Av. Melten Banko Liverpool Chelsea maçındaki olayı değerlendirdi.

Spor 15.08.2019 - 13:13, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2691+ kez okundu.
 

Av. Melten Banko Liverpool Chelsea maçındaki olayı değerlendirdi.

Avukat Meltem Banko dün gece Liverpool ve Chelsea arasındaki süper kupa maçında yaşanan olayları değerlendirdi:   Banko yaptığı açıklamada ; Tüm dünyada ilgiyle takip edilen müsabaka, ne yazık ki bugün gözaltıyla sonuçlanan ve sahalarda görmek istemediğimiz hareketlere de sahne oldu. Dün İstanbul ve ülkemiz adına çok önemli bir geceyi geride bıraktık. 2005 yılında tüm dünyanın hatırladığı, müthiş hikâyeleri olan Şampiyonlar Ligi finalinden 14 yıl sonra İstanbul yine aynı gizem ve coşkuyla karşıladı misafirlerini. Bu final, Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası düzenlemeye potansiyel adaylardan biri olan Türkiye için büyük bir sınavdı. Türkiye bu sınavı başarıyla geçti ancak bu zor sınavda işleri daha da zorlaştırmak için uğraşan, şaka, challange adı altında adları pek çok rezilliğe karışmış youtuberlardan birinin hadsiz davranışlarına da maruz kaldı. Deli Mi Ne? Adlı youtube kanalının sahibi Ali Abdüsselam Yılmaz sahaya girerek maçın seyrinin bir süre durmasına neden oldu.   İşin hukuki boyutuna bakacak olursak Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’un 16. Maddesinde yetkisiz olarak müsabaka alanına giren kişilerin, müsabakanın seyrini ve güvenliğini bozdukları takdirde 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacağı düzenlenmiştir. Uluslararası arenada vitrine çıktığımız gecede sorumsuzca davranıp ülkemizin itibarını zedeleyen bu şahıs aynı zamanda kanunda ciddi hapis cezaları öngörülen bir suçu işlemiştir. Ülkemizin itibarı açısından son derece önemli bir organizasyonu ‘şaka’ adı altında sabote eden şahsa verilecek ceza, bu ve buna benzer davranışlarda bulunmayı aklından geçirenler için caydırıcı olacak şekilde üst sınırdan kurulmalıdır. dedi.

Avukat Meltem Banko dün gece Liverpool ve Chelsea arasındaki süper kupa maçında yaşanan olayları değerlendirdi:
 

Banko yaptığı açıklamada ;


Tüm dünyada ilgiyle takip edilen müsabaka, ne yazık ki bugün gözaltıyla sonuçlanan ve sahalarda görmek istemediğimiz hareketlere de sahne oldu. Dün İstanbul ve ülkemiz adına çok önemli bir geceyi geride bıraktık. 2005 yılında tüm dünyanın hatırladığı, müthiş hikâyeleri olan Şampiyonlar Ligi finalinden 14 yıl sonra İstanbul yine aynı gizem ve coşkuyla karşıladı misafirlerini. Bu final, Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası düzenlemeye potansiyel adaylardan biri olan Türkiye için büyük bir sınavdı. Türkiye bu sınavı başarıyla geçti ancak bu zor sınavda işleri daha da zorlaştırmak için uğraşan, şaka, challange adı altında adları pek çok rezilliğe karışmış youtuberlardan birinin hadsiz davranışlarına da maruz kaldı. Deli Mi Ne? Adlı youtube kanalının sahibi Ali Abdüsselam Yılmaz sahaya girerek maçın seyrinin bir süre durmasına neden oldu.

 

İşin hukuki boyutuna bakacak olursak Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’un 16. Maddesinde yetkisiz olarak müsabaka alanına giren kişilerin, müsabakanın seyrini ve güvenliğini bozdukları takdirde 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacağı düzenlenmiştir. Uluslararası arenada vitrine çıktığımız gecede sorumsuzca davranıp ülkemizin itibarını zedeleyen bu şahıs aynı zamanda kanunda ciddi hapis cezaları öngörülen bir suçu işlemiştir. Ülkemizin itibarı açısından son derece önemli bir organizasyonu ‘şaka’ adı altında sabote eden şahsa verilecek ceza, bu ve buna benzer davranışlarda bulunmayı aklından geçirenler için caydırıcı olacak şekilde üst sınırdan kurulmalıdır. dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi