Çaykur'dan “bunlar bu sene çay almayacaklar” algısı için açıklama

Rize 21.05.2019 - 19:35, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2463+ kez okundu.
 

Çaykur'dan “bunlar bu sene çay almayacaklar” algısı için açıklama

10 Mayısta açtığımız 2019 yılı çay sezonu birinci sürgün döneminde şuan itibariyle     51 bin ton yaşçay almış bulunmaktayız. Özellikle geçtiğimiz hafta sonundan itibaren üreticilerimizin tamamı çay hasadına başlamasıyla alımlarımız yoğunluk kazanmıştır. Sezon öncesi işletmelerimizde yapılan teknik hazırlıklar neticesinde şuana kadar işletmelerimizde çok şükür bir aksaklık yaşamıyoruz ve tam kapasite çay işleyip üretime devam ediyoruz.    2019 yılı çay sezonu öncesinde ve içerisinde bulunduğumuz günlerde sıklıkla kaliteli çay alım vurgusu yapıyor olmamız bazı çevrelerde ve müstahsillerimizde üzerinde “çay almamak için zorlaştırma manevrası yapıyorlar” olarak yanlış anlaşılmakta veya böyle bir algı oluşturulmaktadır. Teşekkül olarak kaliteli çay alımına vurgu yaparken, müstahsillerimizden çay almayacağız veya alımı zorlaştıracağız demiyoruz. Burada vurgu yaptığımız esas mesele; toplama hatalarından arındırılmış, yabancı ot, dip kök, kuru yaprak vesaire barındırmayan kaliteli çay almaktır. Kaldı ki çay almak taraftarı oluşumuzun en büyük göstergesi, daha çay sezonuna başlamadan önce birinci sürgün dönemi için dekara 500 kg olarak açıkladığımız yüksek kota miktarıdır. Bazı müstahsillerimiz üzerinde bizimle ilgili oluşan “bunlar bu sene çay almayacaklar” gibi yanlış algının ortadan kaldırılması için Çaykur olarak bütün ekiplerimizle alımyerlerinde bilgilendirme, alım ekibimiz aracılığıyla bizzat birebir iletişim kurarak doğru paylaşımlar aktararak elimizden geleni yapıyoruz.  Kamuoyunun da çok iyi bileceği gibi; açıklanan çay fiyatı ve ilan ettiğimiz birinci sürgün dönemi kota miktarı memnuniyetinin oluşturduğu iyimser hava; müstahsillerimizin çay hasadına yoğunluk vermesine ve çayının çoğunluğunu ivedilikle Çaykur’a satmaya sevk etmektedir.  İşte böyle bir süreçte Çaykur olarak hiçbir müstahsilimizin mağdur olmasını istemiyoruz. Devletimizin ve bölgenin bize yüklediği misyon gereği elimizde olanın en iyisini yapmaya çalışıyoruz, teknik ve idari imkânlarımız ölçüsünde bir kg fazla çayı nasıl alır ve nasıl işleriz arayışı içerisinde olacağımızın bilinmesi isteriz.             Üreticilerimize, çalışanlarımıza ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.   ÇAY İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

10 Mayısta açtığımız 2019 yılı çay sezonu birinci sürgün döneminde şuan itibariyle     51 bin ton yaşçay almış bulunmaktayız.


Özellikle geçtiğimiz hafta sonundan itibaren üreticilerimizin tamamı çay hasadına başlamasıyla alımlarımız yoğunluk kazanmıştır. Sezon öncesi işletmelerimizde yapılan teknik hazırlıklar neticesinde şuana kadar işletmelerimizde çok şükür bir aksaklık yaşamıyoruz ve tam kapasite çay işleyip üretime devam ediyoruz.   


2019 yılı çay sezonu öncesinde ve içerisinde bulunduğumuz günlerde sıklıkla kaliteli çay alım vurgusu yapıyor olmamız bazı çevrelerde ve müstahsillerimizde üzerinde çay almamak için zorlaştırma manevrası yapıyorlar” olarak yanlış anlaşılmakta veya böyle bir algı oluşturulmaktadır.


Teşekkül olarak kaliteli çay alımına vurgu yaparken, müstahsillerimizden çay almayacağız veya alımı zorlaştıracağız demiyoruz. Burada vurgu yaptığımız esas mesele; toplama hatalarından arındırılmış, yabancı ot, dip kök, kuru yaprak vesaire barındırmayan kaliteli çay almaktır. Kaldı ki çay almak taraftarı oluşumuzun en büyük göstergesi, daha çay sezonuna başlamadan önce birinci sürgün dönemi için dekara 500 kg olarak açıkladığımız yüksek kota miktarıdır.


Bazı müstahsillerimiz üzerinde bizimle ilgili oluşan “bunlar bu sene çay almayacaklar” gibi yanlış algının ortadan kaldırılması için Çaykur olarak bütün ekiplerimizle alımyerlerinde bilgilendirme, alım ekibimiz aracılığıyla bizzat birebir iletişim kurarak doğru paylaşımlar aktararak elimizden geleni yapıyoruz. 


Kamuoyunun da çok iyi bileceği gibi; açıklanan çay fiyatı ve ilan ettiğimiz birinci sürgün dönemi kota miktarı memnuniyetinin oluşturduğu iyimser hava; müstahsillerimizin çay hasadına yoğunluk vermesine ve çayının çoğunluğunu ivedilikle Çaykur’a satmaya sevk etmektedir.  İşte böyle bir süreçte Çaykur olarak hiçbir müstahsilimizin mağdur olmasını istemiyoruz. Devletimizin ve bölgenin bize yüklediği misyon gereği elimizde olanın en iyisini yapmaya çalışıyoruz, teknik ve idari imkânlarımız ölçüsünde bir kg fazla çayı nasıl alır ve nasıl işleriz arayışı içerisinde olacağımızın bilinmesi isteriz.

           
Üreticilerimize, çalışanlarımıza ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

ÇAY İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi