HASTANEYİ BIRAK YOLLARA, SOKAKLARA BAK!

Siyaset 30.09.2019 - 19:50, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1792+ kez okundu.
 

HASTANEYİ BIRAK YOLLARA, SOKAKLARA BAK!

HASTANEYİ BIRAK YOLLARA, SOKAKLARA BAK!   Sağlık Bakanlığı’nın İzmir’deki yatırımları arasında bulunan Menderes'imizdeki Devlet hastanesi üzerinden yapılan spekülasyonlara cevabımdır:   Bilindiği gibi sağlık yatırımları konusunda İzmir’in diğer ilçelerine oranla daha az yatırım alan Menderes İlçemizde milletvekillerimiz ve önceki dönem belediye başkanımızın girişimleriyle bir hastane yapılması kararlaştırılmıştır. Bu kapsamda,  75 yataklı hastane için ihale yapılmış yüklenici firma ile sözleşme imzalanmıştır. Bahse konu inşaat devam ederken  Yüklenici firmanın (Keleşoğlu İnş.Taah.Tic.ve San. A.Ş.) talebi üzerine İnş. Yük. Müh. Metin Karaahmetoğlu firmasına   2017  yılında sözleşme devri yapılmıştır . Yüklenici firmaya süre uzatımı  verilerek  inşaata devam edilmiş  ancak  inşaat istenilen seviyede ilerlememiş, inşaat durmuştur. Yüklenici  firma  işin tasfiyesi için dilekçe vermiş olup, dosya fesih veya tasfiye kararı için Sağlık Bakanlığı tarafından Hazine ve Maliye Bakanlığı’na gönderilmiştir. İşin devam etmesi konusunda görüş geldiği için Sağlık Bakanlığı da firmaya inşaatı tamamlaması konusunda gerekli talimatları vermiştir.  Sağlık Bakanlığı ile Maliye ve Hazine Bakanlığı arasındaki görüşmeler sürmektedir.   Durum böyle iken, konuyla ilgili yasal süreç devam ederken tamamen reklam amaçlı hastane inşaat alanından açıklama yapan Menderes Belediye Başkanı Sayın Mustafa Kayalar’ın durumu üzüntü vericidir. Menderesimizin sorunlarının çözümü noktasında el birliği ve ortak çalışma teklifi götürdüğümüz Sayın Kayalar ne yazık ki halen daha seçim atmosferinin etkisinden çıkamamıştır.  Bilinmelidir ki AK Parti hükümetleri döneminde başlanılan hiçbir iş yarım kalmamıştır. Menderesli hemşerilerim bu konuda rahat olsunlar. Gereken yapılmakta ve bürokratik süreci devam eden hastane inşaatı yakından takip edilmektedir. Belediye başkanının bahsettiği hastaneyi tamamlama teklifleri gerçeklikten uzaktır.   Sayın Kayalar’a önerim hastanenin inşaatını, kamu hizmetlerinin takibini bir yerel yönetici olarak bırakmasıdır. Yerel seçimler öncesinde verdiği sözleri tutmasıdır. Ne yazık ki en basitinden Menderesimizin çok ciddi bir otopark sorunu, ulaşım ve yol-cadde, sokak bakımları bulunmaktadır. Geldiği günden bu yana işçi çıkarmalar, yakınlara akrabalara geçilen kıyaklar gibi gündemden düşmeyen Sayın Kayalar artık üretmeye geçmelidir. Borç ve enkaz edebiyatı yaparak ağlamaktan başka bir iş bilmeyen Sayın Kayalar’ın yapması gereken Menderes ilçemizin bundan sonraki yıllarında daha da gelişmesi için uzattığımız eli artık tutmasıdır. Aksi halde yaşanan gerilim ve tartışma ortamının doğrudan sebebi olarak tarihe geçecektir.     Süleyman ARTÇI Ak Parti Menderes İlçe Başkanı
HASTANEYİ BIRAK YOLLARA, SOKAKLARA BAK!
 

Sağlık Bakanlığı’nın İzmir’deki yatırımları arasında bulunan Menderes'imizdeki Devlet hastanesi üzerinden yapılan spekülasyonlara cevabımdır:
 
Bilindiği gibi sağlık yatırımları konusunda İzmir’in diğer ilçelerine oranla daha az yatırım alan Menderes İlçemizde milletvekillerimiz ve önceki dönem belediye başkanımızın girişimleriyle bir hastane yapılması kararlaştırılmıştır. Bu kapsamda,  75 yataklı hastane için ihale yapılmış yüklenici firma ile sözleşme imzalanmıştır. Bahse konu inşaat devam ederken  Yüklenici firmanın (Keleşoğlu İnş.Taah.Tic.ve San. A.Ş.) talebi üzerine İnş. Yük. Müh. Metin Karaahmetoğlu firmasına   2017  yılında sözleşme devri yapılmıştır . Yüklenici firmaya süre uzatımı  verilerek  inşaata devam edilmiş  ancak  inşaat istenilen seviyede ilerlememiş, inşaat durmuştur. Yüklenici  firma  işin tasfiyesi için dilekçe vermiş olup, dosya fesih veya tasfiye kararı için Sağlık Bakanlığı tarafından Hazine ve Maliye Bakanlığı’na gönderilmiştir. İşin devam etmesi konusunda görüş geldiği için Sağlık Bakanlığı da firmaya inşaatı tamamlaması konusunda gerekli talimatları vermiştir.  Sağlık Bakanlığı ile Maliye ve Hazine Bakanlığı arasındaki görüşmeler sürmektedir.

 
Durum böyle iken, konuyla ilgili yasal süreç devam ederken tamamen reklam amaçlı hastane inşaat alanından açıklama yapan Menderes Belediye Başkanı Sayın Mustafa Kayalar’ın durumu üzüntü vericidir. Menderesimizin sorunlarının çözümü noktasında el birliği ve ortak çalışma teklifi götürdüğümüz Sayın Kayalar ne yazık ki halen daha seçim atmosferinin etkisinden çıkamamıştır.  Bilinmelidir ki AK Parti hükümetleri döneminde başlanılan hiçbir iş yarım kalmamıştır. Menderesli hemşerilerim bu konuda rahat olsunlar. Gereken yapılmakta ve bürokratik süreci devam eden hastane inşaatı yakından takip edilmektedir. Belediye başkanının bahsettiği hastaneyi tamamlama teklifleri gerçeklikten uzaktır.
 

Sayın Kayalar’a önerim hastanenin inşaatını, kamu hizmetlerinin takibini bir yerel yönetici olarak bırakmasıdır. Yerel seçimler öncesinde verdiği sözleri tutmasıdır. Ne yazık ki en basitinden Menderesimizin çok ciddi bir otopark sorunu, ulaşım ve yol-cadde, sokak bakımları bulunmaktadır. Geldiği günden bu yana işçi çıkarmalar, yakınlara akrabalara geçilen kıyaklar gibi gündemden düşmeyen Sayın Kayalar artık üretmeye geçmelidir. Borç ve enkaz edebiyatı yaparak ağlamaktan başka bir iş bilmeyen Sayın Kayalar’ın yapması gereken Menderes ilçemizin bundan sonraki yıllarında daha da gelişmesi için uzattığımız eli artık tutmasıdır. Aksi halde yaşanan gerilim ve tartışma ortamının doğrudan sebebi olarak tarihe geçecektir.
 
 
Süleyman ARTÇI
Ak Parti Menderes İlçe Başkanı
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi