Açıklanan Zam Şaka Gibi Bir Zamdır. 1 TEMMUZ'DA GÜRCÜLER GELİYOR MU?

Siyaset 13.05.2020 - 19:35, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2982+ kez okundu.
 

Açıklanan Zam Şaka Gibi Bir Zamdır. 1 TEMMUZ'DA GÜRCÜLER GELİYOR MU?

CHP Rize İl başkanı Saltuk Deniz, açıklanan çay fiyatının müstahsili sıkıntıya sokacağını hep birlikte görüleceğini ifade etti. Başkan Deniz, Her sene çay tartışmaları olur bizlerde siyasi partiler olarak bir rakam açıklarız bizde 4. Ya da 4.50 krş olması hususunda bir açıklama yaptık, ancak Erdoğan’ın açıkladığı fiyatla farkın bu kadar açık olacağını da beklemiyorduk. Çay borsası dâhil olmak üzere herkesin beklediği fiyatında altında oldu. En çok şaşıranlar ise Çay üreticileri ve Rize Ticaret Borsası olduğunu düşünüyorum. Beklentilerin altında bir fiyat açıklandı.    İktidar, eğer üreticiyi ezdirmeyeceğiz diyorsa yeni bir zam yapmalıdır. Zaten açıklanan bu zam şaka gibi bir zamdır. Çayın tarihine baktığımızda 1946 da en yüksek zammı çaya İsmet İnönü yüze 140 zam yapmıştır. İkinci en yüksek zam 1996 yılında Refahyol Hükümeti döneminde yapılmıştır. AKP hükümete geldikten sonra üreticiyi her zaman enflasyona ezdirmiştir” dedi   Başkan Deniz, “Yaş çaya enflasyon oranında zam yapılmış olsa bugün çay fiyatı Tefe' de 5.518 krş TÜFE’de ise 7.lira olacaktı. Biz burada iki tür enflasyon değerlendirmesi yaptık. Demek ki bunun ikisi arasında bir şey olabilirdi. Bu yüzden bizde üreticilerimizi düşünerek 4.50 krş rakam makul olan rakamdı dedik. Biz Rizeli hiç bir hemşerimizin sağlık hizmetlerinden mahrum kalmasını istemeyiz. Sanki biz projeye karşı çıkıyormuşuz gibi lanse edildi. Aslında biz projeye karşı çıkmıyoruz. Aksine Rize'de tek bir hastane değil 10 tane hastane olsun. Farklı alanlarda hastaneler olsun. Şehir hastaneleri olsun. Köylerdeki sağlık ocakları yeniden kurulsun. Biz bunların hepsini istiyoruz. İlçe hastaneleri yeniden hayata geçirilsin. Rize’nin bütün ilçelerinde bir hastane olmasını istiyoruz” dedi. Başkan Deniz, “1 Temmuz tarihinde Gürcü kapısının açılacağı hakkında duyumlarımız var. Gürcülerle ilgili bir takım görüşmeler yapıldığını duyuyoruz. Kapıların 1 Temmuz gibi açılması söz konusu. Sıkıntıların tümü muhtemelen birinci sezon için olacaktır. İkinci sezonda Gürcistan kapısında açılacaktır diye tahmin ediyoruz” dedi. Başkan Deniz, “Ama Rize'de bir yatırım yapılacak söyleminin ardından herkesin denize bakmasının bir anlamı yok. Rize’nin bulunduğu konumda orta da. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak şehir hastanesinin yapılmak istendiği yere karşıyız.  Kimse kendi cebinden oraya gidişte bir hastane yapmıyor. Vatandaşın vermiş olduğu vergilerle oraya bir hastane yapılacak. Bu hastanenindi Rize’nin planına uygun bir yere yapılması gerekiyor. Denizi Kara Karayı Para mantığında yapılan yerler var, iyi niyetle yapılmıştır ancak şuan da oraları yıkıp yeni bir kentsel dönüşüm tasarlanıyor. Belediye bloklarının da yıkılmasının peşindeyiz, çünkü biz yıkmasak zaten kendisi yıkılacak. Bu kadar dolgu alanında yaşanan problemler görülmüyor” dedi  

CHP Rize İl başkanı Saltuk Deniz, açıklanan çay fiyatının müstahsili sıkıntıya sokacağını hep birlikte görüleceğini ifade etti. Başkan Deniz, Her sene çay tartışmaları olur bizlerde siyasi partiler olarak bir rakam açıklarız bizde 4. Ya da 4.50 krş olması hususunda bir açıklama yaptık, ancak Erdoğan’ın açıkladığı fiyatla farkın bu kadar açık olacağını da beklemiyorduk. Çay borsası dâhil olmak üzere herkesin beklediği fiyatında altında oldu. En çok şaşıranlar ise Çay üreticileri ve Rize Ticaret Borsası olduğunu düşünüyorum. Beklentilerin altında bir fiyat açıklandı. 

 

İktidar, eğer üreticiyi ezdirmeyeceğiz diyorsa yeni bir zam yapmalıdır. Zaten açıklanan bu zam şaka gibi bir zamdır. Çayın tarihine baktığımızda 1946 da en yüksek zammı çaya İsmet İnönü yüze 140 zam yapmıştır. İkinci en yüksek zam 1996 yılında Refahyol Hükümeti döneminde yapılmıştır. AKP hükümete geldikten sonra üreticiyi her zaman enflasyona ezdirmiştir” dedi
 

Başkan Deniz, “Yaş çaya enflasyon oranında zam yapılmış olsa bugün çay fiyatı Tefe' de 5.518 krş TÜFE’de ise 7.lira olacaktı. Biz burada iki tür enflasyon değerlendirmesi yaptık. Demek ki bunun ikisi arasında bir şey olabilirdi. Bu yüzden bizde üreticilerimizi düşünerek 4.50 krş rakam makul olan rakamdı dedik. Biz Rizeli hiç bir hemşerimizin sağlık hizmetlerinden mahrum kalmasını istemeyiz. Sanki biz projeye karşı çıkıyormuşuz gibi lanse edildi. Aslında biz projeye karşı çıkmıyoruz. Aksine Rize'de tek bir hastane değil 10 tane hastane olsun. Farklı alanlarda hastaneler olsun. Şehir hastaneleri olsun. Köylerdeki sağlık ocakları yeniden kurulsun. Biz bunların hepsini istiyoruz. İlçe hastaneleri yeniden hayata geçirilsin. Rize’nin bütün ilçelerinde bir hastane olmasını istiyoruz” dedi.


Başkan Deniz, “1 Temmuz tarihinde Gürcü kapısının açılacağı hakkında duyumlarımız var. Gürcülerle ilgili bir takım görüşmeler yapıldığını duyuyoruz. Kapıların 1 Temmuz gibi açılması söz konusu. Sıkıntıların tümü muhtemelen birinci sezon için olacaktır. İkinci sezonda Gürcistan kapısında açılacaktır diye tahmin ediyoruz” dedi.


Başkan Deniz, “Ama Rize'de bir yatırım yapılacak söyleminin ardından herkesin denize bakmasının bir anlamı yok. Rize’nin bulunduğu konumda orta da. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak şehir hastanesinin yapılmak istendiği yere karşıyız.  Kimse kendi cebinden oraya gidişte bir hastane yapmıyor. Vatandaşın vermiş olduğu vergilerle oraya bir hastane yapılacak. Bu hastanenindi Rize’nin planına uygun bir yere yapılması gerekiyor. Denizi Kara Karayı Para mantığında yapılan yerler var, iyi niyetle yapılmıştır ancak şuan da oraları yıkıp yeni bir kentsel dönüşüm tasarlanıyor. Belediye bloklarının da yıkılmasının peşindeyiz, çünkü biz yıkmasak zaten kendisi yıkılacak. Bu kadar dolgu alanında yaşanan problemler görülmüyor” dedi

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi