'Ade' ve 'Bade'yi kurbanlık yapmaya kıyamadı

Karadeniz 29.07.2020 - 09:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2299+ kez okundu.
 

'Ade' ve 'Bade'yi kurbanlık yapmaya kıyamadı

ZONGULDAK'ın Alaplı ilçesinde oturan Timur Arslan, geçen yıl Kurban Bayramı’ndan önce kuzuyken alıp büyüttüğü koyunlarına alışınca kurbanlık yapmaya kıyamadı. 'Ade' ve 'Bade' adını verdiği koyunlarıyla denize girip serinleyen Arslan, çok bağlandığını ve bu yüzden bayramda hayvanlarını kesemeyeceğini söyledi. Alaplı’da yat ve tekne imalatçısı Timur Arslan, geçen yıl Kurban Bayramı’ndan önce iki kuzu satın alarak besledi. Timur Arslan çok sevdiği koyunları geçen yıl Kurban Bayramı’nda kesmeye kıyamadı. Yanından ayrılmayan koyunlara gözü gibi bakan Arslan, onlarla birlikte yüzüyor, deniz kenarında yürüyüş yapıyor. Timur Arslan, bu bayramda da koyunlarını kesmeyeceğini söyledi. Aralarında duygusal bir bağ oluştuğunu anlatan Arslan, "Bunlar benim canım, ben bunları kesmeye kıyamıyorum." dedi.    'KESMEYE KIYAMAM'  Birlikte çok güzel vakit geçirdiklerini anlatan Arslan, 'Ade' ve 'Bade' ismini verdiği koyunlarının yüzmeyi çok sevdiğini anlatarak, "İnşallah yavru almak istiyoruz. Bana herkes bu yıl da 'kurbanlık yap' diyor ama ben bunları kuzuyken aldım ve gözüm gibi bakıyorum. Asla kurbanlık yapmayı düşünmüyorum. Kesmeye kıyamam. Her gün birlikte denize gidiyoruz. Çok güzel yüzme biliyorlar. Onlarla birlikte denizde yüzmek ve yürüyüş yapmayı çok seviyorum. Bizi yüzerken görenler fotoğraflarımızı çekiyorlar." dedi.  

ZONGULDAK'ın Alaplı ilçesinde oturan Timur Arslan, geçen yıl Kurban Bayramı’ndan önce kuzuyken alıp büyüttüğü koyunlarına alışınca kurbanlık yapmaya kıyamadı. 'Ade' ve 'Bade' adını verdiği koyunlarıyla denize girip serinleyen Arslan, çok bağlandığını ve bu yüzden bayramda hayvanlarını kesemeyeceğini söyledi. Alaplı’da yat ve tekne imalatçısı Timur Arslan, geçen yıl Kurban Bayramı’ndan önce iki kuzu satın alarak besledi. Timur Arslan çok sevdiği koyunları geçen yıl Kurban Bayramı’nda kesmeye kıyamadı. Yanından ayrılmayan koyunlara gözü gibi bakan Arslan, onlarla birlikte yüzüyor, deniz kenarında yürüyüş yapıyor. Timur Arslan, bu bayramda da koyunlarını kesmeyeceğini söyledi. Aralarında duygusal bir bağ oluştuğunu anlatan Arslan, "Bunlar benim canım, ben bunları kesmeye kıyamıyorum." dedi. 

 

'KESMEYE KIYAMAM'  Birlikte çok güzel vakit geçirdiklerini anlatan Arslan, 'Ade' ve 'Bade' ismini verdiği koyunlarının yüzmeyi çok sevdiğini anlatarak, "İnşallah yavru almak istiyoruz. Bana herkes bu yıl da 'kurbanlık yap' diyor ama ben bunları kuzuyken aldım ve gözüm gibi bakıyorum. Asla kurbanlık yapmayı düşünmüyorum. Kesmeye kıyamam. Her gün birlikte denize gidiyoruz. Çok güzel yüzme biliyorlar. Onlarla birlikte denizde yüzmek ve yürüyüş yapmayı çok seviyorum. Bizi yüzerken görenler fotoğraflarımızı çekiyorlar." dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi