Başkan Özcan: İşçiler Hak-iş tarafından kullanılmaktadır

Karadeniz 23.08.2019 - 12:26, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2730+ kez okundu.
 

Başkan Özcan: İşçiler Hak-iş tarafından kullanılmaktadır

BOLU Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan, Bolu Belediyesi'nde işten çıkarılan ve 122 gündür eylem yapan işçilerle ilgili olarak, "Bizim işten çıkardığımız 8-10 tane arkadaşımız maalesef Hak-İş tarafından kullanılmaktadır. Bu sendika aradan çıksın ben bu arkadaşlarımla da özel olarak görüşürüm.” dedi.   Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın adaylığı döneminde, başkan olması halinde hiçbir belediye işçisini işten çıkarmayacağı yönündeki noter tasdikli taahhüt imzaladığı 19 Aralık'tan sonra taşeron olarak istihdam edilen 127 işçiden 97'sinin görevlerine, geçen Nisan ayında son verildi. İşten çıkarılanlar arasında bulunan bazı işçilerin başlattığı oturma eylemi 123'üncü gününde sürerken, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan işçilerle ilgili açıklamalarda bulundu. Özcan, işten çıkartılan 97 kişinin tamamına yakınının ‘Ben neden işten çıkarıldım’ bile demediğini, sadece 8-10 kişinin Hak-İş sendikası tarafından siyasi olarak kullanıldığını belirterek, “Ben sendikaya sizle muhatap olmam benim muhatabım işçi kardeşlerimdir dedim. Bizim işten çıkardığımız 8-10 tane arkadaşımız maalesef bu sarı sendika tarafından kullanılmaktadır.   Bu sendika aradan çıksın ben bu arkadaşlarımla da özel olarak görüşürüm.” dedi. Başkan Özcan, işçileri işten çıkarmadan önce yeniden işe alma sözü verdiğini belirterek, "Şimdi bu işten çıkartılan 97 kişinin zaten Allah var 70-75 tanesi biz neden işten çıktık demedi. Hatta bugün birisiyle karşılaştım ve kendisine sordum empati yap dedim. Ben olsam da aynısını yapardım dedi.Geriye kalan 25 civarı arkadaşla bir toplantı yaptık ve kendilerine durumu anlattım. Bakın sizleri şirkete almışlar ve son maaşlarınızı şirket çok zor şartlarda ödedi. Bir dahaki sefere şirket sizin maaşlarınızı dahi ödeyemeyecek dedik. Bunun üzerine ben dedim ki siz gerçekten gariban insanlarsınız, bakın size dedim bir söz veriyorum. Bana dedim biraz süre verin belediyeyi toparlayayım ve Ramazan Bayramından sonra ben sizi 2’şerli 3’erli işe alacağım dedim. Ben şunun da sözünü veriyorum sizleri işe almadan belediyeye 1 kişiyi dahi işe almayacağım dedim.Tamam dediler ve hatta ben onlar mağdur olmasın diye hepsine aynı gün iş buldum.” diye konuştu.

BOLU Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan, Bolu Belediyesi'nde işten çıkarılan ve 122 gündür eylem yapan işçilerle ilgili olarak, "Bizim işten çıkardığımız 8-10 tane arkadaşımız maalesef Hak-İş tarafından kullanılmaktadır. Bu sendika aradan çıksın ben bu arkadaşlarımla da özel olarak görüşürüm.” dedi.

 

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın adaylığı döneminde, başkan olması halinde hiçbir belediye işçisini işten çıkarmayacağı yönündeki noter tasdikli taahhüt imzaladığı 19 Aralık'tan sonra taşeron olarak istihdam edilen 127 işçiden 97'sinin görevlerine, geçen Nisan ayında son verildi. İşten çıkarılanlar arasında bulunan bazı işçilerin başlattığı oturma eylemi 123'üncü gününde sürerken, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan işçilerle ilgili açıklamalarda bulundu. Özcan, işten çıkartılan 97 kişinin tamamına yakınının ‘Ben neden işten çıkarıldım’ bile demediğini, sadece 8-10 kişinin Hak-İş sendikası tarafından siyasi olarak kullanıldığını belirterek, “Ben sendikaya sizle muhatap olmam benim muhatabım işçi kardeşlerimdir dedim. Bizim işten çıkardığımız 8-10 tane arkadaşımız maalesef bu sarı sendika tarafından kullanılmaktadır.

 

Bu sendika aradan çıksın ben bu arkadaşlarımla da özel olarak görüşürüm.” dedi. Başkan Özcan, işçileri işten çıkarmadan önce yeniden işe alma sözü verdiğini belirterek, "Şimdi bu işten çıkartılan 97 kişinin zaten Allah var 70-75 tanesi biz neden işten çıktık demedi. Hatta bugün birisiyle karşılaştım ve kendisine sordum empati yap dedim. Ben olsam da aynısını yapardım dedi.Geriye kalan 25 civarı arkadaşla bir toplantı yaptık ve kendilerine durumu anlattım. Bakın sizleri şirkete almışlar ve son maaşlarınızı şirket çok zor şartlarda ödedi. Bir dahaki sefere şirket sizin maaşlarınızı dahi ödeyemeyecek dedik. Bunun üzerine ben dedim ki siz gerçekten gariban insanlarsınız, bakın size dedim bir söz veriyorum. Bana dedim biraz süre verin belediyeyi toparlayayım ve Ramazan Bayramından sonra ben sizi 2’şerli 3’erli işe alacağım dedim. Ben şunun da sözünü veriyorum sizleri işe almadan belediyeye 1 kişiyi dahi işe almayacağım dedim.Tamam dediler ve hatta ben onlar mağdur olmasın diye hepsine aynı gün iş buldum.” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi