Ana şebeke tamam. gerisi Niye Yok ?

Rize 22.08.2019 - 13:50, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1563+ kez okundu.
 

Ana şebeke tamam. gerisi Niye Yok ?

Rize’nin batı yakasındaki ilçe ve köylerin su ihtiyacını karşılayacağı gerekçesiyle Rize İl Özel İdaresi tarafından 2015 yılında büyük ümitlerle başlanılan VARDA İçme Suyu Şebekesi halen hizmete açılamadı.  45 milyon liraya ihalesi yapılan Varda Suyu Projesi 2015 yılından bu yana tamamlanamadı. Konu hakkında bir açıklama yapan Rize İl Genel Meclisinin Kalkandere eski üyesi Hasan Kansızoğlu’Rizenin Kalkandere dahil batı bölgesindeki İyidere, Derepazarı ilçeleri ile Kendirli Beldesi ve köylerimizin 100 yıllık su ihtiyacını giderecek proje niye unutuldu. Köyümüzde su sıkıntısı yaşıyoruz. DSİ tarafından sürdürülen projenin geri ödemesi, yapılan protokol doğrultusunda, 30’u İyidere, Kalkandere, Derepazarı ve Kendirli Belediyeleri tarafından, geriye kalan 70’i ise İl Özel İdaresi tarafından karşılanacaktı. Rize’de 100 yıl ihtiyaca cevap verecek bir proje olan VARDA Suyu İkizdere ilçemizin Varda Yaylasından geliyor. Şebekenin uzunluğu yaklaşık 60 km. Projenin yüzde 70’i Özel İdare, yüzde 30’unuda İyidere, Kalkandere, Kendirli ve Derepazarı belediyeleri üstlenmişti.  Rize merkezin içme suyunu karşılayan Andon Suyu’na alternatif bir proje olan Varda suyu Rize’de meydana gelebilecek bir arıza durumunda merkeze su takviyesi yapacaktı. Programa göre 2015 yılında başlanılan çalışma 2017 yılında y-tamamlanmış olacaktı.   

Rize’nin batı yakasındaki ilçe ve köylerin su ihtiyacını karşılayacağı gerekçesiyle Rize İl Özel İdaresi tarafından 2015 yılında büyük ümitlerle başlanılan VARDA İçme Suyu Şebekesi halen hizmete açılamadı. 


45 milyon liraya ihalesi yapılan Varda Suyu Projesi 2015 yılından bu yana tamamlanamadı. Konu hakkında bir açıklama yapan Rize İl Genel Meclisinin Kalkandere eski üyesi Hasan Kansızoğlu’Rizenin Kalkandere dahil batı bölgesindeki İyidere, Derepazarı ilçeleri ile Kendirli Beldesi ve köylerimizin 100 yıllık su ihtiyacını giderecek proje niye unutuldu. Köyümüzde su sıkıntısı yaşıyoruz. DSİ tarafından sürdürülen projenin geri ödemesi, yapılan protokol doğrultusunda, 30’u İyidere, Kalkandere, Derepazarı ve Kendirli Belediyeleri tarafından, geriye kalan 70’i ise İl Özel İdaresi tarafından karşılanacaktı. Rize’de 100 yıl ihtiyaca cevap verecek bir proje olan VARDA Suyu İkizdere ilçemizin Varda Yaylasından geliyor. Şebekenin uzunluğu yaklaşık 60 km. Projenin yüzde 70’i Özel İdare, yüzde 30’unuda İyidere, Kalkandere, Kendirli ve Derepazarı belediyeleri üstlenmişti. 


Rize merkezin içme suyunu karşılayan Andon Suyu’na alternatif bir proje olan Varda suyu Rize’de meydana gelebilecek bir arıza durumunda merkeze su takviyesi yapacaktı. Programa göre 2015 yılında başlanılan çalışma 2017 yılında y-tamamlanmış olacaktı. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi