Hastanede Skandal görüntü. Elinde cep telefonu ...

Sağlık 25.05.2019 - 18:23, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2094+ kez okundu.
 

Hastanede Skandal görüntü. Elinde cep telefonu ...

Türkiye'de yurttaşlar tedavi olmak için gittikleri hastanelerde hemen her gün hastalıklarının dışında kalan sıkıntılarla uğraşmak zorunda kalıyor. Bu örneklerden bir tanesi de geçtiğimiz gün İstanbul'da yaşandı. Y.B isimli yurttaş Ö.B isimli çocuğuyla gerekli kontrollerini yaptırmak üzere İstanbul Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitti. Doktorunun kan tahlili istemesi üzerine ise kan alma bölümüne giden yurttaşlar hemşirenin kan alma esnasında sergilediği tavır karşısında şok oldular. Olayı anlatan hasta mağdur Y.B, kan vermek için kan alma bölümüne çocuğuyla beraber gittiklerini belirterek, "Hemşirenin kısa bir süre telefonla mesajlaşmasını içeride bekledik. Hemşire telefonunu bırakıp kan almak için iğneyi hazırlarken bir gözü telefonundaydı. Sol eliyle kolumdan kan alırken sağ eliyle telefonunu eline aldı, ikinci tüpte de aynı davranışı sergiledi. Çocuğum bana ses etme şeklinde işaret etti. Hemşireye söylemedim ama çocuğum hemşirenin o anki fotoğraflarını çekti. İçerdeki diğer hastalar da görüntü karşısında şok oldu" ifadelerini kullandı. MESAJLAŞMAYA DEVAM ETTİ Fotoğrafı kayda alan Ö.B ise, doktorun annesinden kan tahlili istemesi üzerine kan verme alanına gittiklerini ifade ederek, "Sıra geldiğinde kan vermek için içeri girdik. Annem kan vermek için kolunu hazırlarken hemşire cep telefonuyla ilgileniyordu. Şok olduk. Sol eliyle kan alırken sağ eliyle telefonda mesajlaşmaya devam etti. Ben de bu anı ses etmeden cep telefonumla kayıt altına aldım" dedi. Hem içerideki hastaların huzurunu bozmamak için, hem de o sırada hemşirenin dengesini bozarak bir sakatlık çıkmasından korktuğu için ses çıkarmadığını söyleyen Ö.B, "İçeriden çıktığımızda kan kayıt kısmındaki personellere çektiğim fotoğrafları gösterdim. Bana şaşkınlıkla üzücü bir durum olduğunu belirttiler. Kan alma bölümünde kan tüplerini toplayan bir kadın personel de hemşirenin hep böyle umursamaz davrandığını, insanların sürekli rahatsız olduğunu bana belirtti" diye konuştu. Yurttaşlar, konuya dair hastane yönetimine ve gerekli mercilere şikâyetçi olacaklarını da belirttiler. Konuya dair görüştüğümüz Uzman doktorlar ise sağlık personelinin telefonla uğraşmasının yasak olduğunu vurguladı. Öte yandan sağlık personelinin hastanın önünde eğilir pozisyonda tüm dikkatini hastaya vermesi gerektiğini ifade etti. Hemşirenin herhangi bir konsantrasyon kaybında hastaya zarar verebileceğini kaydenen doktorlar, kullanılan eldivenlerle telefona dokunmanın da yanlışlığına dikkat çektiler.   UĞUR CAN BİÇER/YURT

Türkiye'de yurttaşlar tedavi olmak için gittikleri hastanelerde hemen her gün hastalıklarının dışında kalan sıkıntılarla uğraşmak zorunda kalıyor. Bu örneklerden bir tanesi de geçtiğimiz gün İstanbul'da yaşandı.


Y.B isimli yurttaş Ö.B isimli çocuğuyla gerekli kontrollerini yaptırmak üzere İstanbul Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitti. Doktorunun kan tahlili istemesi üzerine ise kan alma bölümüne giden yurttaşlar hemşirenin kan alma esnasında sergilediği tavır karşısında şok oldular.


Olayı anlatan hasta mağdur Y.B, kan vermek için kan alma bölümüne çocuğuyla beraber gittiklerini belirterek, "Hemşirenin kısa bir süre telefonla mesajlaşmasını içeride bekledik. Hemşire telefonunu bırakıp kan almak için iğneyi hazırlarken bir gözü telefonundaydı. Sol eliyle kolumdan kan alırken sağ eliyle telefonunu eline aldı, ikinci tüpte de aynı davranışı sergiledi. Çocuğum bana ses etme şeklinde işaret etti. Hemşireye söylemedim ama çocuğum hemşirenin o anki fotoğraflarını çekti. İçerdeki diğer hastalar da görüntü karşısında şok oldu" ifadelerini kullandı.


MESAJLAŞMAYA DEVAM ETTİ


Fotoğrafı kayda alan Ö.B ise, doktorun annesinden kan tahlili istemesi üzerine kan verme alanına gittiklerini ifade ederek, "Sıra geldiğinde kan vermek için içeri girdik. Annem kan vermek için kolunu hazırlarken hemşire cep telefonuyla ilgileniyordu. Şok olduk. Sol eliyle kan alırken sağ eliyle telefonda mesajlaşmaya devam etti. Ben de bu anı ses etmeden cep telefonumla kayıt altına aldım" dedi.


Hem içerideki hastaların huzurunu bozmamak için, hem de o sırada hemşirenin dengesini bozarak bir sakatlık çıkmasından korktuğu için ses çıkarmadığını söyleyen Ö.B, "İçeriden çıktığımızda kan kayıt kısmındaki personellere çektiğim fotoğrafları gösterdim. Bana şaşkınlıkla üzücü bir durum olduğunu belirttiler. Kan alma bölümünde kan tüplerini toplayan bir kadın personel de hemşirenin hep böyle umursamaz davrandığını, insanların sürekli rahatsız olduğunu bana belirtti" diye konuştu. Yurttaşlar, konuya dair hastane yönetimine ve gerekli mercilere şikâyetçi olacaklarını da belirttiler.


Konuya dair görüştüğümüz Uzman doktorlar ise sağlık personelinin telefonla uğraşmasının yasak olduğunu vurguladı. Öte yandan sağlık personelinin hastanın önünde eğilir pozisyonda tüm dikkatini hastaya vermesi gerektiğini ifade etti. Hemşirenin herhangi bir konsantrasyon kaybında hastaya zarar verebileceğini kaydenen doktorlar, kullanılan eldivenlerle telefona dokunmanın da yanlışlığına dikkat çektiler.

 

UĞUR CAN BİÇER/YURT

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi