Hijyene evet ama ‘KALİTE’ bozulmamalı!...

Rize 07.05.2020 - 18:50, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2420+ kez okundu.
 

Hijyene evet ama ‘KALİTE’ bozulmamalı!...

Hijyene evet ama ‘KALİTE’ bozulmamalı!... Koronavirüs salgını devam ediyor. Salgından korunmanın en önemli yöntemi ‘Elle temas etmeme – hijyen ve izolasyon’. Salgını sonlandırmak için herkesin bunlara azami dikkat etmesi gerekiyor. MARKETLERDE HİJYEN VE KALİTE… Evet, salgına rağmen hayat devam ediyor. Günlük alış verişler asgari de olsa yapılıyor. Market ve pazarlara hijyen kurallarına uyarak gidiliyor – alışverişler yapılıyor. Ve bu alışverişlerde artık eskisi gibi elle temas ve kontrol yapılamıyor. En azından bundan mutlaka sakınmak gerekiyor; virüs bulaş nedeniyle. Hal böyle olunca da market ve pazarlarda ürünler poşetlerin içinde hazırlanıp tüketicilerin alımına sunuluyor. KONTROL ZOR Tabi, virüsten korunmak için tüketiciler, market ve pazarlarda poşetlere konan ürünleri kontrol etmeleri zor, bu dönemde. Alıp evine gidiyor. Ve tabi, eve gelince bozuk – kalitesiz ürünle karşılaşmak, sinir bozucu oluyor (Bu konuda sorun yaşayan tüketicilerin ilettiği bilgi). Bu nedenle marketler – pazarlar, temasla kontrolün mümkün olmadığı bu günlerde mutlaka kaliteli ürünleri poşetlemeli. Bu hem etik hemde yasal zorunluluk. Ancak, sayıları çokta olmasa bunu yapanlar var. Bu durumlarda da mutlaka konu Tarım ve Ticaret Bakanlıklarına iletilmeli. Ve gerekli şikayetler yapılmalı. Bu konuda şikayet sistemleri basitleştirildi. İnternet ve telefon aracılığıyla şikayet mümkün. Denetimciler de, şikayetlere çok hızlı müdahale edip bu olumsuz durumların sonlandırılması gerekiyor. Çünkü, insanların sosyal yaşamı koronavirüs nedeniyle zorunlu olarak kısıtlandı. Bu zor dönemde, mümkün olduğunca da stres yaşanmamalı.

Hijyene evet ama ‘KALİTE’ bozulmamalı!...


Koronavirüs salgını devam ediyor. Salgından korunmanın en önemli yöntemi ‘Elle temas etmeme – hijyen ve izolasyon’. Salgını sonlandırmak için herkesin bunlara azami dikkat etmesi gerekiyor.


MARKETLERDE HİJYEN VE KALİTE…


Evet, salgına rağmen hayat devam ediyor. Günlük alış verişler asgari de olsa yapılıyor. Market ve pazarlara hijyen kurallarına uyarak gidiliyor – alışverişler yapılıyor. Ve bu alışverişlerde artık eskisi gibi elle temas ve kontrol yapılamıyor. En azından bundan mutlaka sakınmak gerekiyor; virüs bulaş nedeniyle. Hal böyle olunca da market ve pazarlarda ürünler poşetlerin içinde hazırlanıp tüketicilerin alımına sunuluyor.


KONTROL ZOR


Tabi, virüsten korunmak için tüketiciler, market ve pazarlarda poşetlere konan ürünleri kontrol etmeleri zor, bu dönemde. Alıp evine gidiyor. Ve tabi, eve gelince bozuk – kalitesiz ürünle karşılaşmak, sinir bozucu oluyor (Bu konuda sorun yaşayan tüketicilerin ilettiği bilgi). Bu nedenle marketler – pazarlar, temasla kontrolün mümkün olmadığı bu günlerde mutlaka kaliteli ürünleri poşetlemeli. Bu hem etik hemde yasal zorunluluk. Ancak, sayıları çokta olmasa bunu yapanlar var. Bu durumlarda da mutlaka konu Tarım ve Ticaret Bakanlıklarına iletilmeli. Ve gerekli şikayetler yapılmalı. Bu konuda şikayet sistemleri basitleştirildi. İnternet ve telefon aracılığıyla şikayet mümkün.


Denetimciler de, şikayetlere çok hızlı müdahale edip bu olumsuz durumların sonlandırılması gerekiyor. Çünkü, insanların sosyal yaşamı koronavirüs nedeniyle zorunlu olarak kısıtlandı. Bu zor dönemde, mümkün olduğunca da stres yaşanmamalı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi