Ak Partili Belediye Başkanı istifa etti.

Siyaset 01.05.2019 - 21:36, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2589+ kez okundu.
 

Ak Partili Belediye Başkanı istifa etti.

Ankara Pursaklar Belediye Başkanı istifa etti   Tam bir ay önce yapılan 31 Mart seçimlerinde, sandıktan yüzde 72'lik bir rekor oyla çıkarak belediye başkanı seçilen AK Partili  Ayhan Yılmaz görevinden istifa etti. AK Parti'de yerel seçim sonrasında ilk istifa şoku yaşandı. Bir ay önce seçilen Ankara Pursaklar Belediye Başkanı Ayhan Yılmaz ani bir kararla görevinden istifa etti. Parti yönetiminin ikna etmeye çalıştığı Yılmaz, telefonlarını kapattı. 2015'te AK Parti'den Ankara milletvekili seçilen Ayhan Yılmaz, 5 aylık kısa süren milletvekilliğinin ardından yeniden aday yapılmamıştı. 31 Mart'ta Pursaklar Belediye Başkan adayı olan Yılmaz, yüzde 72 oy alarak Ankara'da merkez ilçeleri içinde en yüksek oy almıştı. KAYMAKAMA İSTİFASINI VERDİ Ayhan Yılmaz, istifasına ilişkin dilekçesini Ankara il yönetiminde yer alan oğlu Mücahit Yılmaz aracılığıyla Pursaklar kaymakamlığa teslim etti. İstifası duyulunca parti yönetimi Yılmaz'ı ikna etmek için uğraş verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Ayhan Yılmaz ile genel merkezde dün gece görüştü. Erdoğan’ın ikna çalışmasına olumsuz cevap verilmesi üzerine parti yöneticilerine ‘ısrarcı olmayın.' dediği öğrenildi.     Veli TOPRAK/Sözcü

Ankara Pursaklar Belediye Başkanı istifa etti
 

Tam bir ay önce yapılan 31 Mart seçimlerinde, sandıktan yüzde 72'lik bir rekor oyla çıkarak belediye başkanı seçilen AK Partili  Ayhan Yılmaz görevinden istifa etti.


AK Parti'de yerel seçim sonrasında ilk istifa şoku yaşandı. Bir ay önce seçilen Ankara Pursaklar Belediye Başkanı Ayhan Yılmaz ani bir kararla görevinden istifa etti. Parti yönetiminin ikna etmeye çalıştığı Yılmaz, telefonlarını kapattı. 2015'te AK Parti'den Ankara milletvekili seçilen Ayhan Yılmaz, 5 aylık kısa süren milletvekilliğinin ardından yeniden aday yapılmamıştı. 31 Mart'ta Pursaklar Belediye Başkan adayı olan Yılmaz, yüzde 72 oy alarak Ankara'da merkez ilçeleri içinde en yüksek oy almıştı.


KAYMAKAMA İSTİFASINI VERDİ


Ayhan Yılmaz, istifasına ilişkin dilekçesini Ankara il yönetiminde yer alan oğlu Mücahit Yılmaz aracılığıyla Pursaklar kaymakamlığa teslim etti. İstifası duyulunca parti yönetimi Yılmaz'ı ikna etmek için uğraş verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Ayhan Yılmaz ile genel merkezde dün gece görüştü. Erdoğan’ın ikna çalışmasına olumsuz cevap verilmesi üzerine parti yöneticilerine ‘ısrarcı olmayın.' dediği öğrenildi.

 

 

Veli TOPRAK/Sözcü
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi