ÇAY STRATEJİK BİR ÜRÜNDÜR. KAÇAK ÇAY YAKALANDIĞINDA MEYDANDA YAKACAKSIN

Siyaset 26.05.2020 - 13:29, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2352+ kez okundu.
 

ÇAY STRATEJİK BİR ÜRÜNDÜR. KAÇAK ÇAY YAKALANDIĞINDA MEYDANDA YAKACAKSIN

Çay Stratejik Bir Üründür Cumhuriyet Halk Partisi lider Kemal Kılıçdaroğlu Fox TV’de yayınlanan Çalar Saat programında Rize’yi ve çay sorununu ele aldı. Türkiye’de çiftçilerin zor durumda olduğunu ithal edilen birçok ürünün ülkemizde fazlasıyla olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu “Üreticiyi desteklemezseniz seneye üretmez. Nasıl dışarıdan saman ithal ettiysek yakında portakal, limon ithal edilirse ona da şaşmayalım.  “ dedi. Çay üreticilerinin sorunlarının çözülmediğini sorunların devam ettiğini söyleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu “Çay ithal ediyoruz. Rize’deki programımda şunu söyledim, kaçak çay yakaladığınızda çıkacaksınız meydana yakacaksınız. Kaçak çayı alıyorlar tekrar değişik yollarla piyasaya sürüyorlar. Bu durumdan kim zarar görüyor tabi ki çay üreticisi. Rize’ye her gittiğimde Çay üreticilerinin sorunlarıyla ilgilendim. Rize’nin hayati kaynağı çaydır. Fındık da aynı şekilde. Karadeniz bölgesi için stratejik üründür bunlar. Bu insanlar burada huzur içerisinde yaşayabilmeli imkânlar olmalı. Siz aldınız insanları üreticileri perişan ettiniz. “

Çay Stratejik Bir Üründür


Cumhuriyet Halk Partisi lider Kemal Kılıçdaroğlu Fox TV’de yayınlanan Çalar Saat programında Rize’yi ve çay sorununu ele aldı.


Türkiye’de çiftçilerin zor durumda olduğunu ithal edilen birçok ürünün ülkemizde fazlasıyla olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu “Üreticiyi desteklemezseniz seneye üretmez. Nasıl dışarıdan saman ithal ettiysek yakında portakal, limon ithal edilirse ona da şaşmayalım.  “ dedi.


Çay üreticilerinin sorunlarının çözülmediğini sorunların devam ettiğini söyleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu “Çay ithal ediyoruz. Rize’deki programımda şunu söyledim, kaçak çay yakaladığınızda çıkacaksınız meydana yakacaksınız. Kaçak çayı alıyorlar tekrar değişik yollarla piyasaya sürüyorlar. Bu durumdan kim zarar görüyor tabi ki çay üreticisi. Rize’ye her gittiğimde Çay üreticilerinin sorunlarıyla ilgilendim.


Rize’nin hayati kaynağı çaydır. Fındık da aynı şekilde. Karadeniz bölgesi için stratejik üründür bunlar. Bu insanlar burada huzur içerisinde yaşayabilmeli imkânlar olmalı. Siz aldınız insanları üreticileri perişan ettiniz. “

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi