Başkan Rize Şahin tepesinden uçtu

Spor 04.08.2019 - 21:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1533+ kez okundu.
 

Başkan Rize Şahin tepesinden uçtu

BAŞKAN RAHMİ METİN, “YAMAÇ PARAŞÜTÜNÜN ŞEHRİMİZDE YAYGINLAŞMASINI SAĞLIYORUZ” Hafta sonunu fırsat bilen Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, yamaç paraşütü sporcularına destek amaçlı uçuşunu eğitmen eşliğinde Rize Şahin tepesinden gerçekleştirdi. Son yıllarda Rize’de yaygın hale gelen, yerli ve yapancı misafirlerin ilimizde uçuşlarını gerçekleştirdiği yamaç paraşütü sporu içerisine vatandaşları çekmek ve bu yönde farkındalık oluşturmak amacıyla Rizeli yamaç paraşütü eğitmeni Ömer Yılmaz ile birlikte şahin tepesinden uçuş gerçekleştiren Belediye Başkanı Rahmi Metin, uçuş öncesi ve sonrasında değerlendirmede bulundu. Tüm hazırlıkların tamamlanmasının ardından Rize’nin paraşüt tepesi olarak bilinen şahin tepesinden eğitmen eşliğinde uçuşunu gerçekleştiren Başkan Rahmi Metin uçuş öncesi yapmış olduğu açıklamasında, Amatör şekilde Rize’de önceki yıllarda başlayan yamaç paraşütü sporuna destek vermek için uçuşunu gerçekleştireceğini ve ilimizde bu sporun önünün açık olduğunu, ifade etti. Başkan Metin başarılı bir uçuşun ardından İslampaşa sahiline inişini gerçekleştirdikten sonra yapmış olduğu genel değerlendirmede ise şu sözlere yer verdi; “Yeşil ve mavisiyle bu muhteşem doğa üzerinde uçmak insana başka bir duygu veriyor. Havasıyla, rüzgarıyla yamaç paraşütü için uygun bir şehrimiz var. Bizde hafta sonunu fırsata dönüştürerek bu sporla uğraşan insanlarımıza destek vermek ve daha önce hiç denememiş vatandaşlarımızı bu adrenalinin içerisine çekmek için Ömer Yılmaz hocamız ile bir uçuş gerçekleştirdik. Başarılı bir uçuş oldu ve sahile hiçbir sorun yaşamadan ulaştık. Korkulacak bir spor aktivitesi olmadığını bugün gördük. Yamaç paraşütünün Turizm anlamında şehrimize katkısı büyük olduğu gibi, şehir ve yurtdışından gelen misafirlerimizin ilimizi tercih ettiklerini görmek bizleri mutlu ediyor. Yaygınlaştırılması için bazı fiziki yatırımların yapılması lazım… Başkan Metin, Uçuş öncesi ve sonrasında her iki alanda bazı incelemelerde bulunduğunu ifade ederek, bu sporun şehrimizde daha yaygın hale gelebilmesi için bazı yatırımların yapılması gerektiği kanaatine vardım. Geçtiğimiz aylarda bu alanın yamaç paraşütü için kullanımını Rize Belediyesi Meclisimizden geçirdik. Belediye olarak daima elimizden geldiğince şehrimizin gelişimi için bu spora destek verme gayreti içerisindeyiz. Yakın mesafe uçuş olduğu için korkulacak bir durum yok… Herhangi ters bir rüzgar akımına maruz kalmıyorsunuz ve uçuş yapılan mesafe yakın olduğu gibi ayrıca yedek paraşüt güvenliği ile bu adrenalini yaşıyorsunuz. Bu yüzden korkulacak bir durum yok ve bu işe gönül veren her vatandaşımız uzman eğitmenler eşliğinde veya kendileri alacakları eğitimin ardından şehrimizde uçuş yapabilirler. Şehrimizde bu sporla uğraşan herkese teşekkür ediyorum” dedi.  

BAŞKAN RAHMİ METİN, “YAMAÇ PARAŞÜTÜNÜN ŞEHRİMİZDE YAYGINLAŞMASINI SAĞLIYORUZ”


Hafta sonunu fırsat bilen Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, yamaç paraşütü sporcularına destek amaçlı uçuşunu eğitmen eşliğinde Rize Şahin tepesinden gerçekleştirdi.


Son yıllarda Rize’de yaygın hale gelen, yerli ve yapancı misafirlerin ilimizde uçuşlarını gerçekleştirdiği yamaç paraşütü sporu içerisine vatandaşları çekmek ve bu yönde farkındalık oluşturmak amacıyla Rizeli yamaç paraşütü eğitmeni Ömer Yılmaz ile birlikte şahin tepesinden uçuş gerçekleştiren Belediye Başkanı Rahmi Metin, uçuş öncesi ve sonrasında değerlendirmede bulundu.


Tüm hazırlıkların tamamlanmasının ardından Rize’nin paraşüt tepesi olarak bilinen şahin tepesinden eğitmen eşliğinde uçuşunu gerçekleştiren Başkan Rahmi Metin uçuş öncesi yapmış olduğu açıklamasında, Amatör şekilde Rize’de önceki yıllarda başlayan yamaç paraşütü sporuna destek vermek için uçuşunu gerçekleştireceğini ve ilimizde bu sporun önünün açık olduğunu, ifade etti.


Başkan Metin başarılı bir uçuşun ardından İslampaşa sahiline inişini gerçekleştirdikten sonra yapmış olduğu genel değerlendirmede ise şu sözlere yer verdi; “Yeşil ve mavisiyle bu muhteşem doğa üzerinde uçmak insana başka bir duygu veriyor. Havasıyla, rüzgarıyla yamaç paraşütü için uygun bir şehrimiz var. Bizde hafta sonunu fırsata dönüştürerek bu sporla uğraşan insanlarımıza destek vermek ve daha önce hiç denememiş vatandaşlarımızı bu adrenalinin içerisine çekmek için Ömer Yılmaz hocamız ile bir uçuş gerçekleştirdik. Başarılı bir uçuş oldu ve sahile hiçbir sorun yaşamadan ulaştık. Korkulacak bir spor aktivitesi olmadığını bugün gördük. Yamaç paraşütünün Turizm anlamında şehrimize katkısı büyük olduğu gibi, şehir ve yurtdışından gelen misafirlerimizin ilimizi tercih ettiklerini görmek bizleri mutlu ediyor.


Yaygınlaştırılması için bazı fiziki yatırımların yapılması lazım…


Başkan Metin, Uçuş öncesi ve sonrasında her iki alanda bazı incelemelerde bulunduğunu ifade ederek, bu sporun şehrimizde daha yaygın hale gelebilmesi için bazı yatırımların yapılması gerektiği kanaatine vardım. Geçtiğimiz aylarda bu alanın yamaç paraşütü için kullanımını Rize Belediyesi Meclisimizden geçirdik. Belediye olarak daima elimizden geldiğince şehrimizin gelişimi için bu spora destek verme gayreti içerisindeyiz.


Yakın mesafe uçuş olduğu için korkulacak bir durum yok…


Herhangi ters bir rüzgar akımına maruz kalmıyorsunuz ve uçuş yapılan mesafe yakın olduğu gibi ayrıca yedek paraşüt güvenliği ile bu adrenalini yaşıyorsunuz. Bu yüzden korkulacak bir durum yok ve bu işe gönül veren her vatandaşımız uzman eğitmenler eşliğinde veya kendileri alacakları eğitimin ardından şehrimizde uçuş yapabilirler. Şehrimizde bu sporla uğraşan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi