Erzincan-Trabzon doğru olmadığı gibi adil de değildir!

Rize 22.08.2019 - 18:56, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2728+ kez okundu.
 

Erzincan-Trabzon doğru olmadığı gibi adil de değildir!

ARTIK SAMSUN-SARP MÜJDESİNİ BEKLİYORUZ…  Tabii ki her yapılan yatırım güzeldir! Fakat devlet hazinesi sonsuz olmadığından , yapılan yatırımları öncelik sırasına göre icra etmek, yatırımdan da daha önemlidir!  Şimdi gelelim konuya, duyduğumuza göre SAMSUN-SARP planlanmadan önce Erzincan-Trabzon demiryolu hattı devreye sokulmaya çalışılıyormuş! Yapabiliyorsak iki hattı da yapalım, fakat yatırımları yaparken en acilinden başlamak gerekmiyor mu?  Biraz daha açalım konuyu,  SAMSUN-SARP demiryolu hattı yapıldığında, tam 6 (altı) İl’e hizmet getirecek bir hat olacak! Ayrıca bu hat (Samsun-Sarp) 4-5 milyon nüfusa hizmet verecek… Hem de SAMSUN-SARP güzergahına hizmet veren şu andaki duble yol, herkesin bildiği ve yaşadığı gibi mevcut yoğunluğu kaldıramamaktadır!  Mesela, İstanbul’a karayolu ile giderken, şoförlerin en çok zorlandığı bölüm, SAMSUN-SARP hattıdır! Samsun’dan sonra ortalama hız 110-120 km iken, Rize-Samsun arasındaki ortalama hız en fazla 80-90’dir! Yani kilometreye göre ortalama hız, bu hat’da çok düşüktür! Kısaca bu güzergah bu yoğunluğa cevap verememektedir.  SAMSUN-SARP hattı bu durumdayken ve bu güzergahı rahatlatmak varken, hemen hemen aynı masrafı Erzincan-Trabzon hattından kullanmak doğru bir yatırım olmadığı gibi adil de değildir!  Dediğimiz gibi devletimizin gücü varsa, planlanan veya düşünülen bütün yatırımları yapsın, fakat hazine açısından azda olsa ödenek sıkıntısı yaşadığımızı biliyoruz! Paraları, özellikle bu sıralar, çok hesaplı kullanmak zorunda olduğumuz kanaatindeyiz!  Bütün bunlardan dolayı SAMSUN-SARP hattını ötelemeyi doğru bulmadığımızı söylemeye çalışıyoruz!  Bu konuda Karadeniz illeri yetkililerinin tümü bu görüşte birleşmektedir.  Sayın Cumhurbaşkanım, bölge milletvekilleriyle konu ile ilgili kısada olsa görüşme yaparsanız, sizde aynı kanaate varacağınızı düşünüyoruz!  Temennimiz bu tür büyük yatırımların kararlarını alırken, ortak aklın ve adaletin devrede olmasıdır! Turizm açısından Karadeniz bölgesinin ne denli önemli olduğunu söylememe gerek yok sanırım! Bütün bunlardan dolayı Sayın Cumhurbaşkanımızın en sağlıklı kararı vereceğini düşünüyoruz!  Memleketimizde yapılan yatırımların yerli yerince yapılması temennisiyle saygılar sunuyorum…  MEHMET EMİN TOPRAK 

ARTIK SAMSUN-SARP MÜJDESİNİ BEKLİYORUZ… 


Tabii ki her yapılan yatırım güzeldir! Fakat devlet hazinesi sonsuz olmadığından , yapılan yatırımları öncelik sırasına göre icra etmek, yatırımdan da daha önemlidir! 


Şimdi gelelim konuya, duyduğumuza göre SAMSUN-SARP planlanmadan önce Erzincan-Trabzon demiryolu hattı devreye sokulmaya çalışılıyormuş! Yapabiliyorsak iki hattı da yapalım, fakat yatırımları yaparken en acilinden başlamak gerekmiyor mu? 


Biraz daha açalım konuyu, 


SAMSUN-SARP demiryolu hattı yapıldığında, tam 6 (altı) İl’e hizmet getirecek bir hat olacak! Ayrıca bu hat (Samsun-Sarp) 4-5 milyon nüfusa hizmet verecek… Hem de SAMSUN-SARP güzergahına hizmet veren şu andaki duble yol, herkesin bildiği ve yaşadığı gibi mevcut yoğunluğu kaldıramamaktadır! 


Mesela, İstanbul’a karayolu ile giderken, şoförlerin en çok zorlandığı bölüm, SAMSUN-SARP hattıdır! Samsun’dan sonra ortalama hız 110-120 km iken, Rize-Samsun arasındaki ortalama hız en fazla 80-90’dir! Yani kilometreye göre ortalama hız, bu hat’da çok düşüktür! Kısaca bu güzergah bu yoğunluğa cevap verememektedir. 


SAMSUN-SARP hattı bu durumdayken ve bu güzergahı rahatlatmak varken, hemen hemen aynı masrafı Erzincan-Trabzon hattından kullanmak doğru bir yatırım olmadığı gibi adil de değildir! 


Dediğimiz gibi devletimizin gücü varsa, planlanan veya düşünülen bütün yatırımları yapsın, fakat hazine açısından azda olsa ödenek sıkıntısı yaşadığımızı biliyoruz! Paraları, özellikle bu sıralar, çok hesaplı kullanmak zorunda olduğumuz kanaatindeyiz! 


Bütün bunlardan dolayı SAMSUN-SARP hattını ötelemeyi doğru bulmadığımızı söylemeye çalışıyoruz! 


Bu konuda Karadeniz illeri yetkililerinin tümü bu görüşte birleşmektedir. 


Sayın Cumhurbaşkanım, bölge milletvekilleriyle konu ile ilgili kısada olsa görüşme yaparsanız, sizde aynı kanaate varacağınızı düşünüyoruz! 


Temennimiz bu tür büyük yatırımların kararlarını alırken, ortak aklın ve adaletin devrede olmasıdır! Turizm açısından Karadeniz bölgesinin ne denli önemli olduğunu söylememe gerek yok sanırım! Bütün bunlardan dolayı Sayın Cumhurbaşkanımızın en sağlıklı kararı vereceğini düşünüyoruz! 


Memleketimizde yapılan yatırımların yerli yerince yapılması temennisiyle saygılar sunuyorum… 


MEHMET EMİN TOPRAK 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi