Bolu'da Mursi için gıyabi cenaze namazı

Karadeniz 18.06.2019 - 15:13, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2849+ kez okundu.
 

Bolu'da Mursi için gıyabi cenaze namazı

MISIR'ın demokratik yollarla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olan ve mahkeme salonunda geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Muhammed Mursi için Bolu'da gıyabi cenaze namazı kılındı. Şehir genelindeki camilerde verilen selaların ardından kılınan öğle namazından sonra kent merkezindeki Büyük Cami'de, Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı. İl Müftüsü Orhan Genç'in kıldırdığı namaza, yaklaşık 100 kişi katıldı.    Mursi için helallik isteyen Genç, namaz öncesi yaptığı konuşmada, "İnançları uğrunda mücadele eden ve bu konuda çok büyük sıkıntılar çeken daha sonra da şehadet şerbetini içen Muhammed Mursi'ye Allah'tan rahmet diliyoruz. Mekanı cennet olsun" dedi. İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı temsilcisi Fethi Sarımsakçı ise "Mısır'ın ilk ve tek seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi kendisine yapılan sistematik işkenceler yüzünden şehit düşmüştür. Aslında Mursi, 17 Haziran'daki duruşmada haksız suçlamalara karşı hem kendini hem de davasını savunurken şehit edilmiştir" diye konuştu.  

MISIR'ın demokratik yollarla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olan ve mahkeme salonunda geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Muhammed Mursi için Bolu'da gıyabi cenaze namazı kılındı. Şehir genelindeki camilerde verilen selaların ardından kılınan öğle namazından sonra kent merkezindeki Büyük Cami'de, Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı. İl Müftüsü Orhan Genç'in kıldırdığı namaza, yaklaşık 100 kişi katıldı.

 

 Mursi için helallik isteyen Genç, namaz öncesi yaptığı konuşmada, "İnançları uğrunda mücadele eden ve bu konuda çok büyük sıkıntılar çeken daha sonra da şehadet şerbetini içen Muhammed Mursi'ye Allah'tan rahmet diliyoruz. Mekanı cennet olsun" dedi. İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı temsilcisi Fethi Sarımsakçı ise "Mısır'ın ilk ve tek seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi kendisine yapılan sistematik işkenceler yüzünden şehit düşmüştür. Aslında Mursi, 17 Haziran'daki duruşmada haksız suçlamalara karşı hem kendini hem de davasını savunurken şehit edilmiştir" diye konuştu.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi