Genç yazar öğrencilerle buluştu

Karadeniz 23.10.2019 - 14:25, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2334+ kez okundu.
 

Genç yazar öğrencilerle buluştu

TÜRKİYE'nin en genç yazarı unvanını elde eden Rana Demiriz (23), Trabzon’da öğrencilere konferans verdi.  14 yaşındayken ilk romanı olan 'Gölgedeki Işıklar'ı yazarak Türkiye'nin en küçük yazarı unvanını elde eden Rana Demiriz, öğrencilerle buluşma, tanıtım ve imza günleri kapsamında Trabzon’da okulları ziyaret etti, okuyucuları ile buluştu. Trabzon TED Kolejinin daveti üzerine kente gelen Demiriz, öğrencilere kitap okuma sevgisini ve genç yazar olmayı anlattı. Demiriz, okuyucularının kitaplarını da imzaladı, sohbet ederek hatıra fotoğrafı çekildi. Sosyal bir misyonla yola çıktığını anlatan Demiriz, “14 yaşında Türkiye’nin en genç yazarı olabildiysem benim gibi benim yaşımda olanlar neleri başarabilir. Bu sadece yazarlık olarak değil, her alanda geçerli. Okul ziyaretlerimde halen daha aramızda çok yaş farkı olmadığı için ortaokul öğrencileri ile dolayısı ile bir abla gibiyim. Onlara aslında neler başarabilecekleri konusunda cesaret verebilmek için bu tarz etkinliklere önem veriyorum” diye konuştu.   ‘KİTAP SEVGİSİ GENELLİKLE EVDE BAŞLIYOR’ Çocuklarda kitap okuma alışkanlığının oluşturmada ailenin önemine değinen Demiriz, “Kitap okuma kitap sevgisi aslında çok küçük yaşlarda kazanılıyor. Kitap sevgisi genellikle evde başlıyor. Veliler genellikle çocuklarının kitap okumadığından şikâyet ediyorlar. Beraber kitap okumak gerekiyor. Bir de çocukların okumayı sevebilmesi için onların yaşlarına uygun, doğru kitap seçimi yapılması da çok önemli. Ortaokul çağında olan çocuklar genellikle macera, çizgi roman gibi kitaplar ilgilerini çekiyor. Onlara kitap okuma sevgisini aşılamalı ve kitap okumak alışkanlığını kazandırmalıyız” dedi.  

TÜRKİYE'nin en genç yazarı unvanını elde eden Rana Demiriz (23), Trabzon’da öğrencilere konferans verdi.  14 yaşındayken ilk romanı olan 'Gölgedeki Işıklar'ı yazarak Türkiye'nin en küçük yazarı unvanını elde eden Rana Demiriz, öğrencilerle buluşma, tanıtım ve imza günleri kapsamında Trabzon’da okulları ziyaret etti, okuyucuları ile buluştu. Trabzon TED Kolejinin daveti üzerine kente gelen Demiriz, öğrencilere kitap okuma sevgisini ve genç yazar olmayı anlattı. Demiriz, okuyucularının kitaplarını da imzaladı, sohbet ederek hatıra fotoğrafı çekildi. Sosyal bir misyonla yola çıktığını anlatan Demiriz, “14 yaşında Türkiye’nin en genç yazarı olabildiysem benim gibi benim yaşımda olanlar neleri başarabilir. Bu sadece yazarlık olarak değil, her alanda geçerli. Okul ziyaretlerimde halen daha aramızda çok yaş farkı olmadığı için ortaokul öğrencileri ile dolayısı ile bir abla gibiyim. Onlara aslında neler başarabilecekleri konusunda cesaret verebilmek için bu tarz etkinliklere önem veriyorum” diye konuştu.

 

‘KİTAP SEVGİSİ GENELLİKLE EVDE BAŞLIYOR’ Çocuklarda kitap okuma alışkanlığının oluşturmada ailenin önemine değinen Demiriz, “Kitap okuma kitap sevgisi aslında çok küçük yaşlarda kazanılıyor. Kitap sevgisi genellikle evde başlıyor. Veliler genellikle çocuklarının kitap okumadığından şikâyet ediyorlar. Beraber kitap okumak gerekiyor. Bir de çocukların okumayı sevebilmesi için onların yaşlarına uygun, doğru kitap seçimi yapılması da çok önemli. Ortaokul çağında olan çocuklar genellikle macera, çizgi roman gibi kitaplar ilgilerini çekiyor. Onlara kitap okuma sevgisini aşılamalı ve kitap okumak alışkanlığını kazandırmalıyız” dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi