Dolandırıcıların tuzağından son anda kurtuldu

Rize 11.07.2020 - 10:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1406+ kez okundu.
 

Dolandırıcıların tuzağından son anda kurtuldu

TRABZON’un Akçaabat ilçesinde telefon alım satımı yapan İsmail Tosun (37), kendisini arayan ve kaymakamlık görevlisi olarak tanıtan dolandırıcıların tuzağına düşmekten son anda dikkati sayesinde kurtuldu.     Akçaabat ilçesi Nefsi Pulathane Mahallesi’nde telefon alım satım işi yapan İsmail Tosun'u arayan telefon dolandırıcıları kendilerini kaymakamlık görevlisi olarak tanıttı. Telefon satmak istediklerini belirten dolandırıcılar 12 bin 600 liraya anlaştıkları Tosun'a parayı bir esnafa bırakmalarını istedi. Parayı bırakan ancak telefonları getirmeyen dolandırıcıların durumundan şüphelenen Tosun parayı bıraktığı esnafı arayarak kimseye vermemesini istedi. Parayı almak için de başka bir kişiyi arayan dolandırıcılar, amaçlarına ulaşamadı.  Olayı anlatan İsmail Tosun, "İş yerimin telefonu internette aratıldığı zaman çıkıyor. Tanımadığım bir numara beni aradı ve kaymakamlıkta çalıştığını, telefonunu satmak istediğini belirtti. Ben de kendisine bir fiyat araştırması yaparak döneceğimi ilettim. Nihayetinde 12 bin 600 TL karşılığında telefonunu satın almak için kendisiyle anlaştık. Daha sonra beni farklı bir esnafa yönlendirdi ve parayı buraya bırakmamı istedi. Benim de tanıdığım esnaf olduğu için parayı oraya teslim ettim ve telefonu almak için kaymakamlığa geçecektim. Bana ‘birazdan geliyorum. Yağmur yağdığı için arabandan inme’ gibi söylemlerde bulundu. Bu konuşmalardan ve geç kalmasından şüphelenince parayı bıraktığım arkadaşı aradım ve kendisini aramadan parayı teslim etmemesini istedim.   Daha sonra parayı bıraktığım kişi birinin parayı almaya geldiğini söyledi. Ben de kesinlikle vermemesini istedim. ‘onu oyala o da dolandırıcı olabilir’ dedim. Diğer şahıs beni aradı, ‘sen parayı ver, kaymakamlığın merdivenlerindeyim, geliyorum’ dedi. Daha sonra parayı bıraktığım yere gittiğimde simayen tanıdığım bir taksici arkadaşı gördüm. ‘Seni buraya kim yönlendirdi’ diye sorduğumda beni arayan aynı numarayı gösterdi. Daha sonra ikimiz de o numarayı aradık ancak kapalıydı, ulaşamadık. Daha sonra ‘benim canım yanmadı ama başkasının ki de yanmasın’ düşüncesiyle emniyete gittim. Suç oluşmadığı, teşebbüs olduğu gerekçesiyle ifademi almadılar. Daha sonra kaymakamlığa gittim. Yardımcı oldular, dilekçe istediler ve ben de kendilerine dilekçeyi sundum. İnşallah bu suçlular kısa zamanda yakalanır. Benim canımı yakamadılar, umarım başkasının canını yakmazlar” diye konuştu. Olayın ardından kaymakamlığa sunduğu dilekçe ile olayı bildiren İsmail Tosun, bir an önce söz konusu şahısların bulunmasını ve başkalarının canının yanmamasını istiyor. 

TRABZON’un Akçaabat ilçesinde telefon alım satımı yapan İsmail Tosun (37), kendisini arayan ve kaymakamlık görevlisi olarak tanıtan dolandırıcıların tuzağına düşmekten son anda dikkati sayesinde kurtuldu.  

 

Akçaabat ilçesi Nefsi Pulathane Mahallesi’nde telefon alım satım işi yapan İsmail Tosun'u arayan telefon dolandırıcıları kendilerini kaymakamlık görevlisi olarak tanıttı. Telefon satmak istediklerini belirten dolandırıcılar 12 bin 600 liraya anlaştıkları Tosun'a parayı bir esnafa bırakmalarını istedi. Parayı bırakan ancak telefonları getirmeyen dolandırıcıların durumundan şüphelenen Tosun parayı bıraktığı esnafı arayarak kimseye vermemesini istedi. Parayı almak için de başka bir kişiyi arayan dolandırıcılar, amaçlarına ulaşamadı.  Olayı anlatan İsmail Tosun, "İş yerimin telefonu internette aratıldığı zaman çıkıyor. Tanımadığım bir numara beni aradı ve kaymakamlıkta çalıştığını, telefonunu satmak istediğini belirtti. Ben de kendisine bir fiyat araştırması yaparak döneceğimi ilettim. Nihayetinde 12 bin 600 TL karşılığında telefonunu satın almak için kendisiyle anlaştık. Daha sonra beni farklı bir esnafa yönlendirdi ve parayı buraya bırakmamı istedi. Benim de tanıdığım esnaf olduğu için parayı oraya teslim ettim ve telefonu almak için kaymakamlığa geçecektim. Bana ‘birazdan geliyorum. Yağmur yağdığı için arabandan inme’ gibi söylemlerde bulundu. Bu konuşmalardan ve geç kalmasından şüphelenince parayı bıraktığım arkadaşı aradım ve kendisini aramadan parayı teslim etmemesini istedim.

 

Daha sonra parayı bıraktığım kişi birinin parayı almaya geldiğini söyledi. Ben de kesinlikle vermemesini istedim. ‘onu oyala o da dolandırıcı olabilir’ dedim. Diğer şahıs beni aradı, ‘sen parayı ver, kaymakamlığın merdivenlerindeyim, geliyorum’ dedi. Daha sonra parayı bıraktığım yere gittiğimde simayen tanıdığım bir taksici arkadaşı gördüm. ‘Seni buraya kim yönlendirdi’ diye sorduğumda beni arayan aynı numarayı gösterdi. Daha sonra ikimiz de o numarayı aradık ancak kapalıydı, ulaşamadık. Daha sonra ‘benim canım yanmadı ama başkasının ki de yanmasın’ düşüncesiyle emniyete gittim. Suç oluşmadığı, teşebbüs olduğu gerekçesiyle ifademi almadılar. Daha sonra kaymakamlığa gittim. Yardımcı oldular, dilekçe istediler ve ben de kendilerine dilekçeyi sundum. İnşallah bu suçlular kısa zamanda yakalanır. Benim canımı yakamadılar, umarım başkasının canını yakmazlar” diye konuştu. Olayın ardından kaymakamlığa sunduğu dilekçe ile olayı bildiren İsmail Tosun, bir an önce söz konusu şahısların bulunmasını ve başkalarının canının yanmamasını istiyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi