Fındık hasadı öncesi mevsimlik işçiler sağlık taramasından geçirildi

Karadeniz 15.07.2020 - 10:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2406+ kez okundu.
 

Fındık hasadı öncesi mevsimlik işçiler sağlık taramasından geçirildi

DÜZCE’de fındık hasadı için Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde gelen mevsimlik fındık işçilerine yönelik Covid-19 salgınına karşı sağlık taraması yapıldı.   Kentte önümüzdeki günlerde başlayacak fındık hasadı öncesi mevsimlik tarım işçileri gelmeye başladı. Bu kapsamda Düzce İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, Akçakoca ilçesine bağlı köylerde koronavirüs salgınına karşı mevsimlik tarım işçilerini sağlık taramasından geçirdi. Bu kapsamda 7 köy ziyaret edilerek mevsimlik tarım işçilerinin kaldığı 15 yaşam alanında 197 kişiye ateş ölçümü yapılarak koronavirüs ve bireysel hijyen eğitimi verildi. Ayrıca ateşi yüksek çıkan 3 çocuk izlemeye alındı. Yapılan kontrollerde işçilere koronavirüs salgını konusunda uyulması gereken kurallar hakkında bilgiler verilerek, herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaları halinde durumu köy muhtarlıkları, jandarma ekipleri ya da sağlık ekiplerine haber vermeleri istendi. 

DÜZCE’de fındık hasadı için Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde gelen mevsimlik fındık işçilerine yönelik Covid-19 salgınına karşı sağlık taraması yapıldı.

 

Kentte önümüzdeki günlerde başlayacak fındık hasadı öncesi mevsimlik tarım işçileri gelmeye başladı. Bu kapsamda Düzce İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, Akçakoca ilçesine bağlı köylerde koronavirüs salgınına karşı mevsimlik tarım işçilerini sağlık taramasından geçirdi. Bu kapsamda 7 köy ziyaret edilerek mevsimlik tarım işçilerinin kaldığı 15 yaşam alanında 197 kişiye ateş ölçümü yapılarak koronavirüs ve bireysel hijyen eğitimi verildi. Ayrıca ateşi yüksek çıkan 3 çocuk izlemeye alındı. Yapılan kontrollerde işçilere koronavirüs salgını konusunda uyulması gereken kurallar hakkında bilgiler verilerek, herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaları halinde durumu köy muhtarlıkları, jandarma ekipleri ya da sağlık ekiplerine haber vermeleri istendi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi