Genital Bölgenize Asla Yapmamanız Gereken 8 Şey

Sağlık 05.05.2019 - 15:53, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2197+ kez okundu.
 

Genital Bölgenize Asla Yapmamanız Gereken 8 Şey

Her kadın genital temizliğine dikkat eder. Daima güzel kokmasını ve temiz olmasını ister. Fakat bunun için uyguladığımız işlemler aslında vajinamızın doğal dengesini bozup enfeksiyonlara neden olabilir. İşte genital bölgenize asla yapmamanız gereken 8 şey... 1- SABUNLA YIKAMAK Birçok kişinin düştüğü yanlış bu olabilir. Duş sırasında vajinayı sabunla temizlemek genital bölgenin doğal yapısını ve PH dengesini bozar. Mantar, kaşıntı, enfeksiyon gibi olumsuz birçok sonuçlar doğurabilir. Sadece su ile genital bölgenizi temizlemeniz yeterlidir. 2- VAJİNAL TEMİZLİK ÜRÜNLERİ KULLANMAK Genital bölgenin güzel kokması ve temiz olması için kullanılan sprey, losyon, krem gibi ürünler vajinal enfeksiyona sebep olabilir. Kesinlikle kullanmamalısınız.  3- VAJİNAL DUŞ YAPMAK Vajinayı temizlemek için yapılan vajinanın içini yıkama işlemine vajinal duş denir. Fakat bu işlem oldukça zararlıdır. Vajinal duş vajinanın PH dengesini bozarak enfeksiyon riskini artırır. Vajina kendi kendini temizleyen bir yapıdadır, dışını ılık suyla yıkamak yeterlidir.   4- ÇAMAŞIR SUYU, KARBONATLI SU İLE BEYAZLATMA Genital bölgedeki kararmalar çoğu kadını rahatsız eder ve beyazlatma için birçok yola başvurulur. Fakat bu tür işlemleri vajinanıza kesinlikle uygulamamalısınız. Özellikle çamaşır suyu ve karbonatlı suyla beyazlatma işlemi genital bölgeniz için çok zaralıdır.  5- SENTETİK İÇ ÇAMAŞIRLARI KULLANMAK Sentetik iç çamaşırları genital bölgenizin hava almasını engeller. Hava alamayan genital bölgede ise enfeksiyon riski artar. İç çamaşırı seçimizde mutlaka 100 pamuk olanları tercih edin.   6-GÜNLÜK PED VE KOKULU PEDLER Kalitesiz günlük pedler vajinanızın nefes almasını engeller. Özellikle regl döneminde kullanılan pedleri sık değiştirmemek enfeksiyon riskini artırır. Bu nedenle regl döneminde mutlaka pedlerinizi sık sık değiştirmelisiniz.  Kullandığınız pedlerin mutlaka kOkusuz olmasına dikkat edin. Kokulu pedlerin içerisindeki deodorantlar vajinanın yapısını bozar.  7-TAMPON KULLANMAK Acil durumlarda veya zor zamanlarda tampon kullanmak size yardımcı olabilir fakat tamponlar vajinanız için sağlıklı değildir. Tampon içerisinde yer alan dezenfektanlar vajinada tahrişe neden olabilir.  8-DAR KIYAFETLER GİYMEK Aşırı dar pantolonlar vajinal bölgenizde tahriş, iltihap ve enfeksiyonlara neden olur. Bu nedenle çok dar kıyafetler giymekten kaçınmalısınız.    MAHMURE ÖZEL

Her kadın genital temizliğine dikkat eder. Daima güzel kokmasını ve temiz olmasını ister. Fakat bunun için uyguladığımız işlemler aslında vajinamızın doğal dengesini bozup enfeksiyonlara neden olabilir. İşte genital bölgenize asla yapmamanız gereken 8 şey...


1- SABUNLA YIKAMAK


Birçok kişinin düştüğü yanlış bu olabilir. Duş sırasında vajinayı sabunla temizlemek genital bölgenin doğal yapısını ve PH dengesini bozar. Mantar, kaşıntı, enfeksiyon gibi olumsuz birçok sonuçlar doğurabilir. Sadece su ile genital bölgenizi temizlemeniz yeterlidir.


2- VAJİNAL TEMİZLİK ÜRÜNLERİ KULLANMAK


Genital bölgenin güzel kokması ve temiz olması için kullanılan sprey, losyon, krem gibi ürünler vajinal enfeksiyona sebep olabilir. Kesinlikle kullanmamalısınız. 


3- VAJİNAL DUŞ YAPMAK


Vajinayı temizlemek için yapılan vajinanın içini yıkama işlemine vajinal duş denir. Fakat bu işlem oldukça zararlıdır. Vajinal duş vajinanın PH dengesini bozarak enfeksiyon riskini artırır. Vajina kendi kendini temizleyen bir yapıdadır, dışını ılık suyla yıkamak yeterlidir.  


4- ÇAMAŞIR SUYU, KARBONATLI SU İLE BEYAZLATMA


Genital bölgedeki kararmalar çoğu kadını rahatsız eder ve beyazlatma için birçok yola başvurulur. Fakat bu tür işlemleri vajinanıza kesinlikle uygulamamalısınız. Özellikle çamaşır suyu ve karbonatlı suyla beyazlatma işlemi genital bölgeniz için çok zaralıdır. 


5- SENTETİK İÇ ÇAMAŞIRLARI KULLANMAK


Sentetik iç çamaşırları genital bölgenizin hava almasını engeller. Hava alamayan genital bölgede ise enfeksiyon riski artar. İç çamaşırı seçimizde mutlaka 100 pamuk olanları tercih edin.  


6-GÜNLÜK PED VE KOKULU PEDLER


Kalitesiz günlük pedler vajinanızın nefes almasını engeller. Özellikle regl döneminde kullanılan pedleri sık değiştirmemek enfeksiyon riskini artırır. Bu nedenle regl döneminde mutlaka pedlerinizi sık sık değiştirmelisiniz. 


Kullandığınız pedlerin mutlaka kOkusuz olmasına dikkat edin. Kokulu pedlerin içerisindeki deodorantlar vajinanın yapısını bozar. 


7-TAMPON KULLANMAK

Acil durumlarda veya zor zamanlarda tampon kullanmak size yardımcı olabilir fakat tamponlar vajinanız için sağlıklı değildir. Tampon içerisinde yer alan dezenfektanlar vajinada tahrişe neden olabilir. 


8-DAR KIYAFETLER GİYMEK


Aşırı dar pantolonlar vajinal bölgenizde tahriş, iltihap ve enfeksiyonlara neden olur. Bu nedenle çok dar kıyafetler giymekten kaçınmalısınız. 

 

MAHMURE ÖZEL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi