Hükümetten Memura YENİ Zam teklifi memur Sen Ne Diyecek.?

Sendika 19.08.2019 - 09:28, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2796+ kez okundu.
 

Hükümetten Memura YENİ Zam teklifi memur Sen Ne Diyecek.?

Hükümet, memur ve memur emeklisine yeni zam teklifinde bulundu Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 5. Dönem Toplu Sözleşmesi görüşmeleri kapsamında hükümetin yeni zam teklifini iletmek için Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti Başkanı Ali Yalçın ile Bakanlıkta bir araya geldi. Hükümet, 5. Dönem Toplu Sözleşmesi kapsamında memur ve memur emeklisine 2020'de yüzde 4+4, 2021'de yüzde 3+3 zamdan oluşan yeni teklifte bulundu. Yaklaşık 3 milyon 200 bin memur ile 2 milyona yakın memur emeklisinin 2020 ve 2021 yıllarındaki mali ve sosyal haklarını belirleyecek 5. Dönem Toplu Sözleşmesinin görüşmeleri devam ediyor. Bu kapsamda, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti Başkanı Ali Yalçın arasında Bakanlıkta sürpriz bir görüşme gerçekleşti. Bakan Selçuk, görüşmede, Kamu İşveren Heyeti adına 2020'de yüzde 4+4, 2021'de yüzde 3+3 zam ve enflasyon farkından oluşan yeni bir teklifte bulundu. İLK TEKLİF YÜZDE 3,5+3'TÜ Kamu İşveren Heyeti ile Kamu Görevliler Heyeti arasında 1 Ağustos'ta başlayan süreç kapsamında hükümet 16 Ağustos Cuma günü ilk zam teklifini açıklamıştı. 2020'nin ilk altı ayında yüzde 3,5, ikinci altı aynda yüzde 3, 2021'nin ilk altı ayında yüzde 3, ikinci altı ayında yüzde 2,5 zamdan oluşan bu teklif, memur konfederasyonlarınca kabul görmemişti. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın twitter hesabından Hükümetin yeni teklifine ilişkin açıklama yaptı. İŞTE O AÇIKLAMALAR... Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sn. Zehra Zümrüt Selçuk, Kamu İşvereni Heyet Başkanı olarak 2020 yılı için .4+4 ve 2021 yılı için 3+3 şeklindeki Hükümetin yeni teklifini iletti. Bu teklifle birlikte, son oturumda sunulan teklifin üzerine 2 puan daha eklenmiş oldu. Yok hükmünde saydığımız ilk teklife yönelik tepkimizin haklılığını teyit,yeni teklif sunulması çağrımıza olumlu yanıt hükmündeki teklifi değerlendirmek,sürecin geldiği aşamayı,hizmet kollarında yürütülen müzakereleri ele almak amacıyla Başkanlar Kurulumuzu toplantıya çağırdım. Toplu pazarlık masasının çözüm üretme kapasitesinin harekete geçtiğini gösteren fakat bununla birlikte "çözüm noktası" eşiğinin oldukça altında kaldığını belgeleyen 2 puanlık ilave teklifi, Başkanlar Kurulumuzda her yönüyle ele alacağız. Hem masanın doğru teklifi üretmesi, hem sahanın doğru tepkiyi vermesi noktasında yürütülecek çalışmaları, alınacak kararları,Başkanlar Kurulumuzun değerlendirmelerini saat 10:00'da Genel Merkezimizde basın ile paylaşacağız.

Hükümet, memur ve memur emeklisine yeni zam teklifinde bulundu


Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 5. Dönem Toplu Sözleşmesi görüşmeleri kapsamında hükümetin yeni zam teklifini iletmek için Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti Başkanı Ali Yalçın ile Bakanlıkta bir araya geldi.


Hükümet, 5. Dönem Toplu Sözleşmesi kapsamında memur ve memur emeklisine 2020'de yüzde 4+4, 2021'de yüzde 3+3 zamdan oluşan yeni teklifte bulundu.


Yaklaşık 3 milyon 200 bin memur ile 2 milyona yakın memur emeklisinin 2020 ve 2021 yıllarındaki mali ve sosyal haklarını belirleyecek 5. Dönem Toplu Sözleşmesinin görüşmeleri devam ediyor.


Bu kapsamda, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti Başkanı Ali Yalçın arasında Bakanlıkta sürpriz bir görüşme gerçekleşti.


Bakan Selçuk, görüşmede, Kamu İşveren Heyeti adına 2020'de yüzde 4+4, 2021'de yüzde 3+3 zam ve enflasyon farkından oluşan yeni bir teklifte bulundu.


İLK TEKLİF YÜZDE 3,5+3'TÜ


Kamu İşveren Heyeti ile Kamu Görevliler Heyeti arasında 1 Ağustos'ta başlayan süreç kapsamında hükümet 16 Ağustos Cuma günü ilk zam teklifini açıklamıştı.


2020'nin ilk altı ayında yüzde 3,5, ikinci altı aynda yüzde 3, 2021'nin ilk altı ayında yüzde 3, ikinci altı ayında yüzde 2,5 zamdan oluşan bu teklif, memur konfederasyonlarınca kabul görmemişti.


Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın twitter hesabından Hükümetin yeni teklifine ilişkin açıklama yaptı.


İŞTE O AÇIKLAMALAR...


Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sn. Zehra Zümrüt Selçuk, Kamu İşvereni Heyet Başkanı olarak 2020 yılı için .4+4 ve 2021 yılı için 3+3 şeklindeki Hükümetin yeni teklifini iletti. Bu teklifle birlikte, son oturumda sunulan teklifin üzerine 2 puan daha eklenmiş oldu.


Yok hükmünde saydığımız ilk teklife yönelik tepkimizin haklılığını teyit,yeni teklif sunulması çağrımıza olumlu yanıt hükmündeki teklifi değerlendirmek,sürecin geldiği aşamayı,hizmet kollarında yürütülen müzakereleri ele almak amacıyla Başkanlar Kurulumuzu toplantıya çağırdım.


Toplu pazarlık masasının çözüm üretme kapasitesinin harekete geçtiğini gösteren fakat bununla birlikte "çözüm noktası" eşiğinin oldukça altında kaldığını belgeleyen 2 puanlık ilave teklifi, Başkanlar Kurulumuzda her yönüyle ele alacağız.


Hem masanın doğru teklifi üretmesi, hem sahanın doğru tepkiyi vermesi noktasında yürütülecek çalışmaları, alınacak kararları,Başkanlar Kurulumuzun değerlendirmelerini saat 10:00'da Genel Merkezimizde basın ile paylaşacağız.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi