İster istemez insanın aklına tuhaf sorular gelmeye başlıyor

Rize 04.12.2019 - 08:09, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1420+ kez okundu.
 

İster istemez insanın aklına tuhaf sorular gelmeye başlıyor

OVİT GEÇİLMESİN Mİ İSTENİYOR!   138 YIL SONRA TÜNELİ AÇMAYI BAŞAR AMA TÜNELE GİDEN YOLU YAPMADIĞIN İÇİN MEVSİMİN İLK KAR’INDA YİNE RİZE-ERZURUM ULAŞIMINI İPTAL ET!   Hayal edilmesinden 138 yıl sonra, Rize Belediyesi efsane Başkanı merhum Ekrem Orhon’un ömrünü adadığı Ovit Dağının zirvesinde sen 14.346 metre uzunluğunda çift tüplü Türkiye’nin en uzun tünelini büyükçene bir bütçeyle yap, ama tünele ulaşım yollarını yapmadığın için mevsimin ilk ciddi karında yolu yine ulaşıma kapat.   Rize-Erzurum arasındaki kara yolunun İkizdere-İspir arasında bulunan 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı mevkiinde kar kalınlığı 35-40 santimetreye ulaşınca Karayolları, Ovit Dağı geçidini, kar ve tipinin etkisini artırması dolayısıyla tedbir amacıyla ulaşıma kapattığını ajanslardan ve yerel medyadan okuduk.   İnanılır gibi değil. Sen yılın 12 ayı açık olacak dünyanın en büyük 2. Karayolu tünelini yap ama OVİT hala geçit vermesin. Çünkü İkizdere ile Tünel arasındaki yollar, İspir tarafındaki tüneller ne hikmetse yapılmıyor. Yapılsa Rize- Erzurum arası günü birlik ziyaretler için dahi kullanılabilecek kadar kısalacak. Karadeniz’e in iç kısımlar en kolay şekilde ulaşacak, ticari hacim genişleyecek.   İster istemez insanın aklına tuhaf sorular gelmeye başlıyor. Ülke ekonomisine, sosyo- kültürel gelişmelerine katkı sağlayacak bu güzergah bilinçli mi sabote ediliyor. İki tünelle Karadeniz’e kesintisiz inecek tarihi ipek yolu kasten ihmal edilerek, güzergahın Karadeniz ile buluşma noktası olan İyidere mevkiinde yapılacak ve bölge için çok büyük önem arz eden Lojistik Merkezinin önü mü kesilmek isteniyor. Zira İyidere Lojistik Üssünün verimliliği de bu güzergâhla azami düzeye çıkabileceğinden iki proje bütünlükte arz ediyor.   Rize tarafında Rize Erzurum bölünmüş yolu bit türlü tamamlamazken çok daha sonraları programa alınan Trabzon tarafında ki Zigana Tünelleri, İspir - Bayburt bölünmüş yolu gaz kesmeden bitirilmek üzere.   Hadi Trabzon Milletvekillerinin işine gelmiyor, Rize’nin tek vekili var, o da yetemiyor. Peki Erzurum Milletvekilleri Erzurum’un Rize’ye hızlıca ulaşmasının engellenmesi konusunda neden bu kadar duyarsız, beceriksiz. Anlamak hakikaten zor. İyi de kamunun aklı nerede, biz talep etmesini bilemiyoruz diye güzergâhın kilometrelerce uzaması sonucu fazladan yakılan yakıtın maliyetini, israfını neden göremiyorlar.   Bu kadar zor mu kamunun bütçesini, kaynaklarını yönetmek, doğru yatırım kararları almak.   Anladım, siyasiler işin içinde oldukça zor diyorsunuz!

OVİT GEÇİLMESİN Mİ İSTENİYOR!

 

138 YIL SONRA TÜNELİ AÇMAYI BAŞAR AMA TÜNELE GİDEN YOLU YAPMADIĞIN İÇİN MEVSİMİN İLK KAR’INDA YİNE RİZE-ERZURUM ULAŞIMINI İPTAL ET!

 

Hayal edilmesinden 138 yıl sonra, Rize Belediyesi efsane Başkanı merhum Ekrem Orhon’un ömrünü adadığı Ovit Dağının zirvesinde sen 14.346 metre uzunluğunda çift tüplü Türkiye’nin en uzun tünelini büyükçene bir bütçeyle yap, ama tünele ulaşım yollarını yapmadığın için mevsimin ilk ciddi karında yolu yine ulaşıma kapat.

 

Rize-Erzurum arasındaki kara yolunun İkizdere-İspir arasında bulunan 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı mevkiinde kar kalınlığı 35-40 santimetreye ulaşınca Karayolları, Ovit Dağı geçidini, kar ve tipinin etkisini artırması dolayısıyla tedbir amacıyla ulaşıma kapattığını ajanslardan ve yerel medyadan okuduk.

 

İnanılır gibi değil. Sen yılın 12 ayı açık olacak dünyanın en büyük 2. Karayolu tünelini yap ama OVİT hala geçit vermesin. Çünkü İkizdere ile Tünel arasındaki yollar, İspir tarafındaki tüneller ne hikmetse yapılmıyor. Yapılsa Rize- Erzurum arası günü birlik ziyaretler için dahi kullanılabilecek kadar kısalacak. Karadeniz’e in iç kısımlar en kolay şekilde ulaşacak, ticari hacim genişleyecek.

 

İster istemez insanın aklına tuhaf sorular gelmeye başlıyor. Ülke ekonomisine, sosyo- kültürel gelişmelerine katkı sağlayacak bu güzergah bilinçli mi sabote ediliyor. İki tünelle Karadeniz’e kesintisiz inecek tarihi ipek yolu kasten ihmal edilerek, güzergahın Karadeniz ile buluşma noktası olan İyidere mevkiinde yapılacak ve bölge için çok büyük önem arz eden Lojistik Merkezinin önü mü kesilmek isteniyor. Zira İyidere Lojistik Üssünün verimliliği de bu güzergâhla azami düzeye çıkabileceğinden iki proje bütünlükte arz ediyor.

 

Rize tarafında Rize Erzurum bölünmüş yolu bit türlü tamamlamazken çok daha sonraları programa alınan Trabzon tarafında ki Zigana Tünelleri, İspir - Bayburt bölünmüş yolu gaz kesmeden bitirilmek üzere.

 

Hadi Trabzon Milletvekillerinin işine gelmiyor, Rize’nin tek vekili var, o da yetemiyor. Peki Erzurum Milletvekilleri Erzurum’un Rize’ye hızlıca ulaşmasının engellenmesi konusunda neden bu kadar duyarsız, beceriksiz. Anlamak hakikaten zor. İyi de kamunun aklı nerede, biz talep etmesini bilemiyoruz diye güzergâhın kilometrelerce uzaması sonucu fazladan yakılan yakıtın maliyetini, israfını neden göremiyorlar.

 

Bu kadar zor mu kamunun bütçesini, kaynaklarını yönetmek, doğru yatırım kararları almak.

 

Anladım, siyasiler işin içinde oldukça zor diyorsunuz!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi