Çay Borsası Genel Kurulundan Üreticiye Kötü Haber

Rize 25.04.2019 - 22:06, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2191+ kez okundu.
 

Çay Borsası Genel Kurulundan Üreticiye Kötü Haber

Ulusal Çay Konseyi (UÇK) 11. Olağan Genel Kurul’u Rize Ticaret Borsası (RTB) Konferans Salonu’nda yapıldı.  Genel Kurul’da konuşan RTB Başkanı ve UÇK Başkan Vekili Mehmet Erdoğan, “Çay sektörü için tarladan bardağa olan süreçle ilgili birçok çalışma yaptık. UÇK çatısı altında bundan sonra da çayımızın geleceği için çalışmaları sürdüreceğiz. Tüm bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Herkesin bildiği üzere ülkemiz 7-8 aydır ekonomik sıkıntılar içerisindedir. Bu sıkıntılardan tabi çay sektörü de olumsuz etkilenmiştir. Tüm bunlardan dolayı 2019 çay sezonunun çok zor geçeceğini belirtmek isterim. Sıkıntılarımızın çözümü için çayla ilgili tüm kurumları göreve davet ediyorum. Artık farklı çözümler üretmeliyiz ki sektörde sürdürebilirliği sağlayabilelim. Eğer bir şeyler yapmazsak bu sıkıntı daha da büyüyecek” dedi.  Açılış konuşmasından sonra Divan heyeti oluşturulup diğer gündem maddeleri görüşülerek Ulusal Çay Konseyi yetkili organlar seçimine geçildi.  Ulusal Çay Konseyi yetkili organlar seçim sonrası oluşan yeni yönetim kurulu;  Tarım Alt Gurubu:   Arhavi Ziraat Odası: Sadık YILDIZBAYRAK  Çayeli Ziraat Odası: Mustafa DEMİRCİ  Ticaret Alt Grubu  Rize Ticaret Borsası: Mehmet ERDOĞAN  Çaykur: Dilaver DEMİR  Sanayi Alt Gurubu:  Rize Ticaret ve Sanayi Odası: Şaban Aziz KARAMEHMETOĞLU  Okumuş Çay: Resul OKUMUŞ  Araştırma ve Meslek Kuruluşları Alt Gurubu:  Çaykur: Dr. Turgay TURNA  Çaysiad: Erdal SARAL  T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI:  T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı: Fuat Fikret AKTAŞ       

Ulusal Çay Konseyi (UÇK) 11. Olağan Genel Kurul’u Rize Ticaret Borsası (RTB) Konferans Salonu’nda yapıldı. 


Genel Kurul’da konuşan RTB Başkanı ve UÇK Başkan Vekili Mehmet Erdoğan, “Çay sektörü için tarladan bardağa olan süreçle ilgili birçok çalışma yaptık. UÇK çatısı altında bundan sonra da çayımızın geleceği için çalışmaları sürdüreceğiz. Tüm bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Herkesin bildiği üzere ülkemiz 7-8 aydır ekonomik sıkıntılar içerisindedir. Bu sıkıntılardan tabi çay sektörü de olumsuz etkilenmiştir. Tüm bunlardan dolayı 2019 çay sezonunun çok zor geçeceğini belirtmek isterim. Sıkıntılarımızın çözümü için çayla ilgili tüm kurumları göreve davet ediyorum. Artık farklı çözümler üretmeliyiz ki sektörde sürdürebilirliği sağlayabilelim. Eğer bir şeyler yapmazsak bu sıkıntı daha da büyüyecek” dedi. 


Açılış konuşmasından sonra Divan heyeti oluşturulup diğer gündem maddeleri görüşülerek Ulusal Çay Konseyi yetkili organlar seçimine geçildi. 


Ulusal Çay Konseyi yetkili organlar seçim sonrası oluşan yeni yönetim kurulu; 


Tarım Alt Gurubu:  


Arhavi Ziraat Odası: Sadık YILDIZBAYRAK 

Çayeli Ziraat Odası: Mustafa DEMİRCİ 


Ticaret Alt Grubu 


Rize Ticaret Borsası: Mehmet ERDOĞAN 

Çaykur: Dilaver DEMİR 


Sanayi Alt Gurubu: 


Rize Ticaret ve Sanayi Odası: Şaban Aziz KARAMEHMETOĞLU 

Okumuş Çay: Resul OKUMUŞ 


Araştırma ve Meslek Kuruluşları Alt Gurubu: 


Çaykur: Dr. Turgay TURNA 

Çaysiad: Erdal SARAL 


T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI: 


T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı: Fuat Fikret AKTAŞ 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi