AK Parti’de değişim! 9 il ve 40 ilçe başkanı görevi bıraktı

Siyaset 09.12.2019 - 09:14, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1450+ kez okundu.
 

AK Parti’de değişim! 9 il ve 40 ilçe başkanı görevi bıraktı

AK Parti’de Büyük Kongre’ye giderken değişim süreci hız kazandı. Şu ana kadar dokuz il başkanı, 40’ı aşkın da ilçe başkanının görevinden ayrıldığı belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çeşitli konuşmalarında yer verdiği “teşkilatlara değişim” süreci delege seçimleriyle resmen başladı. Partiyi 2023 seçimlerine taşıyacak mahalle sorumlusundan sandık sorumlusuna kadar delegasyon yapısı için geniş bir çalışma yürütülüyor.   Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre; şu ana kadar Amasya, Balıkesir, Çanakkale, Iğdır, Kırşehir, Kütahya, Manisa, Siirt’in ardından son olarak Artvin il başkanı istifa etti. İllerde istifaların devam edeceği, bazı büyükşehirler için ise “henüz vakit olduğu” değerlendirmesi yapılıyor. Şu ana kadar 40’ı aşkın ilçe başkanının da istifa ettiği belirtilirken sayının daha fazla olabileceği de vurgulandı. Hürriyet'ten Kıvanç El'in haberine göre, delege seçimlerinin koordinasyonlarının da henüz tam olarak bitmediği, birçok ilçede delege tespit çalışmalarının sürdüğü kaydedildi. Görevden alınacak il ve il başkanlarına seçim öncesi liste müdahalelerine de izin verilmediği vurgulandı. Delege seçimleri için il koordinatörlerinin kontrolünde süreçlerin yürütüldüğü belirtildi. Erdoğan, geçtiğimiz hafta, görev alacak yeni il başkanları için, ilin milletvekili ve bazı adaylar ile değerlendirmeler yaptığı kaydedildi.

AK Parti’de Büyük Kongre’ye giderken değişim süreci hız kazandı. Şu ana kadar dokuz il başkanı, 40’ı aşkın da ilçe başkanının görevinden ayrıldığı belirtildi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çeşitli konuşmalarında yer verdiği “teşkilatlara değişim” süreci delege seçimleriyle resmen başladı. Partiyi 2023 seçimlerine taşıyacak mahalle sorumlusundan sandık sorumlusuna kadar delegasyon yapısı için geniş bir çalışma yürütülüyor.  


Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre; şu ana kadar Amasya, Balıkesir, Çanakkale, Iğdır, Kırşehir, Kütahya, Manisa, Siirt’in ardından son olarak Artvin il başkanı istifa etti. İllerde istifaların devam edeceği, bazı büyükşehirler için ise “henüz vakit olduğu” değerlendirmesi yapılıyor. Şu ana kadar 40’ı aşkın ilçe başkanının da istifa ettiği belirtilirken sayının daha fazla olabileceği de vurgulandı.


Hürriyet'ten Kıvanç El'in haberine göre, delege seçimlerinin koordinasyonlarının da henüz tam olarak bitmediği, birçok ilçede delege tespit çalışmalarının sürdüğü kaydedildi. Görevden alınacak il ve il başkanlarına seçim öncesi liste müdahalelerine de izin verilmediği vurgulandı. Delege seçimleri için il koordinatörlerinin kontrolünde süreçlerin yürütüldüğü belirtildi. Erdoğan, geçtiğimiz hafta, görev alacak yeni il başkanları için, ilin milletvekili ve bazı adaylar ile değerlendirmeler yaptığı kaydedildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi