Bunca yıl Rize’de Vali yok muydu? Niye kimsenin sesi çıkmadı.

Rize 18.08.2019 - 16:53, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 3023+ kez okundu.
 

Bunca yıl Rize’de Vali yok muydu? Niye kimsenin sesi çıkmadı.

 AYDER DEDİKLERİ  Ayder Rize’nin bir tatil köyü.  Fakat Rize’den daha çok konuşuluyor.  Reklamın iyisi kötüsü olmaz diyor ustalar. Ayder, 985 ler sonrası ANAP döneminde Vali Erol Çakır’ın öncülüğünde İl Özel İdaresi tarafından sıcak su için yatırımlar devamı süresince önce sağlık amaçlı turistler çekmeye başladı.  Termal Turizm ve doğa güzelliği olunca yerli yabancı turist akını başlayan Ayderde bilinçsizce gelişigüzel ve kontrolsüz binalar yapılar aldı başını gitti.  Şimdide Salıncak furyası doğdu.  Salıncakları yaparken Gürcüler çalıştırılmış bunlara paralar ödenmiş. Rağbet olunca hızla artmış.  Az para değil indi bindi fiyatı geçen yıl 20 lira 2019 da 25 lira olmuş. Fotoğraf çektirmek bile paralı olurken rağbet fazla ihtiyaç var denilerek salıncak furyası başladı. Çok çirkin bir görüntü.  Yasaklama haberi üzerine Salıncağını 5 bin liraya kadar satarak devir edenlerde var olduğu haberleri geliyor.  Buradaki çirkin yapılaşmayı Cumhurbaşkanı görünce talimat verdi.  Rize’deki zevat yıllardır yapılan bu çirkinliği niye görmezden geldi merak edilir doğrusu.  Bunca yıl bu çirkinlikler yani bilinçsiz plansız binalar yapılırken ilçede Kaymakam, Belediye Başkanı yok muydu?  Bunca yıl Rize’de Vali yok muydu? Niye kimsenin sesi çıkmadı.  Rize’deki bütün yaylalarda yağmalama devam ediyor. Bilhassa Yapı Kayıt Belgesi konusu uygulandıktan sonra bina yapma işi dahada hızlandı.  Geçen gün konu hakkında binası yıkıma uğrayan bir vatandaşın ağlayışına şahit oldum.  Çok mağdur olduğunu Jandarma eşliğinde yıkılan binasını yapılırken niye uyarılmadığını ve durdurulmadığını söyledi. Yaparken bir şey denmiyor, yapıldıktan sonra yıkılıyor. Bu konuda farklı bir detay.  Ayrıca Ayderde 2017 sonrası yapılan ve yıkılması gereken birçok binanın zenginler tarafından yapıldığı için yıkılamadığını da özellikle söylemesi bizi düşündürdü.  Bizzat şahit olduğum gördüğüm vakayı yazmakta fayda görüyorum. İkizdere İlçesinin en büyük yaylalarından birisi olan Varda Yaylasında 3-4 katlı muhteşem büyüklükte bir bina yapan Ankara’da ikamet eden kodaman birisinin inşaatına izinsiz yapıldığı için yaylacıların şikâyeti üzerine 2017 de Kaymakamlık yetkilileri yıkım kararı vererek tutanak tuttu ve yıkım kararının uygulanması için yazıyı gereken yere göndermelerine rağmen adam binayı tamamladı ve binası yıkılamadı. Yani Devlet burada kanununu uygulayamadı maalesef.  TC. Devletinde eşitlik ilkesi doğrultusunda bütün vatandaşların kanun önünde eşit olduğuna inanırım.  Yasaksa herkese yasak olmalı, Parası yok diye fukaranın binasını yık zengini es geç anlayışına karşı olunmalı.  Devlet Baba evlatları arasında ayrım yapmamalı.  

 AYDER DEDİKLERİ 


Ayder Rize’nin bir tatil köyü. 


Fakat Rize’den daha çok konuşuluyor. 


Reklamın iyisi kötüsü olmaz diyor ustalar. Ayder, 985 ler sonrası ANAP döneminde Vali Erol Çakır’ın öncülüğünde İl Özel İdaresi tarafından sıcak su için yatırımlar devamı süresince önce sağlık amaçlı turistler çekmeye başladı. 


Termal Turizm ve doğa güzelliği olunca yerli yabancı turist akını başlayan Ayderde bilinçsizce gelişigüzel ve kontrolsüz binalar yapılar aldı başını gitti. 


Şimdide Salıncak furyası doğdu. 


Salıncakları yaparken Gürcüler çalıştırılmış bunlara paralar ödenmiş. Rağbet olunca hızla artmış. 


Az para değil indi bindi fiyatı geçen yıl 20 lira 2019 da 25 lira olmuş. Fotoğraf çektirmek bile paralı olurken rağbet fazla ihtiyaç var denilerek salıncak furyası başladı. Çok çirkin bir görüntü. 


Yasaklama haberi üzerine Salıncağını 5 bin liraya kadar satarak devir edenlerde var olduğu haberleri geliyor. 


Buradaki çirkin yapılaşmayı Cumhurbaşkanı görünce talimat verdi. 


Rize’deki zevat yıllardır yapılan bu çirkinliği niye görmezden geldi merak edilir doğrusu. 


Bunca yıl bu çirkinlikler yani bilinçsiz plansız binalar yapılırken ilçede Kaymakam, Belediye Başkanı yok muydu? 


Bunca yıl Rize’de Vali yok muydu? Niye kimsenin sesi çıkmadı. 


Rize’deki bütün yaylalarda yağmalama devam ediyor. Bilhassa Yapı Kayıt Belgesi konusu uygulandıktan sonra bina yapma işi dahada hızlandı. 


Geçen gün konu hakkında binası yıkıma uğrayan bir vatandaşın ağlayışına şahit oldum. 


Çok mağdur olduğunu Jandarma eşliğinde yıkılan binasını yapılırken niye uyarılmadığını ve durdurulmadığını söyledi. Yaparken bir şey denmiyor, yapıldıktan sonra yıkılıyor. Bu konuda farklı bir detay. 


Ayrıca Ayderde 2017 sonrası yapılan ve yıkılması gereken birçok binanın zenginler tarafından yapıldığı için yıkılamadığını da özellikle söylemesi bizi düşündürdü. 


Bizzat şahit olduğum gördüğüm vakayı yazmakta fayda görüyorum. İkizdere İlçesinin en büyük yaylalarından birisi olan Varda Yaylasında 3-4 katlı muhteşem büyüklükte bir bina yapan Ankara’da ikamet eden kodaman birisinin inşaatına izinsiz yapıldığı için yaylacıların şikâyeti üzerine 2017 de Kaymakamlık yetkilileri yıkım kararı vererek tutanak tuttu ve yıkım kararının uygulanması için yazıyı gereken yere göndermelerine rağmen adam binayı tamamladı ve binası yıkılamadı. Yani Devlet burada kanununu uygulayamadı maalesef. 


TC. Devletinde eşitlik ilkesi doğrultusunda bütün vatandaşların kanun önünde eşit olduğuna inanırım. 


Yasaksa herkese yasak olmalı, Parası yok diye fukaranın binasını yık zengini es geç anlayışına karşı olunmalı. 


Devlet Baba evlatları arasında ayrım yapmamalı.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi