İlkokul öğrencileri, dünya çocuk hakları gününde bir araya geldi

Karadeniz 20.11.2019 - 13:15, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2280+ kez okundu.
 

İlkokul öğrencileri, dünya çocuk hakları gününde bir araya geldi

ZONGULDAK’ta ilkokul öğrencileri, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle valilik önünde düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. Valilin binası önünde düzenlenen programa, Vali Erdoğan Bektaş, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Kapıcı, ilkokul öğrencileri, veliler ve öğretmenler katıldı. Çocuk haklarıyla ilgili dövizler hazırlayan çocuklar, Vali Bektaş ve öğretmenleriyle birlikte şarkılar söyleyerek eğlendi. Rüzgarlımeşe İlkokulu tarafından hazırlanan pankarta Vali Bektaş ve öğrenciler rengarenk boyalarla el baskıları yaptı. Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, çocuklarla güzel ve anlamlı bir günde bir araya geldiklerini söyledi.   Çocuklara haklarını vermek için çok çalışmaları gerektiğini ifade eden Vali Bektaş, “Haklarını alanlar var alamayanlar var. Çok alan ve az alan da var. Bizim çocuklarımız daha şanslı. Şanslı olmayan dünyada çok çocuk var” dedi. Son yıllarda artan çocuk istismarlarıyla ilgili soruya da cevap veren Vali Bektaş, şöyle dedi: “Bu konu can acıtan bir konudur. Bütün istatistiklere baktığımızda Türkiye’deki tablo o kadar kötü değil. Konu gerçekten can yakan bir konu olduğu için biraz haber değeri yüksek oluyor. Gündeme taşınmasının hem iyi hem de kötü tarafı var. Kötü tarafı olan bir şeymiş gibi algılanıyor ve insanların moralı bozuluyor. İyi tarafı farkındalığı arttırılıyor ve insanlar daha çok tedbir alıyor. Bu iki başkı bir konu ve hayatın gerçeğidir. Bizim toplumumuzda çok yaygın olduğunu düşünmüyorum. Aslında bu olayların sıfır derecede olması lazım. Bunun şimdi herkes üzerine düşen görevi yapması lazım” 

ZONGULDAK’ta ilkokul öğrencileri, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle valilik önünde düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. Valilin binası önünde düzenlenen programa, Vali Erdoğan Bektaş, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Kapıcı, ilkokul öğrencileri, veliler ve öğretmenler katıldı. Çocuk haklarıyla ilgili dövizler hazırlayan çocuklar, Vali Bektaş ve öğretmenleriyle birlikte şarkılar söyleyerek eğlendi. Rüzgarlımeşe İlkokulu tarafından hazırlanan pankarta Vali Bektaş ve öğrenciler rengarenk boyalarla el baskıları yaptı. Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, çocuklarla güzel ve anlamlı bir günde bir araya geldiklerini söyledi.

 

Çocuklara haklarını vermek için çok çalışmaları gerektiğini ifade eden Vali Bektaş, “Haklarını alanlar var alamayanlar var. Çok alan ve az alan da var. Bizim çocuklarımız daha şanslı. Şanslı olmayan dünyada çok çocuk var” dedi. Son yıllarda artan çocuk istismarlarıyla ilgili soruya da cevap veren Vali Bektaş, şöyle dedi: “Bu konu can acıtan bir konudur. Bütün istatistiklere baktığımızda Türkiye’deki tablo o kadar kötü değil. Konu gerçekten can yakan bir konu olduğu için biraz haber değeri yüksek oluyor. Gündeme taşınmasının hem iyi hem de kötü tarafı var. Kötü tarafı olan bir şeymiş gibi algılanıyor ve insanların moralı bozuluyor. İyi tarafı farkındalığı arttırılıyor ve insanlar daha çok tedbir alıyor. Bu iki başkı bir konu ve hayatın gerçeğidir. Bizim toplumumuzda çok yaygın olduğunu düşünmüyorum. Aslında bu olayların sıfır derecede olması lazım. Bunun şimdi herkes üzerine düşen görevi yapması lazım” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi