Rize 06.09.2020 - 16:47, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2762+ kez okundu.
 

KIRIK OLMADAN OVİT İŞE YARAMAZ. DOĞUNUN EN MUTLU İNSANI

ERZURUM-Doğu Anadolu’yu Karadeniz’e bağlayan en kısa ve güvenli karayolu üzerinde delinmeye başlanılan 7200 metre uzunluğundaki KIRIK Tünelindeki çalışmalar Erzurum’un en kıdemli siyasetçisi Tahsin Bayramoğlu’nun yüzünü güldürdü.      2380 metre rakımlı Gölyurt Dağını kışın yaşanan zor şartlardan kurtarmak için KGM tarafından dağın altından 7200 metre uzunluğunda çift tüp tünel projelendirilip programa alınmıştı. Kırık Tüneli yapımına 2015 yılı Mart ayında başlanmış fakat çalışmaların istenilen seviyede gitmemesinden dolayı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yüklenici firmanın işi feshedilerek geçtiğimiz aylarda yeniden ihalesi yapılmıştı. Ovit, Dallıkavak ve Kırık Tünellerinin hayata geçmesiyle Erzurum-Rize karayolunda 40 km kısalma olacağını söyleyen Erzurum Kent Konseyi Başkan Yrd. ve eski İl Genel Meclis Üyesi Tahsin Bayramoğlu ’Cumhurbaşkanımızın çok özel gayret ve emirleriyle delinerek trafiğe açılan Ovit Tüneli büyük bir hizmet olmuştur.                             KIRIK olmadan Ovit işe yaramaz        Fakat Ovit yalnız bir işe yaramaz onu tamamlayacak olan Kırık ve Dallı Kavak Tünelleridir. Bu tüneller hizmete girdiğinde Erzurum-Rize mesafesi 40 km’ye yakın kısalacak, keskin virajlar ranpalar kalkacak ve 3-3,5 saatlik süre 1 saat kısalarak 2 -2,5 saate inecektir.  Kırık Tünelinin ilk çalışmasına 2015 yılında başlanmıştı. Kırık Tüneli 2015 de başladığında 2021 yılında tamamlanacak sözü verilmişti. Aynı şekilde Dallı Kavak Tünelininde 2020 sonunda tamamlanacağı açıklanmıştı. Kırık Tünelinde 2015 de başlayan delme çalışması maalesef istenilen seviyede gelişemedi ve iş feshedilmişti.2020 yılı içinde yeniden ihale edilerek alan firma tarafından yer teslimi şantiye vs. derken delme çalışmalarına yeniden başlanması benim en mutlu günüm olmuştur. Ben bu tünelde çalışma başlamasıyla yeniden doğmuş gibiyim. Erzurum Karayolları Bölge Müdürümüz Esat Mahmut Partal’da konuyu yakından takip etmekte ve en kısa sürede tamamlanmasına gayret ediyor’dedi.

ERZURUM-Doğu Anadolu’yu Karadeniz’e bağlayan en kısa ve güvenli karayolu üzerinde delinmeye başlanılan 7200 metre uzunluğundaki KIRIK Tünelindeki çalışmalar Erzurum’un en kıdemli siyasetçisi Tahsin Bayramoğlu’nun yüzünü güldürdü.

    
2380 metre rakımlı Gölyurt Dağını kışın yaşanan zor şartlardan kurtarmak için KGM tarafından dağın altından 7200 metre uzunluğunda çift tüp tünel projelendirilip programa alınmıştı. Kırık Tüneli yapımına 2015 yılı Mart ayında başlanmış fakat çalışmaların istenilen seviyede gitmemesinden dolayı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yüklenici firmanın işi feshedilerek geçtiğimiz aylarda yeniden ihalesi yapılmıştı. Ovit, Dallıkavak ve Kırık Tünellerinin hayata geçmesiyle Erzurum-Rize karayolunda 40 km kısalma olacağını söyleyen Erzurum Kent Konseyi Başkan Yrd. ve eski İl Genel Meclis Üyesi Tahsin Bayramoğlu ’Cumhurbaşkanımızın çok özel gayret ve emirleriyle delinerek trafiğe açılan Ovit Tüneli büyük bir hizmet olmuştur.

                           
KIRIK olmadan Ovit işe yaramaz

      
Fakat Ovit yalnız bir işe yaramaz onu tamamlayacak olan Kırık ve Dallı Kavak Tünelleridir. Bu tüneller hizmete girdiğinde Erzurum-Rize mesafesi 40 km’ye yakın kısalacak, keskin virajlar ranpalar kalkacak ve 3-3,5 saatlik süre 1 saat kısalarak 2 -2,5 saate inecektir.  Kırık Tünelinin ilk çalışmasına 2015 yılında başlanmıştı. Kırık Tüneli 2015 de başladığında 2021 yılında tamamlanacak sözü verilmişti. Aynı şekilde Dallı Kavak Tünelininde 2020 sonunda tamamlanacağı açıklanmıştı. Kırık Tünelinde 2015 de başlayan delme çalışması maalesef istenilen seviyede gelişemedi ve iş feshedilmişti.2020 yılı içinde yeniden ihale edilerek alan firma tarafından yer teslimi şantiye vs. derken delme çalışmalarına yeniden başlanması benim en mutlu günüm olmuştur. Ben bu tünelde çalışma başlamasıyla yeniden doğmuş gibiyim. Erzurum Karayolları Bölge Müdürümüz Esat Mahmut Partal’da konuyu yakından takip etmekte ve en kısa sürede tamamlanmasına gayret ediyor’dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi