İSTANBUL seçiminde iki 'K' öne çıkıyor.

Siyaset 12.06.2019 - 09:38, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1772+ kez okundu.
 

İSTANBUL seçiminde iki 'K' öne çıkıyor.

Abdulkadir Selvi, Hürriyet'te "Canlı yayın ne kadar etkili olacak?" başlığıyla yayımlanan yazısında "Kamuoyu araştırma şirketleri, Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım’ın çıkacağı tartışma programından sonra yeni bir anket yapmayı planlıyorlar" ifadesini kullandı. RÜZGÂR NEREDEN ESİYOR?  AK Parti SKM Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Abdullah Güler ile konuştum. Güler, 20 Mayıs tarihinde İstanbul’daki 31 bin 186 sandıkta görev yapacak olan 1 asıl, 1 yedek olmak üzere 62 bin 372 sandık kurulu üyesinin isimlerini ilçe sandık kurullarına teslim ettiklerini belirtti. Abdullah Güler, ayrıca şu ana kadar 100 bin sandık müşahidinin eğitimini tamamladıklarını, seçime kadar 100 bin müşahidi daha eğiteceklerini anlattı. Eğitim sırasında müşahitlere, 31 Mart seçimlerinde yanlış yapılan örnekler üzerinden veriliyormuş. Bu seçim ’iki K’ üzerinden yürüyor. 1- Karadenizliler 2- Kürtler AK Parti’de muhafazakâr Kürt seçmende değişikliğin başladığı görüşü hâkim. Pontus tartışmasından sonra Karadeniz seçmeninin tavrı ne olur, belli değil. İki K’ya bir de R’yi eklemek lazım. Seçim rüzgârı nereden esiyor? Bir de ona bakmak lazım. Rüzgâr önemli." KAYNAK: HÜRRİYET

Abdulkadir Selvi, Hürriyet'te "Canlı yayın ne kadar etkili olacak?" başlığıyla yayımlanan yazısında "Kamuoyu araştırma şirketleri, Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım’ın çıkacağı tartışma programından sonra yeni bir anket yapmayı planlıyorlar" ifadesini kullandı.


RÜZGÂR NEREDEN ESİYOR? 


AK Parti SKM Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Abdullah Güler ile konuştum. Güler, 20 Mayıs tarihinde İstanbul’daki 31 bin 186 sandıkta görev yapacak olan 1 asıl, 1 yedek olmak üzere 62 bin 372 sandık kurulu üyesinin isimlerini ilçe sandık kurullarına teslim ettiklerini belirtti. Abdullah Güler, ayrıca şu ana kadar 100 bin sandık müşahidinin eğitimini tamamladıklarını, seçime kadar 100 bin müşahidi daha eğiteceklerini anlattı. Eğitim sırasında müşahitlere, 31 Mart seçimlerinde yanlış yapılan örnekler üzerinden veriliyormuş.


Bu seçim ’iki K’ üzerinden yürüyor.


1- Karadenizliler

2- Kürtler


AK Parti’de muhafazakâr Kürt seçmende değişikliğin başladığı görüşü hâkim. Pontus tartışmasından sonra Karadeniz seçmeninin tavrı ne olur, belli değil.


İki K’ya bir de R’yi eklemek lazım. Seçim rüzgârı nereden esiyor? Bir de ona bakmak lazım. Rüzgâr önemli."


KAYNAK: HÜRRİYET

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi