İçlerinden bir teki bile “Dünyanın kaderini değiştirebilir

Eğitim 18.04.2019 - 10:15, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1824+ kez okundu.
 

İçlerinden bir teki bile “Dünyanın kaderini değiştirebilir

BİLSEM’ler, "Bir Millete Ait “Özel Yetenekli Öğrencilerin” Ufkunun Pişirildiği Ocaklardır"  Zorlanmadan başarılı sonuçlar almanın mümkün olmadığı, hiçbir yanlışın kendi kendine düzelmediği ve bilginin her 1,5 yılda ikiye katlandığı dünyada, kendimizi de sürekli yenilemek durumundayız.  Bizler eski günlere ve alışılmış iş yapma biçimlerine özlem duyarak değişimden yakınan değil, ortaya çıkacak yeni fırsatlara odaklanarak yapıcı ve çağdaş bir eğitim ve öğretim anlayışıyla hareket etmek zorundayız.  Değişime karşı direnenlerin kaybettikleri günümüzde, bilinmeyen geleceğin getireceklerinden faydalanmak ve belirsizlikleri belirgin hale getirmek için çaba sarf etmekten başka şansımız yoktur.  Temel gayemiz, ”nasıl öğreneceğini ve nasıl değişeceğini öğrenmiş öğrenciler yetiştirmektir.” Hiçbir zorluk üstlenmiş olduğumuz sorumluluğumuzu yerine getirmede bizleri  yolumuzdan  asla  alıkoyamayacaktır.    Her sorunun mutlaka bir de çözümü olduğu düşüncesiyle hareket ederken bizleri motive eden en önemli unsur, ekip ruhuyla hareket etmemizin yanında siz çok kıymetli annelerin ve babaların da yanımızda olduğunuzu hissetmiş olmamızdır.  Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi bizler de aile, toplum ve ülke olarak “eğitim ve bilim bütçemizin” önemli kısmını çocuklarımıza bilimi özendirmek ve sevdirmek için harcadığımızda işte o zaman “bilgi toplumu” olma yolunda önemli bir yol kat etmiş oluruz.   Öyle ki çağımız toplam nüfusunun ancak 2,3’ünü teşkil eden “üstün ve özel yetenekli çocuklarımızın”  küçük yaşlardan itibaren bilimsel bulgular ışığında titizlikle tanılanmaları ve öğretilmeleri son derece önemlidir.  İçlerinden bir tekinin bile “ülkemizin ve dünyanın kaderini değiştirebileceğine” inandığımız bu özel öğrencilerimize, özgür eğitim ortamlarında ve pozitif bilimler ışığında keşif, icat vb. bilimsel çalışmalar yapabilecek imkanlar sağladığımızda eminim ki aydınlık yarınlar bizlerin olacaktır.    Çocuklarınıza bilimi sevdirmek için alabildiğince kaynak ayırmanız dileğiyle…    Zekeriyya ÖZDEMİR  Rize Bilim Sanat Merkezi Kurum Müdürü 

BİLSEM’ler, "Bir Millete Ait “Özel Yetenekli Öğrencilerin” Ufkunun Pişirildiği Ocaklardır" 


Zorlanmadan başarılı sonuçlar almanın mümkün olmadığı, hiçbir yanlışın kendi kendine düzelmediği ve bilginin her 1,5 yılda ikiye katlandığı dünyada, kendimizi de sürekli yenilemek durumundayız. 


Bizler eski günlere ve alışılmış iş yapma biçimlerine özlem duyarak değişimden yakınan değil, ortaya çıkacak yeni fırsatlara odaklanarak yapıcı ve çağdaş bir eğitim ve öğretim anlayışıyla hareket etmek zorundayız. 


Değişime karşı direnenlerin kaybettikleri günümüzde, bilinmeyen geleceğin getireceklerinden faydalanmak ve belirsizlikleri belirgin hale getirmek için çaba sarf etmekten başka şansımız yoktur. 


Temel gayemiz, ”nasıl öğreneceğini ve nasıl değişeceğini öğrenmiş öğrenciler yetiştirmektir.” Hiçbir zorluk üstlenmiş olduğumuz sorumluluğumuzu yerine getirmede bizleri  yolumuzdan  asla  alıkoyamayacaktır.   


Her sorunun mutlaka bir de çözümü olduğu düşüncesiyle hareket ederken bizleri motive eden en önemli unsur, ekip ruhuyla hareket etmemizin yanında siz çok kıymetli annelerin ve babaların da yanımızda olduğunuzu hissetmiş olmamızdır. 


Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi bizler de aile, toplum ve ülke olarak “eğitim ve bilim bütçemizin” önemli kısmını çocuklarımıza bilimi özendirmek ve sevdirmek için harcadığımızda işte o zaman “bilgi toplumu” olma yolunda önemli bir yol kat etmiş oluruz.  


Öyle ki çağımız toplam nüfusunun ancak 2,3’ünü teşkil eden “üstün ve özel yetenekli çocuklarımızın”  küçük yaşlardan itibaren bilimsel bulgular ışığında titizlikle tanılanmaları ve öğretilmeleri son derece önemlidir. 


İçlerinden bir tekinin bile “ülkemizin ve dünyanın kaderini değiştirebileceğine” inandığımız bu özel öğrencilerimize, özgür eğitim ortamlarında ve pozitif bilimler ışığında keşif, icat vb. bilimsel çalışmalar yapabilecek imkanlar sağladığımızda eminim ki aydınlık yarınlar bizlerin olacaktır.   


Çocuklarınıza bilimi sevdirmek için alabildiğince kaynak ayırmanız dileğiyle… 
 


Zekeriyya ÖZDEMİR 

Rize Bilim Sanat Merkezi Kurum Müdürü 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi