İhtisas Üniversitelerinin İkinci Toplantısı Uşak’ta Gerçekleştirildi 

Eğitim 01.04.2019 - 11:27, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1920+ kez okundu.
 

İhtisas Üniversitelerinin İkinci Toplantısı Uşak’ta Gerçekleştirildi 

İhtisas Üniversitelerinin İkinci Toplantısı Uşak’ta Gerçekleştirildi  Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi kapsamında üniversitelerin faaliyet performanslarının izlenmesi ve tecrübe paylaşımı amacıyla projede yer alan 10 üniversitenin yöneticilerinin katılımıyla Uşak Üniversitesinin ev sahipliğinde ikinci değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.   Toplantıya, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali BİLGİN,  YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci GÜNDOĞAN, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ihtisas üniversitesi rektörleri ile ilgili rektör yardımcıları ve akademisyenler katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci GÜNDOĞAN, “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi” kapsamında desteklenen üniversitelerin faaliyet performanslarının izlenmesi ve tecrübe paylaşımı için planlanan toplantıların bilgi paylaşımında ve iyi örnek uygulamalarının paylaşılması noktasında önemli olduğunu vurgulayarak ev sahipliği yapan Uşak Üniversitesine YÖK ve ihtisas üniversiteleri adına teşekkür etti. Daha sonra Uşak Üniversitesi ihtisaslaşma alanı olan tasarım konusunda ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi de jeotermal alanında son bir yılda gerçekleştirmiş oldukları faaliyetlerini sundular.  Toplantının değerlendirme kısmında ise Sayın GÜNDOĞAN, ihtisas üniversiteleri için kurulan “Performans İzleme Komisyonu”nun hazırlamış olduğu performans kriterleri hakkında ayrıntılı bilgi vererek her yıl ihtisas üniversitelerinin bu kriterler doğrultusunda yıllık performans değerlendirmelerinin yapılacağını ifade etti.   Toplantıda bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN ise Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin son üç ay içerisinde proje kapsamında gerçekleştirdiği faaliyetleri ve yapılacak olan çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgi verdi.      Program, değerlendirme toplantısının ardından sona erdi. 

İhtisas Üniversitelerinin İkinci Toplantısı Uşak’ta Gerçekleştirildi 

Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi kapsamında üniversitelerin faaliyet performanslarının izlenmesi ve tecrübe paylaşımı amacıyla projede yer alan 10 üniversitenin yöneticilerinin katılımıyla Uşak Üniversitesinin ev sahipliğinde ikinci değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.  

Toplantıya, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali BİLGİN,  YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci GÜNDOĞAN, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ihtisas üniversitesi rektörleri ile ilgili rektör yardımcıları ve akademisyenler katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci GÜNDOĞAN, “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi” kapsamında desteklenen üniversitelerin faaliyet performanslarının izlenmesi ve tecrübe paylaşımı için planlanan toplantıların bilgi paylaşımında ve iyi örnek uygulamalarının paylaşılması noktasında önemli olduğunu vurgulayarak ev sahipliği yapan Uşak Üniversitesine YÖK ve ihtisas üniversiteleri adına teşekkür etti. Daha sonra Uşak Üniversitesi ihtisaslaşma alanı olan tasarım konusunda ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi de jeotermal alanında son bir yılda gerçekleştirmiş oldukları faaliyetlerini sundular. 

Toplantının değerlendirme kısmında ise Sayın GÜNDOĞAN, ihtisas üniversiteleri için kurulan “Performans İzleme Komisyonu”nun hazırlamış olduğu performans kriterleri hakkında ayrıntılı bilgi vererek her yıl ihtisas üniversitelerinin bu kriterler doğrultusunda yıllık performans değerlendirmelerinin yapılacağını ifade etti.  

Toplantıda bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN ise Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin son üç ay içerisinde proje kapsamında gerçekleştirdiği faaliyetleri ve yapılacak olan çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgi verdi.     

Program, değerlendirme toplantısının ardından sona erdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi