Hhavalimanı inşaatının yüzde 50'lik kısmı tamamlandı

Karadeniz 26.04.2019 - 14:02, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1742+ kez okundu.
 

Hhavalimanı inşaatının yüzde 50'lik kısmı tamamlandı

TOKAT Valisi Ozan Balcı, yeni havalimanı inşaatı çalışmalarının yüzde 50'lik kısmının tamamlandığı söyledi. Tokat Havalimanı'na büyük gövdeli uçakların inişine elverişli olmaması nedeniyle yapımını başlanan yeni havalimanı inşaatı devam ediyor. Yaklaşık 115 milyon TL'ye ihale edilen yeni havalimanında başlayan pist, apron ve taksi yolu yapım çalışmaları çift vardiya halinde sürüyor. Söngüt köyü arazisi içine yaptırılan yeni havalimanı inşaatının 2020 yılı Haziran ayında bitirilmesi hedefleniyor. Çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirten Tokat Valisi Ozan Balcı, "Havalimanı inşaatında gerek altyapı, gerek üst yapı inşaatı hızlı bir şekilde devam etmektedir. İşin alt ve üst yapıda yüzde 50'si tamamlanmış durumda. Alt ve üst yapı inşaatları tamamlandıktan sonra havalimanımız 2020 Haziran ayında hizmete açılmış olacak" dedi.  

TOKAT Valisi Ozan Balcı, yeni havalimanı inşaatı çalışmalarının yüzde 50'lik kısmının tamamlandığı söyledi.

Tokat Havalimanı'na büyük gövdeli uçakların inişine elverişli olmaması nedeniyle yapımını başlanan yeni havalimanı inşaatı devam ediyor. Yaklaşık 115 milyon TL'ye ihale edilen yeni havalimanında başlayan pist, apron ve taksi yolu yapım çalışmaları çift vardiya halinde sürüyor. Söngüt köyü arazisi içine yaptırılan yeni havalimanı inşaatının 2020 yılı Haziran ayında bitirilmesi hedefleniyor.

Çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirten Tokat Valisi Ozan Balcı, "Havalimanı inşaatında gerek altyapı, gerek üst yapı inşaatı hızlı bir şekilde devam etmektedir. İşin alt ve üst yapıda yüzde 50'si tamamlanmış durumda. Alt ve üst yapı inşaatları tamamlandıktan sonra havalimanımız 2020 Haziran ayında hizmete açılmış olacak" dedi.


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi