Fatsa'da Mayıs 7'si coşkusu

Karadeniz 20.05.2019 - 14:43, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2915+ kez okundu.
 

Fatsa'da Mayıs 7'si coşkusu

ORDU'nun Fatsa ilçesinde geleneksel olarak kutlanan 'Mayıs Yedisi' etkinliklerine katılanlar denize girip 7 dalga üzerinden atlayarak dilek tuttu. Fatsa ilçesinde 'Bahar şenliği' olarak kutlanan ve halkın 'Mayıs Yedisi' diye adlandırdığı etkinlikler geleneksel olarak sürüyor.     İnanışa göre Hazreti Hızır ile İlyas'ın birbirleriyle dalgaların kırılarak denizin karaya temas ettiği noktada buluştuğu gün olarak bilinen ve her yıl 20 Mayıs tarihinde kutlanan 'Mayıs Yedisi' etkinlikleri, bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu.  Sabahın erken saatlerinde güneşli ve sıcak bir havada sahil giden vatandaşlar, 7 dalga üzerinden atlayıp dilek tuttu.   Dalga üzerinden atlayan vatandaşlar, “20 Mayıs günü  Karadeniz Bölgesi’nde Mayıs 7’si olarak kutlanır. Bu bahar bayramıdır. Karadeniz halkının kendine özgü bayramıdır. Bu bayramda yaşlılar deniz suyundan şifa bulurlar” dedi.  

ORDU'nun Fatsa ilçesinde geleneksel olarak kutlanan 'Mayıs Yedisi' etkinliklerine katılanlar denize girip 7 dalga üzerinden atlayarak dilek tuttu. Fatsa ilçesinde 'Bahar şenliği' olarak kutlanan ve halkın 'Mayıs Yedisi' diye adlandırdığı etkinlikler geleneksel olarak sürüyor. 

 

 İnanışa göre Hazreti Hızır ile İlyas'ın birbirleriyle dalgaların kırılarak denizin karaya temas ettiği noktada buluştuğu gün olarak bilinen ve her yıl 20 Mayıs tarihinde kutlanan 'Mayıs Yedisi' etkinlikleri, bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu.  Sabahın erken saatlerinde güneşli ve sıcak bir havada sahil giden vatandaşlar, 7 dalga üzerinden atlayıp dilek tuttu.

 

Dalga üzerinden atlayan vatandaşlar, “20 Mayıs günü  Karadeniz Bölgesi’nde Mayıs 7’si olarak kutlanır. Bu bahar bayramıdır. Karadeniz halkının kendine özgü bayramıdır. Bu bayramda yaşlılar deniz suyundan şifa bulurlar” dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi