Akçaabat'ta Uluslararası festival coşkusu

Karadeniz 18.07.2019 - 08:27, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1734+ kez okundu.
 

Akçaabat'ta Uluslararası festival coşkusu

AKÇAABAT Belediyesi'nce organize edilen 29'uncu Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali,18-21 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek. Her yıl geleneksel hale getirilen ve bölgenin en büyük festivallerinden birisi olan uluslararası kimliğe sahip, Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali'nin 29'uncusu 18-21 Temmuz tarihlerinde başlayacak. Festival, sergi açılışları, halk oyunları gruplarının gösterileri ve Akçaabat'ta Spor adlı belgesel gösterimi ile başlayacak. 19 Temmuz Cuma günü yurtiçi ve yurtdışından Trabzon’a gelecek Azerbaycan, Moldova, Kırım, Bulgaristan, Gaziantep, Artvin, Edirne, Antalya, Ankara, İstanbul ve İzmir halk dansları ekipleri ile yöresel gruplar, halkın katılımı ile gerçekleşecek kortej yürüyüşü ile yayla göçü canlandırması yapılacak. Etkinlikler, sahilde kemençe ve davul-zurna eşliğindeki büyük horon halkası ile sürecek.    ‘FESTİVALİMİZ ÇOK YÖNLÜ BİR FESTİVALDİR’   Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, bölgenin zenginliklerini bu festival sayesinde ülke genelindeki hemşehrileri ile paylaşmaya gayret ettiklerini belirterek şunları dedi: "Bölgemizin zengin bir kültürü, folkloru ve müziği var. Düzenlenen festivaller dâhilinde bölgemizi tanıtmak, turizm potansiyelini arttırmak hedeflerimiz arasında bulunuyor. Ayrıca bölgenin en eski festivallerinden biri olan Akçaabat festivalini düzenlememizdeki amaçlarımız arasında halkımızla bir araya gelmek ve hemşerilerimizin kaynaşmasına vesile olmak, kültürümüzü birlikte yaşamak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak da yer alıyor. Bizim festivalimiz çok yönlü bir festivaldir. İçerisinde halk oyunları var, spor var, konserler var, yayla şenlikleri var. Bu anlamda festivalimiz sadece ilçemize değil bölgemizin kültürüne sanatına ve sporuna katkı sağlıyor. Biz diyoruz ki; sanat ve spor boyutu güçlü olmayan bir medeniyet esik kalır. Sanat bütün kötülüklerin panzehridir. Akçaabat kültür, sanat, turizm ve spor şehridir’’ 

AKÇAABAT Belediyesi'nce organize edilen 29'uncu Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali,18-21 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek. Her yıl geleneksel hale getirilen ve bölgenin en büyük festivallerinden birisi olan uluslararası kimliğe sahip, Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali'nin 29'uncusu 18-21 Temmuz tarihlerinde başlayacak. Festival, sergi açılışları, halk oyunları gruplarının gösterileri ve Akçaabat'ta Spor adlı belgesel gösterimi ile başlayacak. 19 Temmuz Cuma günü yurtiçi ve yurtdışından Trabzon’a gelecek Azerbaycan, Moldova, Kırım, Bulgaristan, Gaziantep, Artvin, Edirne, Antalya, Ankara, İstanbul ve İzmir halk dansları ekipleri ile yöresel gruplar, halkın katılımı ile gerçekleşecek kortej yürüyüşü ile yayla göçü canlandırması yapılacak. Etkinlikler, sahilde kemençe ve davul-zurna eşliğindeki büyük horon halkası ile sürecek. 

 

‘FESTİVALİMİZ ÇOK YÖNLÜ BİR FESTİVALDİR’

 

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, bölgenin zenginliklerini bu festival sayesinde ülke genelindeki hemşehrileri ile paylaşmaya gayret ettiklerini belirterek şunları dedi: "Bölgemizin zengin bir kültürü, folkloru ve müziği var. Düzenlenen festivaller dâhilinde bölgemizi tanıtmak, turizm potansiyelini arttırmak hedeflerimiz arasında bulunuyor. Ayrıca bölgenin en eski festivallerinden biri olan Akçaabat festivalini düzenlememizdeki amaçlarımız arasında halkımızla bir araya gelmek ve hemşerilerimizin kaynaşmasına vesile olmak, kültürümüzü birlikte yaşamak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak da yer alıyor. Bizim festivalimiz çok yönlü bir festivaldir. İçerisinde halk oyunları var, spor var, konserler var, yayla şenlikleri var. Bu anlamda festivalimiz sadece ilçemize değil bölgemizin kültürüne sanatına ve sporuna katkı sağlıyor. Biz diyoruz ki; sanat ve spor boyutu güçlü olmayan bir medeniyet esik kalır. Sanat bütün kötülüklerin panzehridir. Akçaabat kültür, sanat, turizm ve spor şehridir’’ 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi