ÇAYKUR NEDEN PAKETSİZ, İHALESİZ VE ZARARINA ÇAY SATIYOR?

Siyaset 26.06.2020 - 18:32, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1639+ kez okundu.
 

ÇAYKUR NEDEN PAKETSİZ, İHALESİZ VE ZARARINA ÇAY SATIYOR?

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, ÇAYKUR'un, bazı özel çay firmalarına paketsiz çay satmasını eleştirdi. Maliyetin altında yapılan bu satıştan dolayı kamunun zarara uğratıldığını  belirten Bekaroğlu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi. Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim'in 16 Ocak 2020'de yaptığı; özel çay firmalarına, talepleri üzerine 16 bin ton paketsiz tasnifli çay satışı yapıldığı açıklamasını hatırlatan Bekaroğlu, Doğuş Çay'a 10 bin ton çayın 18 tl'den satıldığını, bu fiyatın maliyetin altında olduğunu, ihalesiz ve paketsiz olarak çay satışının, bazı firmalara avantaj sağlayarak hem serbest rekabet ortamını bozduğunu hem de kamuyu zarara uğrattığını belirtti. ÇAYKUR'un paketsiz çay satmasının doğru bir uygulama olmadığını vurgulayan Bekaroğlu, ÇAYKUR yetkililerinin savunma olarak "2018 yılının çayı olduğu için 2018 fiyatından sattık" demelerinin anlamsız olduğunu ifade ederek, "Stok maliyeti eklendiğinde satış fiyatının maliyetin altında kaldığı ortaya çıkmaktadır." dedi. Bu şekilde kaliteli ÇAYKUR çayının başka firmaların paketlerine girerek satılmasının ÇAYKUR markasına zarar verdiğini, ayrıca haksız rekabete yol açtığını, bir takım özel kişi ve firmalara; kayırmacılık yapılarak haksız kazanç elde etmeleri için avantaj sağlandığını kaydeden Bekaroğlu, Bakan Pakdemirli'ye ÇAYKUR'un paketsiz kuru çay satmasının ve maliyetinin altında yapılan bu ticaretle kamunun zarara uğratılmasının nedenini sordu. Bugüne kadar hangi firmalara, hangi fiyattan, ne kadar miktar kuru çay satıldığını soran Bekaroğlu, ihalesiz olarak ÇAYKUR'un bu satış kararını kimlerin baskısı ile yaptığının açıklanmasını istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, ÇAYKUR'un, bazı özel çay firmalarına paketsiz çay satmasını eleştirdi. Maliyetin altında yapılan bu satıştan dolayı kamunun zarara uğratıldığını  belirten Bekaroğlu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi.


Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim'in 16 Ocak 2020'de yaptığı; özel çay firmalarına, talepleri üzerine 16 bin ton paketsiz tasnifli çay satışı yapıldığı açıklamasını hatırlatan Bekaroğlu, Doğuş Çay'a 10 bin ton çayın 18 tl'den satıldığını, bu fiyatın maliyetin altında olduğunu, ihalesiz ve paketsiz olarak çay satışının, bazı firmalara avantaj sağlayarak hem serbest rekabet ortamını bozduğunu hem de kamuyu zarara uğrattığını belirtti.


ÇAYKUR'un paketsiz çay satmasının doğru bir uygulama olmadığını vurgulayan Bekaroğlu, ÇAYKUR yetkililerinin savunma olarak "2018 yılının çayı olduğu için 2018 fiyatından sattık" demelerinin anlamsız olduğunu ifade ederek, "Stok maliyeti eklendiğinde satış fiyatının maliyetin altında kaldığı ortaya çıkmaktadır." dedi.


Bu şekilde kaliteli ÇAYKUR çayının başka firmaların paketlerine girerek satılmasının ÇAYKUR markasına zarar verdiğini, ayrıca haksız rekabete yol açtığını, bir takım özel kişi ve firmalara; kayırmacılık yapılarak haksız kazanç elde etmeleri için avantaj sağlandığını kaydeden Bekaroğlu, Bakan Pakdemirli'ye ÇAYKUR'un paketsiz kuru çay satmasının ve maliyetinin altında yapılan bu ticaretle kamunun zarara uğratılmasının nedenini sordu.


Bugüne kadar hangi firmalara, hangi fiyattan, ne kadar miktar kuru çay satıldığını soran Bekaroğlu, ihalesiz olarak ÇAYKUR'un bu satış kararını kimlerin baskısı ile yaptığının açıklanmasını istedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi