Baraj gölünde gümüş balığı avlıyorlar

Karadeniz 06.05.2019 - 12:28, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2534+ kez okundu.
 

Baraj gölünde gümüş balığı avlıyorlar

ÇORUM’un Osmancık-Kargı Baraj gölünde balık yumurtaları ile beslenen ve diğer balık neslini yok eden gümüş balığı avcılığı başladı. Avlanan balıklar, yurt dışında bir çok ülkeye ihraç ediliyor.    Ormancık-Kargı Baraj gölüne motorlu kayıklarla sığ kenarlarda gümüş balığı avcılığı başladı. Gölde balık yumurtaları ile beslenen ve diğer balık neslini yok eden gümüş balığı avlanıyor. Avlanan balıklar, yurt dışında bir çok ülkeye ihraç ediliyor. Balıklar, ABD ile başta Yunanistan, Fransa ve İspanya olmak üzere Avrupa ülkelerine gönderiliyor.  Kargı Su Ürünleri Kkooperatiflerine üye balıkçılar, baraj gölünde ilk hafta tuttukları gümüş balıkları ile hareketli bir sezona başladı. Baraj gölündeki tatlı suda yaşayan 7 ila 10 santimetre uzunluğundaki gümüş balığı, plankton ve diğer balıkların yumurtaları ile beslendiği için canlı türlerine zarar verdiği açıklandı.   Su ürünleri kooperatifi üyesi Ali Aktaş, "Canavar’’adını verdiğimiz gümüş balıkları günde 20 ile 40 kasa arasında avlıyoruz. Soğuk hava depolu kamyonlara doldurulan balıklar ihraç edilmek için hazırlanıyor. Latince adı 'Atherina' olan gümüş balığı, diğer canlı türlerine zarar verdiği için bakanlıkça av yasağı kapsamı dışında bırakılıyor" dedi.  

ÇORUM’un Osmancık-Kargı Baraj gölünde balık yumurtaları ile beslenen ve diğer balık neslini yok eden gümüş balığı avcılığı başladı. Avlanan balıklar, yurt dışında bir çok ülkeye ihraç ediliyor. 

 

Ormancık-Kargı Baraj gölüne motorlu kayıklarla sığ kenarlarda gümüş balığı avcılığı başladı. Gölde balık yumurtaları ile beslenen ve diğer balık neslini yok eden gümüş balığı avlanıyor. Avlanan balıklar, yurt dışında bir çok ülkeye ihraç ediliyor. Balıklar, ABD ile başta Yunanistan, Fransa ve İspanya olmak üzere Avrupa ülkelerine gönderiliyor.  Kargı Su Ürünleri Kkooperatiflerine üye balıkçılar, baraj gölünde ilk hafta tuttukları gümüş balıkları ile hareketli bir sezona başladı. Baraj gölündeki tatlı suda yaşayan 7 ila 10 santimetre uzunluğundaki gümüş balığı, plankton ve diğer balıkların yumurtaları ile beslendiği için canlı türlerine zarar verdiği açıklandı.

 

Su ürünleri kooperatifi üyesi Ali Aktaş, "Canavar’’adını verdiğimiz gümüş balıkları günde 20 ile 40 kasa arasında avlıyoruz. Soğuk hava depolu kamyonlara doldurulan balıklar ihraç edilmek için hazırlanıyor. Latince adı 'Atherina' olan gümüş balığı, diğer canlı türlerine zarar verdiği için bakanlıkça av yasağı kapsamı dışında bırakılıyor" dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi