Zonguldak'taki sağanakta 30 konut, 1 okul ve 40 iş yeri zarar gördü

Karadeniz 23.08.2019 - 12:56, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1608+ kez okundu.
 

Zonguldak'taki sağanakta 30 konut, 1 okul ve 40 iş yeri zarar gördü

ZONGULDAK’ta önceki gün etkili olan sağanağın ardından meydana gel sel baskınları ve heyelanda, 30 konut, 1 okul ve 40 iş yerinin zarar gördüğü tespit edildi. Kozlu Belediyesi, heyelan yaşanan bölgeye girişi yasakladı. Kent merkezi ile Kozlu ve Kilimli ilçelerinde önceki gün yaşanan sağanak sonrası oluşan sel ve yaşanan heyelanların ardından Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD), başlattığı hasar tespit çalışmasına devam ediyor. Yapılan çalışmalarda kent merkezinde 15 konut ve 22 iş yerinin, Kozlu ilçesinde 5 konut ve 5 iş yerinin, Kilimli ilçesinde 3 konut, 1 okul ve 13 iş yerinin sel sularından zarar gördüğü belirlendi. Kozlu ilçesinde meydana gelen heyelanlar nedeniyle de 7 konutun zarar gördüğü tespit edildi.   HEYELAN BÖLGESİ MÜHÜRLENDİ Kozlu ilçesine bağlı Taşbaca Mahallesi’nde 4'er konutun yer aldığı 2, 1’er konutun yer aldığı 2 bina heyelan riskinin devam etmesi nedeniyle boşaltıldı. Kozlu Belediyesi ekipleri de heyelan bölgesine girişi yasakladı. Evsiz kalan yaklaşık 20 kişiye, Kozlu Kaymakamlığı tarafından kira yardımı yapılacağı öğrenildi.   ÜNİVERSİTE UYARMIŞ Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ) Mühendislik Fakültesi’nden Dr. Deniz Arca, fakülte dekanı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu danışmanlığında hazırladığı doktora tezinde Kozlu ilçesindeki heyelan riskini ortaya çıkarmıştı. ‘Çok kriterli karar analizi yöntemini kullanarak bir yeraltı madenciliği alanındaki heyelan duyarlılık haritalaması’ adı verilen çalışmada bölgedeki heyelan riski Dr. Arca’nın geliştirdiği yazılımla tespit edildi. Çalışmada, madenciliğin ön planda olduğu ilçede heyelan riskinin yüksek seviyede olduğu belirlendi. 

ZONGULDAK’ta önceki gün etkili olan sağanağın ardından meydana gel sel baskınları ve heyelanda, 30 konut, 1 okul ve 40 iş yerinin zarar gördüğü tespit edildi. Kozlu Belediyesi, heyelan yaşanan bölgeye girişi yasakladı. Kent merkezi ile Kozlu ve Kilimli ilçelerinde önceki gün yaşanan sağanak sonrası oluşan sel ve yaşanan heyelanların ardından Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD), başlattığı hasar tespit çalışmasına devam ediyor. Yapılan çalışmalarda kent merkezinde 15 konut ve 22 iş yerinin, Kozlu ilçesinde 5 konut ve 5 iş yerinin, Kilimli ilçesinde 3 konut, 1 okul ve 13 iş yerinin sel sularından zarar gördüğü belirlendi. Kozlu ilçesinde meydana gelen heyelanlar nedeniyle de 7 konutun zarar gördüğü tespit edildi.

 

HEYELAN BÖLGESİ MÜHÜRLENDİ Kozlu ilçesine bağlı Taşbaca Mahallesi’nde 4'er konutun yer aldığı 2, 1’er konutun yer aldığı 2 bina heyelan riskinin devam etmesi nedeniyle boşaltıldı. Kozlu Belediyesi ekipleri de heyelan bölgesine girişi yasakladı. Evsiz kalan yaklaşık 20 kişiye, Kozlu Kaymakamlığı tarafından kira yardımı yapılacağı öğrenildi.

 

ÜNİVERSİTE UYARMIŞ Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ) Mühendislik Fakültesi’nden Dr. Deniz Arca, fakülte dekanı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu danışmanlığında hazırladığı doktora tezinde Kozlu ilçesindeki heyelan riskini ortaya çıkarmıştı. ‘Çok kriterli karar analizi yöntemini kullanarak bir yeraltı madenciliği alanındaki heyelan duyarlılık haritalaması’ adı verilen çalışmada bölgedeki heyelan riski Dr. Arca’nın geliştirdiği yazılımla tespit edildi. Çalışmada, madenciliğin ön planda olduğu ilçede heyelan riskinin yüksek seviyede olduğu belirlendi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi