ÇAY ALIMINDA SORUNLAR ARTARAK DEVAM EDİYOR.

Siyaset 26.05.2020 - 16:54, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2908+ kez okundu.
 

ÇAY ALIMINDA SORUNLAR ARTARAK DEVAM EDİYOR.

Bir Kez Daha Sesleniyoruz, Özel Sektörün Çaykur Fiyatının Altında Alım Yapması Yasaklansın. CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, “Kontenjan Uygulayan Çaykur 7 Günde Kaç Ton Yaş Çay Alımı Yaptığını Açıklasın” dedi. CHP Rize İl başkanı Saltuk Deniz, Çaykur’ un çay alımlarıyla ilgili yazulı bir açıklama yaparak, “Çaykur bu alım politikasıyla üreticiyi özel sektörün kucağına itiyor” dedi. Başkan Deniz, “Çay sezonunda yoğunluğun başlaması ve Çaykur’un kontenjan uygulaması nedeniyle Özel Sektör alım fiyatlarını her gün daha da aşağıya çekmeye başladı. Doğuş Çay üreticilere çektiği mesajlarda peşin alımları 2,70 liradan yapacağını açıkladı. Bu açıklamayı diğer özel sektör fabrikalarının da izleyeceği görülecektir. Bu durum Özel sektörün insiyatifine bırakılamaz. Bu nedenle; Çay Kanunu Çıkarılsın. Özel Sektörün Çaykur’un Alım Fiyatının Altında Alım Yapması Yasaklansın. Bir sene önce Genel Başkan Yardımcımız, Denizli Milletvekilimiz Gülizar Biçer, Çay kanunun çıkarılmasını ve Özel sektörün Çaykur’un açıklamış olduğu fiyatın altında alım yapmasının yasaklanması ile ilgili Kanun teklifini Meclise sunmuştu. Bu kanun teklifini Meclis açıldığı zaman yeniden gündeme getireceğiz. Rize, Trabzon, Giresun ve Artvin’in Milletvekillerinin bu teklife destek vermelerini ve kanunu meclisten geçirmeleri çağrısından bulunuyoruz”dedi. ÇAYKUR SEZONU AÇTIĞI 19 MAYIS’TAN BUGÜNE KAÇ TON ÇAY ALDIĞINI AÇIKLASIN.. Başkan Deniz, “Çaykur sezonu 19 Mayıs 2020 tarihinde açtı. O günden bugüne (26.05.2020) 7 gün geçti. Çaykur’un açıklamış olduğu rakamlara göre Çaykur’un işleme kapasitesi günlük 9.100 Ton. Bu hesaba göre Çaykur’un (biz hesabı 9.000 Ton’a göre yapalım) 63.000 Ton Çay alması gerekiyor. Vatandaşa Kontenjan uygulayan ve her gün kontenjan miktarını düşüren Çaykur’un 7 günlük süre için de kaç bin ton çay aldığını açıklamasını bekliyoruz”dedi. ÇAY ALIMINDA VE ALIM YERLERİNDE SORUNLAR ARTARAK DEVAM EDİYOR. Başkan Deniz, “Çaykur, sezon öncesi 44 madde açıklayarak her türlü duruma karşı hazırlık için de olduğunu belirtmişti. Fakat durumun hiç de öyle olmadığı görülüyor. Bir eksper 3-4 alım yerine bakıyor, Yüklemeler için üreticiler devreye sokuluyor, çay alımlarında düzensizlikler ve yığılmalar yaşanıyor, Pandemi ile ilgili alındığı söylenen önlemler yeteri kadar uygulanmıyor. Bir kamu kuruluşu olan Çaykur’un sadece hükümete değil, kamuya yani Çay üreticilerine karşı da sorumludur. Bu sorumluluk ve ciddiyet içerisinde çalışmaların sürdürülmesi gerekmektedir”dedi.

Bir Kez Daha Sesleniyoruz, Özel Sektörün Çaykur Fiyatının Altında Alım Yapması Yasaklansın.


CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, “Kontenjan Uygulayan Çaykur 7 Günde Kaç Ton Yaş Çay Alımı Yaptığını Açıklasın” dedi.


CHP Rize İl başkanı Saltuk Deniz, Çaykur’ un çay alımlarıyla ilgili yazulı bir açıklama yaparak, “Çaykur bu alım politikasıyla üreticiyi özel sektörün kucağına itiyor” dedi.


Başkan Deniz, “Çay sezonunda yoğunluğun başlaması ve Çaykur’un kontenjan uygulaması nedeniyle Özel Sektör alım fiyatlarını her gün daha da aşağıya çekmeye başladı. Doğuş Çay üreticilere çektiği mesajlarda peşin alımları 2,70 liradan yapacağını açıkladı. Bu açıklamayı diğer özel sektör fabrikalarının da izleyeceği görülecektir. Bu durum Özel sektörün insiyatifine bırakılamaz. Bu nedenle; Çay Kanunu Çıkarılsın. Özel Sektörün Çaykur’un Alım Fiyatının Altında Alım Yapması Yasaklansın. Bir sene önce Genel Başkan Yardımcımız, Denizli Milletvekilimiz Gülizar Biçer, Çay kanunun çıkarılmasını ve Özel sektörün Çaykur’un açıklamış olduğu fiyatın altında alım yapmasının yasaklanması ile ilgili Kanun teklifini Meclise sunmuştu. Bu kanun teklifini Meclis açıldığı zaman yeniden gündeme getireceğiz. Rize, Trabzon, Giresun ve Artvin’in Milletvekillerinin bu teklife destek vermelerini ve kanunu meclisten geçirmeleri çağrısından bulunuyoruz”dedi.


ÇAYKUR SEZONU AÇTIĞI 19 MAYIS’TAN BUGÜNE KAÇ TON ÇAY ALDIĞINI AÇIKLASIN..


Başkan Deniz, “Çaykur sezonu 19 Mayıs 2020 tarihinde açtı. O günden bugüne (26.05.2020) 7 gün geçti. Çaykur’un açıklamış olduğu rakamlara göre Çaykur’un işleme kapasitesi günlük 9.100 Ton. Bu hesaba göre Çaykur’un (biz hesabı 9.000 Ton’a göre yapalım) 63.000 Ton Çay alması gerekiyor. Vatandaşa Kontenjan uygulayan ve her gün kontenjan miktarını düşüren Çaykur’un 7 günlük süre için de kaç bin ton çay aldığını açıklamasını bekliyoruz”dedi.


ÇAY ALIMINDA VE ALIM YERLERİNDE SORUNLAR ARTARAK DEVAM EDİYOR.


Başkan Deniz, “Çaykur, sezon öncesi 44 madde açıklayarak her türlü duruma karşı hazırlık için de olduğunu belirtmişti. Fakat durumun hiç de öyle olmadığı görülüyor. Bir eksper 3-4 alım yerine bakıyor, Yüklemeler için üreticiler devreye sokuluyor, çay alımlarında düzensizlikler ve yığılmalar yaşanıyor, Pandemi ile ilgili alındığı söylenen önlemler yeteri kadar uygulanmıyor. Bir kamu kuruluşu olan Çaykur’un sadece hükümete değil, kamuya yani Çay üreticilerine karşı da sorumludur. Bu sorumluluk ve ciddiyet içerisinde çalışmaların sürdürülmesi gerekmektedir”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi