Cumhurbaşkanımız Hastane için söz verdiyse bu iş olacak.

Rize 28.08.2019 - 00:25, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1741+ kez okundu.
 

Cumhurbaşkanımız Hastane için söz verdiyse bu iş olacak.

DENİZDE HASTANE İSTENMİYOR  Rize’de yapılma sözü verilen Hastane için yer konusunda tereddütler var.  Kamuoyu deniz dolgusu üzerinde Hastane istemiyor.   Son gezisinde Cumhurbaşkanı Rize'ye 800 yataklı şehir hastanesi yapmak için çalışmalarımız devam ediyor dedi fakat yer konusunda bizim gibi tedbirli davrandığı için açıklama yapmadı.  Hastane yalnız Rize için değil bölgemiz için en büyük ihtiyaçlardan birisi.  Rize’deki mevcut hastaneler personel ve araç gereç takviyesi yapılmadığı sürece yeterli olamıyor.   Bölge Hastanesi diye yapılan Kaçkar Hastanesi mevcut haliyle yeterli olamıyor ki hastalar Rize’ye sevk ediliyor. Yeterli olsa herhalde sevk edilmezdi.   Aynı durum Rize içinde geçerli bir ara çok iyi olan tedavi yöntemleri yeterli olsa Trabzon’a doğru hasta sevki yapılmaz.  Rize’ye daha kaliteli sağlık hizmeti için Yeni bir Hastane yapılması çok elzemdir.  Yer konusunda sahilde dolgu yapılsın diyenlere kesinlikle katılmıyorum.  Hastane okul, askeri kışla değildir.  Donanımlı bir hastanede ameliyathaneler hep bodrum katlarda olur, bunu herkes bilir.  Denizde yapılacak hastane sağlıklı olmaz.  Denizde yapılacak hastanede araç gereçler çok kısa sürede rutubetten ve deniz havasından çürümeye terk edilir bu konuda çok iddialıyım.  Denizde dolgu yapılarak hastane yapılsın diyenler ya müteahhittir veya müteahhitlere yaranmak isteyen taşeron firmalardır. Zira dolgu alanında yapılacak Hastane için çok büyük meblağda hafriyat taşıma yükleme boşaltma işi olacak ve çok büyük paralar kazanılacaktır. Hafriyatçıların nasıl para kazandığı malum ama kamuoyu burada Hastane istemiyor.  Rize trafiğini rahatlatmak amacıyla Güney Yolu denilen bir yol yapıldı. Henüz bitmişte değil.  Güney yoluna çok yakın mesafede bulunan DÜZKÖY mevkiinde HASTANE rahatlıkla yapılır.  DÜZKÖY hem şehre yakın hem dolgu üzerinde değil.  Ayrıca Rize merkezi denize doğru değil yamaçlara doğru yayalım. DÜZKÖY bulunmaz bir yer, Cumhurbaşkanımız Hastane için söz verdiyse bu iş olacak.  DÜZKÖY varken başka yer aramak akla ziyandır. 

DENİZDE HASTANE İSTENMİYOR 


Rize’de yapılma sözü verilen Hastane için yer konusunda tereddütler var. 


Kamuoyu deniz dolgusu üzerinde Hastane istemiyor.  


Son gezisinde Cumhurbaşkanı Rize'ye 800 yataklı şehir hastanesi yapmak için çalışmalarımız devam ediyor dedi fakat yer konusunda bizim gibi tedbirli davrandığı için açıklama yapmadı. 


Hastane yalnız Rize için değil bölgemiz için en büyük ihtiyaçlardan birisi. 


Rize’deki mevcut hastaneler personel ve araç gereç takviyesi yapılmadığı sürece yeterli olamıyor.  


Bölge Hastanesi diye yapılan Kaçkar Hastanesi mevcut haliyle yeterli olamıyor ki hastalar Rize’ye sevk ediliyor. Yeterli olsa herhalde sevk edilmezdi.  


Aynı durum Rize içinde geçerli bir ara çok iyi olan tedavi yöntemleri yeterli olsa Trabzon’a doğru hasta sevki yapılmaz. 


Rize’ye daha kaliteli sağlık hizmeti için Yeni bir Hastane yapılması çok elzemdir. 


Yer konusunda sahilde dolgu yapılsın diyenlere kesinlikle katılmıyorum. 


Hastane okul, askeri kışla değildir. 


Donanımlı bir hastanede ameliyathaneler hep bodrum katlarda olur, bunu herkes bilir. 


Denizde yapılacak hastane sağlıklı olmaz. 


Denizde yapılacak hastanede araç gereçler çok kısa sürede rutubetten ve deniz havasından çürümeye terk edilir bu konuda çok iddialıyım. 


Denizde dolgu yapılarak hastane yapılsın diyenler ya müteahhittir veya müteahhitlere yaranmak isteyen taşeron firmalardır. Zira dolgu alanında yapılacak Hastane için çok büyük meblağda hafriyat taşıma yükleme boşaltma işi olacak ve çok büyük paralar kazanılacaktır. Hafriyatçıların nasıl para kazandığı malum ama kamuoyu burada Hastane istemiyor. 


Rize trafiğini rahatlatmak amacıyla Güney Yolu denilen bir yol yapıldı. Henüz bitmişte değil. 


Güney yoluna çok yakın mesafede bulunan DÜZKÖY mevkiinde HASTANE rahatlıkla yapılır. 


DÜZKÖY hem şehre yakın hem dolgu üzerinde değil. 


Ayrıca Rize merkezi denize doğru değil yamaçlara doğru yayalım. DÜZKÖY bulunmaz bir yer, Cumhurbaşkanımız Hastane için söz verdiyse bu iş olacak. 


DÜZKÖY varken başka yer aramak akla ziyandır. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi