Başkan Bekler: 10 pet şişe karşılığında bez çanta verilecek

Karadeniz 13.06.2019 - 15:13, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2610+ kez okundu.
 

Başkan Bekler: 10 pet şişe karşılığında bez çanta verilecek

TOKAT'ın Turhal İlçesi Belediye Başkanı İlker Bekler, plastik kullanımını azaltmak amacıyla ilçede kurulacak olan noktalara 10 plastik pet şişe getirene bez torba vereceklerini açıkladı. Turhal Kaymakamlığı ve Turhal Belediyesi tarafından yürütülmekte olan “Sıfır Atık Projesi’’ kapsamında 17-21 Haziran tarihleri arasında  ilçede kurulacak olan çeşitli noktalara 10 pet şişe karşılığında bez çanta verilecek.  Ülke çapında plastiğe karşı başlatılan seferberliği çok önemsediklerini ifade eden Turhal Beleldiye Başkanı İlker Bekler, naylon poşetlerin kullanımının sınırlanmasının çok yerinde bir karar olduğunu dile getirdi.   Söz konusu çalışmayla pet şişelerin geri dönüşüme kazandırılacağını söyleyen Bekler, aynı zamanda plastik kullanımını da en aza indirgemeyi hedeflediklerini belirtti. Önceki yıllarda belediye olarak bez torba dağıttıklarını hatırlatan Bekler “Ülke çapında plastiğe karşı başlatılan bu seferberliği çok önemsiyorum. Naylon poşetlerin kullanımına sınır getirilmesi çok yerinde. Biz plastiği ne kadar çok hayatımızdan çıkarırsak o kadar çevreyi korumuş oluruz. Vatandaşlarımıza bez torbalar dağıtacağız. Ancak bunu yaparken onlardan pet şişe getirmelerini istiyoruz. 10 tane pet şişe getirene hemen bir bez torba vereceğiz. Böylelikle hem çevre duyarlılığını artıracağız hem de naylon poşet uygulamasında katkı vereceğiz. Vatandaşlarımızın pet şişeleri sokağa ya da çöpe atmamalarını istiyoruz. Geri dönüşüm anlamında da önemli bir katkı olacak" dedi.

TOKAT'ın Turhal İlçesi Belediye Başkanı İlker Bekler, plastik kullanımını azaltmak amacıyla ilçede kurulacak olan noktalara 10 plastik pet şişe getirene bez torba vereceklerini açıkladı. Turhal Kaymakamlığı ve Turhal Belediyesi tarafından yürütülmekte olan “Sıfır Atık Projesi’’ kapsamında 17-21 Haziran tarihleri arasında  ilçede kurulacak olan çeşitli noktalara 10 pet şişe karşılığında bez çanta verilecek.  Ülke çapında plastiğe karşı başlatılan seferberliği çok önemsediklerini ifade eden Turhal Beleldiye Başkanı İlker Bekler, naylon poşetlerin kullanımının sınırlanmasının çok yerinde bir karar olduğunu dile getirdi.

 

Söz konusu çalışmayla pet şişelerin geri dönüşüme kazandırılacağını söyleyen Bekler, aynı zamanda plastik kullanımını da en aza indirgemeyi hedeflediklerini belirtti. Önceki yıllarda belediye olarak bez torba dağıttıklarını hatırlatan Bekler “Ülke çapında plastiğe karşı başlatılan bu seferberliği çok önemsiyorum. Naylon poşetlerin kullanımına sınır getirilmesi çok yerinde. Biz plastiği ne kadar çok hayatımızdan çıkarırsak o kadar çevreyi korumuş oluruz. Vatandaşlarımıza bez torbalar dağıtacağız. Ancak bunu yaparken onlardan pet şişe getirmelerini istiyoruz. 10 tane pet şişe getirene hemen bir bez torba vereceğiz. Böylelikle hem çevre duyarlılığını artıracağız hem de naylon poşet uygulamasında katkı vereceğiz. Vatandaşlarımızın pet şişeleri sokağa ya da çöpe atmamalarını istiyoruz. Geri dönüşüm anlamında da önemli bir katkı olacak" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi