İYİ BİR RİZESPORLU OLAN SAYIN VALİ RİZE'DE İZ BIRAKACAK ÇALIŞMALAR YAPIYOR

Rize 05.12.2019 - 16:05, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2832+ kez okundu.
 

İYİ BİR RİZESPORLU OLAN SAYIN VALİ RİZE'DE İZ BIRAKACAK ÇALIŞMALAR YAPIYOR

1990 yılında beri son Valimiz sayın  Kemal CEBER'e kadar gelmiş geçmiş  bütün Valileri izlerim.  icraatlarını, projelerini, yakinen takip eder,  halkla olan  diyagoklarını istişarelerini şehirde iz bırakanları bilirim. Gecmisde iz birakan Valilerimiz Erdal ATA ve Enver SALİHOGLU olmuştur.  İlimiz'e son atanan Kemal CEBER' Valimizi geldiği günden beri yakinen takip ediyorum. Gelmeden önce devletin kritik dairelerinde görev yapmış,   devletimiz tarafından İngiltere ve ABD'ye gönderilmiştir. Deneyimli  bir şahsiyet olup, göreve başlar başlamaz bütün il ilçe köy kasaba ve yaylalarda halkın  sorunları ve kurumları dinleyip denetledikten  sonra, ilimizdeki kurum amirleri  arasındaki diyalog eksikliğini görmüş olacak ki  işe  ilk önce bu konuda icraat yaparak başladı.  Sayın Valimizle bugün  yatırımlardan tutun da spor ve turizme kadar uzanan geniş bir söyleşide bulundum.   Özellikle Valimize Çiftekavak havzasında kamulastırmadan dolayı mağdur olan vatandaşlarımızın mağduriyetlerini sordum.  Devletin temsilcisi olan sayın Valimiz oradaki vatandaşlarımızın söylediği gibi 55 Bin TL ile 65 Bin TL arası olan dönüm parasının değişken olduğunu, satın alım paritesi ,tarım ,  bahçe,  orman veya meyve bulunup bulunmadigi kamulastırılacak   bolgelerin şehirde mi yoksa köy sınırları içerisinde olup olmadığı yukarıdaki fiyatların çok üstünde olacağı bu bilir kişilerin yeminli kişiler olup ilimiz dışından gelip belirlediği  ve konunun takipçisi olduğunu hiç bir vatandaşımız mağdur etmemeye çalıştıklarını  söyledi.  Vali beyin yine ilimiz için, Türkiye genelinde 5 veya 6 ilin yararlandığı Avrupa birliğinin desteklediği  300 trilyonluk  hibe yardımını ilimize kazandiracaklarını  belirterek ,bu konuda çalışmaların devam ettiğini, konunun detaylarını kamuoyu ile daha sonra paylasilacagini belirtti.  Vali bey havalimani ve  lojistik merkele birebir ilgilendiğini belirterek çalışmalar hakkında genişçe açıklamasında  bulundu. Tabi bunca yatırım  açıklaması  yapan Valimize,yatırımlarınız  icraatlarınız halka aktarılamiyor ben şahsen  Valilik iletişim   sitesinde icraatlarınızi göremiyorum eleştirisine bulundum . Elestirrel  bakışımı olumlu bakan Vali bey kısa zamanda bu sorunu çözeceğini belirtti.   Aynı isteğimi Sayın il başkanı isak ALIM Başkana da söylemiştim.    iYİ BİR RİZESPOR TARAFTARI OLAN Sayın valimiz bu hızla giderse , Rize il tarihine  ismini yazdıracak üçüncü vali olacaktır. 

1990 yılında beri son Valimiz sayın  Kemal CEBER'e kadar gelmiş geçmiş  bütün Valileri izlerim.  icraatlarını, projelerini, yakinen takip eder,  halkla olan  diyagoklarını istişarelerini şehirde iz bırakanları bilirim. Gecmisde iz birakan Valilerimiz Erdal ATA ve Enver SALİHOGLU olmuştur. 

İlimiz'e son atanan Kemal CEBER' Valimizi geldiği günden beri yakinen takip ediyorum. Gelmeden önce devletin kritik dairelerinde görev yapmış,   devletimiz tarafından İngiltere ve ABD'ye gönderilmiştir. Deneyimli  bir şahsiyet olup, göreve başlar başlamaz bütün il ilçe köy kasaba ve yaylalarda halkın  sorunları ve kurumları dinleyip denetledikten  sonra, ilimizdeki kurum amirleri  arasındaki diyalog eksikliğini görmüş olacak ki  işe  ilk önce bu konuda icraat yaparak başladı. 


Sayın Valimizle bugün  yatırımlardan tutun da spor ve turizme kadar uzanan geniş bir söyleşide bulundum.

 

Özellikle Valimize Çiftekavak havzasında kamulastırmadan dolayı mağdur olan vatandaşlarımızın mağduriyetlerini sordum.  Devletin temsilcisi olan sayın Valimiz oradaki vatandaşlarımızın söylediği gibi 55 Bin TL ile 65 Bin TL arası olan dönüm parasının değişken olduğunu, satın alım paritesi ,tarım ,  bahçe,  orman veya meyve bulunup bulunmadigi kamulastırılacak   bolgelerin şehirde mi yoksa köy sınırları içerisinde olup olmadığı yukarıdaki fiyatların çok üstünde olacağı bu bilir kişilerin yeminli kişiler olup ilimiz dışından gelip belirlediği  ve konunun takipçisi olduğunu hiç bir vatandaşımız mağdur etmemeye çalıştıklarını  söyledi. 


Vali beyin yine ilimiz için, Türkiye genelinde 5 veya 6 ilin yararlandığı Avrupa birliğinin desteklediği  300 trilyonluk  hibe yardımını ilimize kazandiracaklarını  belirterek ,bu konuda çalışmaların devam ettiğini, konunun detaylarını kamuoyu ile daha sonra paylasilacagini belirtti. 


Vali bey havalimani ve  lojistik merkele birebir ilgilendiğini belirterek çalışmalar hakkında genişçe açıklamasında  bulundu.


Tabi bunca yatırım  açıklaması  yapan Valimize,yatırımlarınız  icraatlarınız halka aktarılamiyor ben şahsen  Valilik iletişim   sitesinde icraatlarınızi göremiyorum eleştirisine bulundum . Elestirrel  bakışımı olumlu bakan Vali bey kısa zamanda bu sorunu çözeceğini belirtti.

 

Aynı isteğimi Sayın il başkanı isak ALIM Başkana da söylemiştim. 

 

iYİ BİR RİZESPOR TARAFTARI OLAN Sayın valimiz bu hızla giderse , Rize il tarihine  ismini yazdıracak üçüncü vali olacaktır. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi