İşçi ve mescit düşmanı komünist başkan

Siyaset 04.05.2019 - 09:33, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1928+ kez okundu.
 

İşçi ve mescit düşmanı komünist başkan

Tunceli’nin Türkiye Komünist Parti’li (TKP) yeni Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu’nun ilk icraatı ‘işçi düşmanlığı’ oldu. Maçoğlu mazbatayı alır almaz aşevini kapattı, 400 işçinin çalıştığı tekstil fabrikasına teşvik amaçlı yapılan yardımı kesti. Bazı medya kuruluşları tarafından ‘komünist başkan’ söylemiyle sık sık reklamı yapılan TKP’li Maçoğlu’nun cilası çabuk döküldü. Belediye bütçesini gerekçe göstererek bir dizi kesintiye gideceğini duyarak Maçoğlu, icraata işçiler ve garibanlardan başladı.   Maçoğlu, 1 Mayıs günü yemek ve servislerini kaldırdığı fabrikaya giderek işçilerin bayramını kutladı. İSTİHDAMA DESTEK DEĞİL KÖSTEK OLDU   Maçoğlu istihdam sağlamak için 2017’de devlet teşvikiyle faaliyete geçen ve çoğunluğu kadın 400 kişinin çalıştığı fabrikaya yemek yardımını kesti. Maçoğlu, fabrika çalışanlarına kayyum tarafından tahsis edilen belediye otobüslerini de devre dışı bıraktı. İlçe dışına yaşayan çalışanların Tunceli’ye geliş gidişi problem olunca geri adım attı ve bir hafta süren servis krizi çözüldü. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun memleketi Nazimiye ilçesinde yaşayan ve fabrikada çalışan 45 vatandaşa ise halen işe gidip gelemiyor. Servisin bazı ilçelere uğramadığı ve işçilerin bir kısmının mağduriyet yaşadığı öğrenildi. AŞEVİNİN KAPISINA KİLİT VURDU Teşvik için yapılan su yardımı da durduruldu, “birikmiş borç” denilerek geçmişe dönük faturaların ödenmesi istendi. Maçoğlu’nun 1 Mayıs’ta da yemek ve servislerini kaldırdığı fabrikaya giderek işçilerin bayramını kutladı. Maçoğlu’nun diğer icraatı Tunceli Valisi olan ve 31 Mart yerel seçimlerine kadar belediye kayyumu olarak görev yapan Tuncay Sonel’in yaptırdığı aşevinin kapısına kilit vurmak oldu. İhtiyaç sahibi, kimsesizler için 3 öğün yemek çıkarılan aşevinden teşvik edilen fabrikalara da yemek gönderiliyordu. ALEVİ DEDESİNİ TEMİZLİK İŞÇİSİ YAPTI Kayyum döneminde cemevi çalışmalarına yönelik işlerin yürütülmesi için belediyede işe alınan Alevi dedesi olan Mehmet Halis de Maçoğlu tarafından mağdur edildi. Alevi dedesini cemevindeki görevinden alan Maçoğlu, Mehmet Halis’i park ve bahçeler müdürlüğünde görevlendirerek temizlik bölümüne verdi. MESCİT VE ÇOCUK ODASI KAPATILDI Bu durum üzerine alevi vatandaşlar sosyal medyada “Komünist Başkanın Alevi Politikası” etiketiyle tepki içeren paylaşımlarda bulundu. Tunceli şehir merkezinde açılan ve ücretsiz çay dağıtılan 15 Temmuz Şehitler Parkını da hedefine koyan Maçoğlu çay servisini de sona erdirdi. Ayrıca parkta bulanan mescid ve çocuk bakım odası da gerekçe gösterilmeden kapatıldı. Yeni Şafak

Tunceli’nin Türkiye Komünist Parti’li (TKP) yeni Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu’nun ilk icraatı ‘işçi düşmanlığı’ oldu. Maçoğlu mazbatayı alır almaz aşevini kapattı, 400 işçinin çalıştığı tekstil fabrikasına teşvik amaçlı yapılan yardımı kesti. Bazı medya kuruluşları tarafından ‘komünist başkan’ söylemiyle sık sık reklamı yapılan TKP’li Maçoğlu’nun cilası çabuk döküldü. Belediye bütçesini gerekçe göstererek bir dizi kesintiye gideceğini duyarak Maçoğlu, icraata işçiler ve garibanlardan başladı.

 


Maçoğlu, 1 Mayıs günü yemek ve servislerini kaldırdığı fabrikaya giderek işçilerin bayramını kutladı.


İSTİHDAMA DESTEK DEĞİL KÖSTEK OLDU

 


Maçoğlu istihdam sağlamak için 2017’de devlet teşvikiyle faaliyete geçen ve çoğunluğu kadın 400 kişinin çalıştığı fabrikaya yemek yardımını kesti. Maçoğlu, fabrika çalışanlarına kayyum tarafından tahsis edilen belediye otobüslerini de devre dışı bıraktı. İlçe dışına yaşayan çalışanların Tunceli’ye geliş gidişi problem olunca geri adım attı ve bir hafta süren servis krizi çözüldü. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun memleketi Nazimiye ilçesinde yaşayan ve fabrikada çalışan 45 vatandaşa ise halen işe gidip gelemiyor. Servisin bazı ilçelere uğramadığı ve işçilerin bir kısmının mağduriyet yaşadığı öğrenildi.


AŞEVİNİN KAPISINA KİLİT VURDU


Teşvik için yapılan su yardımı da durduruldu, “birikmiş borç” denilerek geçmişe dönük faturaların ödenmesi istendi. Maçoğlu’nun 1 Mayıs’ta da yemek ve servislerini kaldırdığı fabrikaya giderek işçilerin bayramını kutladı. Maçoğlu’nun diğer icraatı Tunceli Valisi olan ve 31 Mart yerel seçimlerine kadar belediye kayyumu olarak görev yapan Tuncay Sonel’in yaptırdığı aşevinin kapısına kilit vurmak oldu. İhtiyaç sahibi, kimsesizler için 3 öğün yemek çıkarılan aşevinden teşvik edilen fabrikalara da yemek gönderiliyordu.


ALEVİ DEDESİNİ TEMİZLİK İŞÇİSİ YAPTI


Kayyum döneminde cemevi çalışmalarına yönelik işlerin yürütülmesi için belediyede işe alınan Alevi dedesi olan Mehmet Halis de Maçoğlu tarafından mağdur edildi. Alevi dedesini cemevindeki görevinden alan Maçoğlu, Mehmet Halis’i park ve bahçeler müdürlüğünde görevlendirerek temizlik bölümüne verdi.


MESCİT VE ÇOCUK ODASI KAPATILDI


Bu durum üzerine alevi vatandaşlar sosyal medyada “Komünist Başkanın Alevi Politikası” etiketiyle tepki içeren paylaşımlarda bulundu. Tunceli şehir merkezinde açılan ve ücretsiz çay dağıtılan 15 Temmuz Şehitler Parkını da hedefine koyan Maçoğlu çay servisini de sona erdirdi. Ayrıca parkta bulanan mescid ve çocuk bakım odası da gerekçe gösterilmeden kapatıldı.


Yeni Şafak

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi