RİZE YOLBAŞI VE OF'TA SEL VE HEYELAN

Rize 14.08.2020 - 17:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 3121+ kez okundu.
 

RİZE YOLBAŞI VE OF'TA SEL VE HEYELAN

Rize'nin Kalkandere ilçesine Bağlı YOLBAŞI Köyü ve TRABZON’un Of ilçesinde etkili olan sağanak, sel ve heyelanlara neden oldu, Selve heyelanda mahsur kalanlar kurtarıldı. Of ilçesinde akşam saatlerinde başlayan ve aralıklarla süren şiddetli yağmur, hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle ilçenin bazı köylerinde sel ve heyelanlar meydana geldi, yollar göle döndü. Bazı köy yollar ise ulaşıma kapandı. İhbar üzerine bölgeye AFAD, itfaiye ve belediye ekipleri sevk edildi. Ekipler, yamaçtan koparak yola kayan toprak ve taş yığınlarını kaldırmak için çalışma başlattı. Sel ve heyelanlarda Of ilçesi Ballıca Mahallesi’nde mahsur kalan 3 kişi, kısa sürede kurtarıldı.  Kalkandere'nin Yolbaşın Köyünde meydana gel sel de kapanan Yolbaşı- İyidere-trabzon ve Erzurum Bağlantı yolu  Yolbaşı köyü Muhtarı Muammer UZUN'un olaya anında müdahalesi ile kısa sürede ulaşıma açıldı. Muhtar UZUN yaptığı açıklamada ;"Bugün yağan yağmur sonucunda oluşan sel yolu kapattı, ekiplerin gelmesiyle yolu ulaşıma açtık çok şükür, ALLAH beterinden saklasın" dedi.

Rize'nin Kalkandere ilçesine Bağlı YOLBAŞI Köyü ve TRABZON’un Of ilçesinde etkili olan sağanak, sel ve heyelanlara neden oldu, Selve heyelanda mahsur kalanlar kurtarıldı.


Of ilçesinde akşam saatlerinde başlayan ve aralıklarla süren şiddetli yağmur, hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle ilçenin bazı köylerinde sel ve heyelanlar meydana geldi, yollar göle döndü. Bazı köy yollar ise ulaşıma kapandı. İhbar üzerine bölgeye AFAD, itfaiye ve belediye ekipleri sevk edildi. Ekipler, yamaçtan koparak yola kayan toprak ve taş yığınlarını kaldırmak için çalışma başlattı. Sel ve heyelanlarda Of ilçesi Ballıca Mahallesi’nde mahsur kalan 3 kişi, kısa sürede kurtarıldı. 


Kalkandere'nin Yolbaşın Köyünde meydana gel sel de kapanan Yolbaşı- İyidere-trabzon ve Erzurum Bağlantı yolu  Yolbaşı köyü Muhtarı Muammer UZUN'un olaya anında müdahalesi ile kısa sürede ulaşıma açıldı. Muhtar UZUN yaptığı açıklamada ;"Bugün yağan yağmur sonucunda oluşan sel yolu kapattı, ekiplerin gelmesiyle yolu ulaşıma açtık çok şükür, ALLAH beterinden saklasın" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi