DEVA PARTİSİ RİZE'DE ESKİ ANAP'LILARI GÖREVE GETİRİYOR

Siyaset 16.05.2020 - 00:03, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2288+ kez okundu.
 

DEVA PARTİSİ RİZE'DE ESKİ ANAP'LILARI GÖREVE GETİRİYOR

AKP'den ayrıldıktan sonra yeniden partileşme çalışmalarını başlatan ve AKP’nin kilit isimlerini de bünyesinde barındıran DEVA Partisi, Rize’ye de ayrı bir önem veriyor. Kuruluş çalışmalarını, koronavirüs salgını öncesinde tamamlayan ve örgütlenme çalışmaları ise salgin dönemine denk gelen Ali Babacan liderliğindeki Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi) il ve ilçe teşkilatlanmaları için yeniden harekete geçti. Teşkilatlarda görev alacak isimleri belirlemek için parti içinde 18 bölge komisyonu oluşturulurken; Rize’nin bulunduğu bölge sorumluluğuna ise 24.dönem Çankırı milletvekili İdris Şahin getirildi. Aynı zamanda Genel Başkan Yardımcılığını da üstlenen Şahin, Rize’nin Teşkilatlanması konusunda yetkili olarak atanmıştı. Bu haftadan itibaren teşkilatlanma çalışmalarını hızlandıran DEVA Partisinin yurt genelindeki il ve ilçelerde başlatmış olduğu teşkilatlanma çalışmalarında eski Anavatan Partisi gençlik örgütünden isimlerin öne çıktığı konuşuluyor. Daha önce İyi Partisinin Rize İl ve İlçe örgütleriyle ilgili görevler üstlenen ve Rize’de esnaflık yapan  Osman Civelek’in bu kez DEVA Partisinin Rize İl ve İlçe örgütlerinin kuruluşu için görevlendirileceği iddia ediliyor. İddialar arasında aynı zamanda Civelek ile birlikte yine ANAP gençlik kollarından gelerek İyi Parti Rize örgütlerinde görev alan Levent Balcı'nın da Rize İl ve İlçe örgütleriyle ilgili görevlendirileceği de yer alıyor. Bilindiği gibi daha önce AKP Rize teşkilatının kurucu başkanı ve bir önceki dönem de Rize Milletvekili olduktan sonra yeniden aday edilmeyen Hasan Karal da, Babacan'ın A takımında yer alıyor. Karal'ın sorumluluk alanının ise Orta Karadeniz illeri olduğu ifade ediliyor.   Ömer ŞAN

AKP'den ayrıldıktan sonra yeniden partileşme çalışmalarını başlatan ve AKP’nin kilit isimlerini de bünyesinde barındıran DEVA Partisi, Rize’ye de ayrı bir önem veriyor.


Kuruluş çalışmalarını, koronavirüs salgını öncesinde tamamlayan ve örgütlenme çalışmaları ise salgin dönemine denk gelen Ali Babacan liderliğindeki Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi) il ve ilçe teşkilatlanmaları için yeniden harekete geçti.


Teşkilatlarda görev alacak isimleri belirlemek için parti içinde 18 bölge komisyonu oluşturulurken; Rize’nin bulunduğu bölge sorumluluğuna ise 24.dönem Çankırı milletvekili İdris Şahin getirildi.


Aynı zamanda Genel Başkan Yardımcılığını da üstlenen Şahin, Rize’nin Teşkilatlanması konusunda yetkili olarak atanmıştı.


Bu haftadan itibaren teşkilatlanma çalışmalarını hızlandıran DEVA Partisinin yurt genelindeki il ve ilçelerde başlatmış olduğu teşkilatlanma çalışmalarında eski Anavatan Partisi gençlik örgütünden isimlerin öne çıktığı konuşuluyor.


Daha önce İyi Partisinin Rize İl ve İlçe örgütleriyle ilgili görevler üstlenen ve Rize’de esnaflık yapan  Osman Civelek’in bu kez DEVA Partisinin Rize İl ve İlçe örgütlerinin kuruluşu için görevlendirileceği iddia ediliyor.


İddialar arasında aynı zamanda Civelek ile birlikte yine ANAP gençlik kollarından gelerek İyi Parti Rize örgütlerinde görev alan Levent Balcı'nın da Rize İl ve İlçe örgütleriyle ilgili görevlendirileceği de yer alıyor.


Bilindiği gibi daha önce AKP Rize teşkilatının kurucu başkanı ve bir önceki dönem de Rize Milletvekili olduktan sonra yeniden aday edilmeyen Hasan Karal da, Babacan'ın A takımında yer alıyor. Karal'ın sorumluluk alanının ise Orta Karadeniz illeri olduğu ifade ediliyor.

 

Ömer ŞAN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi