Erdoğan alırız demişti. 3 Başkan görevden alındı

Siyaset 19.08.2019 - 09:35, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1915+ kez okundu.
 

Erdoğan alırız demişti. 3 Başkan görevden alındı

Erdoğan seçimden önce ‘kayyum atarız’ demişti İçişleri Bakanlığı tarafından HDP'li Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye başkanları görevden alındı. "Terör örgütü PKK/KCK ve uzantılarının amaçları için çalışmakla" suçlanan başkanların yerine kent valileri kayyum olarak atandı. Güneydoğu'dan gelen bu son dakika gelişmesi akıllara 31 Mart seçimlerinden önce Cumhurbaşkanı ve AK Parti  lideri Erdoğan'ın yaptığı açıklamaları getirdi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti  Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yozgat’ta 25 Şubat 2019 tarihinde yaptığı konuşmada HDP’yi ve adaylarını eleştirmiş “Kandil emrediyor, CHP bunları yerine getiriyor. Kürdistan’da HDP’ye vereceğiz, batıda da AK Parti ve MHP’ye kaybettireceğiz diyor. Türkiye’de Kürdistan diye bölge ne zaman çıktı? 31 Mart’ta cevabı en güzel şekilde alacaksınız. Ülkemizi bölmeye çalışanlara yüz vermeyiz. Açtıkları çukurları onları gömdük mü? Kayyum atanan yerleri geri alacağız diyorlar. Benim vatandaşım bunları geri almana fırsat veriyorsa, devletin imkanlarını Kandil’e gönderecek olursanız yine kayyumlarımızı atarız.” demişti. İçişleri Bakanlığınca, Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanları görevlerinden uzaklaştırıldı. Diyarbakır'a Diyarbakır Valisi Güzeloğlu, Mardin'e Mardin Valisi Yaman, Van'a Van Valisi Bilmez belediye başkan vekili olarak görevlendirildi.   Van Valisi M.Emin Bilmez Rize’de 1994-97 yılları arasında Kaymakam olarak görev yapan ve başarılı çalışmasıyla halen unutulmayan Kaymakamlar arasında saygıyla anılan bir isimdir.   

Erdoğan seçimden önce ‘kayyum atarız’ demişti


İçişleri Bakanlığı tarafından HDP'li Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye başkanları görevden alındı. "Terör örgütü PKK/KCK ve uzantılarının amaçları için çalışmakla" suçlanan başkanların yerine kent valileri kayyum olarak atandı. Güneydoğu'dan gelen bu son dakika gelişmesi akıllara 31 Mart seçimlerinden önce Cumhurbaşkanı ve AK Parti  lideri Erdoğan'ın yaptığı açıklamaları getirdi.


Cumhurbaşkanı ve AK Parti  Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yozgat’ta 25 Şubat 2019 tarihinde yaptığı konuşmada HDP’yi ve adaylarını eleştirmiş “Kandil emrediyor, CHP bunları yerine getiriyor. Kürdistan’da HDP’ye vereceğiz, batıda da AK Parti ve MHP’ye kaybettireceğiz diyor. Türkiye’de Kürdistan diye bölge ne zaman çıktı? 31 Mart’ta cevabı en güzel şekilde alacaksınız. Ülkemizi bölmeye çalışanlara yüz vermeyiz. Açtıkları çukurları onları gömdük mü? Kayyum atanan yerleri geri alacağız diyorlar. Benim vatandaşım bunları geri almana fırsat veriyorsa, devletin imkanlarını Kandil’e gönderecek olursanız yine kayyumlarımızı atarız.” demişti.


İçişleri Bakanlığınca, DiyarbakırMardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanları görevlerinden uzaklaştırıldı. Diyarbakır'a Diyarbakır Valisi Güzeloğlu, Mardin'e Mardin Valisi Yaman, Van'a Van Valisi Bilmez belediye başkan vekili olarak görevlendirildi.

 

Van Valisi M.Emin Bilmez Rize’de 1994-97 yılları arasında Kaymakam olarak görev yapan ve başarılı çalışmasıyla halen unutulmayan Kaymakamlar arasında saygıyla anılan bir isimdir. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi