CUMHURBAŞKANLIĞI RİZE'DEKİ HUKUKSUZLUĞA DUR DEDİ.

Rize 13.02.2020 - 14:33, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2159+ kez okundu.
 

CUMHURBAŞKANLIĞI RİZE'DEKİ HUKUKSUZLUĞA DUR DEDİ.

VATANDAŞLARIN ÇIĞLIĞINA EN ÜST DÜZEYDE CEVAP GELDİ CİMER “DUR” DEDİ! Rize Güneysu Gürgen Deresinde hukuksuz bir şekilde yapılan çalışmalar konusunda Handüzü Yaylası Kültür Çevre ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, söz konusu Hes'in kaçak, hukuksuz olduğunu sürekli söylüyorduk. Bu konuda dernek üyelerimizin Cimer'e yaptığı başvurular değerlendirildi ve en üst düzeyde bu hukuksuz çalışmalara dur denildi. Artık bunu da dikkate almazlarsa gerçekten tuz kokmuştur, denildi. Açıklamalara şu şekilde devam edildi: " Zaten altı aydır vatandaşlar, yol yapıyoruz bahanesiyle kandırılıyor. HES olduğu ortaya çıkınca bu ölçüsüz, hukuksuz çalışmalarına devam etmek istediler. İzinsiz, kaçak, eksik ÇED raporuyla... Biz de bu durumu yargıya taşımıştık. Ancak ilgili kurumların bir türlü bu kacak çalışmaları durdurma yönünde tedbir alamaması sonucu Cimer'e konuyu ilettik ve gelen cevapta, bu yasal olmayan çalışmalar neticesinde şirkete idari para cezası kesildiği ve çalışmaların ivedilikle durdurulması gerektiği şirkete bildirildi. Şirket suç üstü yakalanmıştır. Artık hiçbir bahanesi yoktur ve çalışmalarını derhal durdurmalıdır. Zaten en üst düzeyde verilen talimat da bu yöndedir. Konunun takipçisi olacağız ve inşaat alanında herhangi bir çalışma yapılması durumunda  ilgili kurumlara ve kolluk kuvvetlerine de bildirerek gerekli işlemlerin derhal yapılmasını isteyeceğiz. Şimdi burada sadece şirket değil, bu hukuksuz çalışmalara göz yumanlar da sorumludur ve adalet karşısında hesap vermek mecburiyetindedirler.” “HUKUK ENİNDE SONUNDA TECELLİ EDER VE YAPANIN YANINDA KAR KALMAZ”

VATANDAŞLARIN ÇIĞLIĞINA EN ÜST DÜZEYDE CEVAP GELDİ


CİMER “DUR” DEDİ!


Rize Güneysu Gürgen Deresinde hukuksuz bir şekilde yapılan çalışmalar konusunda Handüzü Yaylası Kültür Çevre ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, söz konusu Hes'in kaçak, hukuksuz olduğunu sürekli söylüyorduk. Bu konuda dernek üyelerimizin Cimer'e yaptığı başvurular değerlendirildi ve en üst düzeyde bu hukuksuz çalışmalara dur denildi. Artık bunu da dikkate almazlarsa gerçekten tuz kokmuştur, denildi.


Açıklamalara şu şekilde devam edildi: " Zaten altı aydır vatandaşlar, yol yapıyoruz bahanesiyle kandırılıyor. HES olduğu ortaya çıkınca bu ölçüsüz, hukuksuz çalışmalarına devam etmek istediler. İzinsiz, kaçak, eksik ÇED raporuyla... Biz de bu durumu yargıya taşımıştık. Ancak ilgili kurumların bir türlü bu kacak çalışmaları durdurma yönünde tedbir alamaması sonucu Cimer'e konuyu ilettik ve gelen cevapta, bu yasal olmayan çalışmalar neticesinde şirkete idari para cezası kesildiği ve çalışmaların ivedilikle durdurulması gerektiği şirkete bildirildi.


Şirket suç üstü yakalanmıştır. Artık hiçbir bahanesi yoktur ve çalışmalarını derhal durdurmalıdır. Zaten en üst düzeyde verilen talimat da bu yöndedir. Konunun takipçisi olacağız ve inşaat alanında herhangi bir çalışma yapılması durumunda  ilgili kurumlara ve kolluk kuvvetlerine de bildirerek gerekli işlemlerin derhal yapılmasını isteyeceğiz.


Şimdi burada sadece şirket değil, bu hukuksuz çalışmalara göz yumanlar da sorumludur ve adalet karşısında hesap vermek mecburiyetindedirler.”


“HUKUK ENİNDE SONUNDA TECELLİ EDER VE YAPANIN YANINDA KAR KALMAZ”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi