Darbecilere Erdoğan’ın yerini söyleyen 3 yaver serbest kaldı

Siyaset 07.07.2020 - 09:37, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2023+ kez okundu.
 

Darbecilere Erdoğan’ın yerini söyleyen 3 yaver serbest kaldı

15 Temmuz’da Erdoğan’ın kaldığı otelin yerini suikast timine bildiren Cumhurbaşkanlığı eski kara, hava ve deniz yaverleri tahliye edildi. Sanıklar hakkında 20 yıl hapis cezası isteniyor. Yaverlerin yer bildirme toplantısının dosyalarda yer almasına rağmen, başka bir davada muhabirimize “yer bildirme” iddiasıyla boşu boşuna ceza verilmişti. Darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otelin yerini darbecilere bildirmekle suçlanan ve haklarında 20 yıl hapis cezası istenen yarbay rütbesindeki 3 Cumhurbaşkanlığı yaveri tahliye edildi.   ERDOĞAN'IN KALDIĞI OTELİN ADINI YAVER KIVRAK BİLDİRDİ İddianameye göre 14 Temmuz 2016'da Başyaver Albay Ali Yazıcı, yaverler Yarbay Mete Semercioğlu, Yarbay Erkan Kıvrak ve Yarbay Şafak Deliacı ile Çankaya Köşkü'nde toplantı yaptı. Yazıcı, Semercioğlu'ndan, Ankara'da kalıp Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve dönemin Başbakanı Binali Yıldırım'ın yerini öğrenmesini istedi. Kıvrak Antalya'ya, Deliacı ise İstanbul'a gitmek üzere görevlendirildi. Jandarma Yaver Binbaşı İsmail Terzi, izinde olduğu için toplantıda yer almadı. İddianameye göre Kara Yaver Mete Semercioğlu, 15 Temmuz'da eski Başyaver Albay Ali Yazıcı ile Çankaya Köşkü'ndeki odasında bir kez daha görüştü. Bu görüşmede Yazıcı, Semercioğlu'na, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te hangi Grand Yazıcı otelde kaldığını sordu. Yazıcı, Semercioğlu yanındayken, o sırada Antalya'da olan Hava Yaver Binbaşı Erkan Kıvrak'ı arayarak bu soruyu yöneltti. Kıvrak, Erdoğan'ın Turban Grand Yazıcı Otel'de kaldığı bilgisini iletti.

15 Temmuz’da Erdoğan’ın kaldığı otelin yerini suikast timine bildiren Cumhurbaşkanlığı eski kara, hava ve deniz yaverleri tahliye edildi. Sanıklar hakkında 20 yıl hapis cezası isteniyor. Yaverlerin yer bildirme toplantısının dosyalarda yer almasına rağmen, başka bir davada muhabirimize “yer bildirme” iddiasıyla boşu boşuna ceza verilmişti.


Darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otelin yerini darbecilere bildirmekle suçlanan ve haklarında 20 yıl hapis cezası istenen yarbay rütbesindeki 3 Cumhurbaşkanlığı yaveri tahliye edildi.

 

ERDOĞAN'IN KALDIĞI OTELİN ADINI YAVER KIVRAK BİLDİRDİ


İddianameye göre 14 Temmuz 2016'da Başyaver Albay Ali Yazıcı, yaverler Yarbay Mete Semercioğlu, Yarbay Erkan Kıvrak ve Yarbay Şafak Deliacı ile Çankaya Köşkü'nde toplantı yaptı. Yazıcı, Semercioğlu'ndan, Ankara'da kalıp Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve dönemin Başbakanı Binali Yıldırım'ın yerini öğrenmesini istedi. Kıvrak Antalya'ya, Deliacı ise İstanbul'a gitmek üzere görevlendirildi. Jandarma Yaver Binbaşı İsmail Terzi, izinde olduğu için toplantıda yer almadı.


İddianameye göre Kara Yaver Mete Semercioğlu, 15 Temmuz'da eski Başyaver Albay Ali Yazıcı ile Çankaya Köşkü'ndeki odasında bir kez daha görüştü. Bu görüşmede Yazıcı, Semercioğlu'na, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te hangi Grand Yazıcı otelde kaldığını sordu. Yazıcı, Semercioğlu yanındayken, o sırada Antalya'da olan Hava Yaver Binbaşı Erkan Kıvrak'ı arayarak bu soruyu yöneltti. Kıvrak, Erdoğan'ın Turban Grand Yazıcı Otel'de kaldığı bilgisini iletti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi