“GERÇEK BİR TOPLU PAZARLIK HAKKI İSTİYORUZ”

Sendika 29.07.2019 - 23:23, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1831+ kez okundu.
 

“GERÇEK BİR TOPLU PAZARLIK HAKKI İSTİYORUZ”

KESK, 1 Ağustos’ta başlayacak toplu sözleşme öncesi taleplerini açıkladı İzmir'de Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), memurları ilgilendiren ve 2020-2021 yıllarını kapsayan toplu sözleşme görüşmeleri öncesi, taleplerini açıkladı. Açıklamanın ardından oluşturulan Yürüyüş Kolu, Ankara'ya doğru yola çıktı. Yaklaşık 3 milyon 200 bin memur ile 2 milyon memur emeklisinin 2020 ve 2021 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği beşinci dönem toplu sözleşme süreci 1 Ağustos’ta başlayacak. Görüşmeler öncesi İzmir’in Konak ilçesinde bir araya gelen KESK üyeleri, taleplerini açıkladı. KESK Eş Başkanı Mehmet Bozgeyik, memurların hiçbir temel sorununun çözülemediğini ileri sürdü.   GERÇEK BİR TOPLU PAZARLIK HAKKI İSTİYORUZ”   Halktan yana bir kamu hizmeti, güvenceli istihdam ve güvenli gelecek istediklerini ifade eden Mehmet Bozgeyik, “Demokratik, adil bir çalışma yaşamı, insanca yaşamaya yetecek bir ücret ve gerçek bir toplu pazarlık hakkı istiyoruz. Biz KESK olarak, işçisinden, kamu emekçisine, emeklisinden asgari ücretlisine, küçük esnafından çiftçisine kadar emeği ile yaşam mücadelesi verenleri bir bütün olarak görüyoruz. Bunun doğal sonucu olarak da taleplerimizi kamu emekçileri ile sınırlı tutmuyor, emekçi sınıfları, dar gelirli yurttaşları esas alarak oluşturuyoruz. Biz her şeyden önce kamu hizmetlerinin dönüşüm adı altında ticarileştirilmesinin yarattığı yıkıcı etkilerinin ortadan kaldırılmasını, halktan yana bir kamu hizmeti önündeki engellerin kaldırılmasını hedefliyoruz” dedi. Grup, ‘Sermayeye değil emekçiye bütçe’, ‘Sermayeye köle olmayacağız’ sloganları attıktan sonra Ankara’ya gitmek üzere yola çıktı

KESK, 1 Ağustos’ta başlayacak toplu sözleşme öncesi taleplerini açıkladı


İzmir'de Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), memurları ilgilendiren ve 2020-2021 yıllarını kapsayan toplu sözleşme görüşmeleri öncesi, taleplerini açıkladı. Açıklamanın ardından oluşturulan Yürüyüş Kolu, Ankara'ya doğru yola çıktı.


Yaklaşık 3 milyon 200 bin memur ile 2 milyon memur emeklisinin 2020 ve 2021 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği beşinci dönem toplu sözleşme süreci 1 Ağustos’ta başlayacak. Görüşmeler öncesi İzmir’in Konak ilçesinde bir araya gelen KESK üyeleri, taleplerini açıkladı. KESK Eş Başkanı Mehmet Bozgeyik, memurların hiçbir temel sorununun çözülemediğini ileri sürdü.

 

GERÇEK BİR TOPLU PAZARLIK HAKKI İSTİYORUZ”

 


Halktan yana bir kamu hizmeti, güvenceli istihdam ve güvenli gelecek istediklerini ifade eden Mehmet Bozgeyik, “Demokratik, adil bir çalışma yaşamı, insanca yaşamaya yetecek bir ücret ve gerçek bir toplu pazarlık hakkı istiyoruz. Biz KESK olarak, işçisinden, kamu emekçisine, emeklisinden asgari ücretlisine, küçük esnafından çiftçisine kadar emeği ile yaşam mücadelesi verenleri bir bütün olarak görüyoruz. Bunun doğal sonucu olarak da taleplerimizi kamu emekçileri ile sınırlı tutmuyor, emekçi sınıfları, dar gelirli yurttaşları esas alarak oluşturuyoruz. Biz her şeyden önce kamu hizmetlerinin dönüşüm adı altında ticarileştirilmesinin yarattığı yıkıcı etkilerinin ortadan kaldırılmasını, halktan yana bir kamu hizmeti önündeki engellerin kaldırılmasını hedefliyoruz” dedi.


Grup, ‘Sermayeye değil emekçiye bütçe’, ‘Sermayeye köle olmayacağız’ sloganları attıktan sonra Ankara’ya gitmek üzere yola çıktı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi